Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2007, 12:02 PM   #1
Daemian
Member

Default Roland XP50 hilfe

Pozdrav, synthmanijaci
Vidim iz raznih postova da je dosta vas imalo/ili ima i dalje XP50. Meni ortakov stoji vec dve godine, pa sam ga konacno otkupio (erste bank kredit ). Poceo sam ga nesto programirati, ali nesto mi je sve njanjavo. Hocu da nabudzim makar neki wurlitzer (ala Norah Jones), ali mi sve tanko nesto... imam u njemu POP i VOCAL prosirenje, na kojima bas i nema nekih semplova gustih za ep. Inace, nisam bas neiskusan u sound designu, radio sam ranije DX7, K4, krz K2000, al na ovome nikako da dostignem "gustinu vazduha"

Pitanje je da li on ovako jadno i shuplje zvuci zato treba da stavim neko klavirsko prosirenje u njega, ili je takva mashina (a fkt je kao mp3 plejer u odnosu na sve ostalo sto imam)? Pomozite mi da ga ne bacim sa sprata
Daemian is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2007, 12:33 PM   #2
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Roland XP50 hilfe

Moj xp samo pozdravlja tvog xp-a.... Necu ti moci pomoci jer jedno 5 godina ga ne koristim za nista drugo nego kao "tipkovnicu" mekih i jednostavnih linija.
Imam i prosirenja orchestral 2 i bass&drum... uskoro cu ih staviti na oglas.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2007, 04:22 PM   #3
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

pa na standardnom ROM-u nisam nikad cup bas neki dobar Wurlie na JV i XP seriji. mislim da ga ima na jodnoj od expanzija, probaj to nabaviti ako bas oces.

inace puno ti prije preporucam SCARBEE da skines s neta. VSTi insturment, vrhunski sampleovi rhodes, wurlitzera itd...

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2007, 01:50 AM   #4
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
inace puno ti prije preporucam SCARBEE da skines s neta. VSTi insturment, vrhunski sampleovi rhodes, wurlitzera itd...
uh..scarbee-jev wurli je anfakbl za sad..
MHz is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2007, 10:03 PM   #5
Daemian
Member

Nemam ja problema za snimanje, nego mi treba za uzivo... Nema veze, izgleda da ce da fasuje prodaju, kako se meni cini Nikad se nisam gore zajebao kao kod ove klavijature, tj apsolutno mi ne odgovara... Pozdrav svima i hvala
Old 26-10-2007, 03:17 PM   #6
iatros
Member

Quote:
Originally Posted by Daemian View Post
Nemam ja problema za snimanje, nego mi treba za uzivo... Nema veze, izgleda da ce da fasuje prodaju, kako se meni cini Nikad se nisam gore zajebao kao kod ove klavijature, tj apsolutno mi ne odgovara... Pozdrav svima i hvala

Pa dobro,vidim da necjenis tog Rolanda XP50 mnogo , koliko bih to cjenio u parama?Pozdrav!
iatros is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2007, 10:51 PM   #7
Daemian
Member

Nisam razmisljao... Ne znam koliko se krece, a za te pare bih trebao uzeti nesto slicno (tipa bar 32 polifonija, klavir wurli ovo ono)... Koliko nudis?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules