|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
nesto sam mrljavio u vegasu i pokazao se kao bas frendli a ako imas iskustva sa acid-om vec si naucio 60-70-80 posto, poshto je slichan/isti interfejs.
imas jos pinnacle studio 9 i ali on je vise mentoluser friendly ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
posto godinama radim u premiere-u meni je vegas bio totalno zbrckan
a sto se tice kodiranja u mpeg2....samo jedan koder je vrijedan spomena, cinemacraft...u narodu poznat kao CCE.
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
Heheh, ja sam After Effects video-tutosima naucio... Premiere mozda, kao sto sam rekoa, najbolji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Psiho
|
![]()
uf... ne samo da ima prijedloga nego i kratkih uputa. Poshto sam Adobe korisnik vech godinama pokushat chu sa adobe-om prvo. Ako zapnem znam kome se mogu obratit za pomoch, ali vjerujem da s Adobe okruzhenjem nechu imati problema.
SVAKI put kad imam tehnichko pitanje dobijem krajnje korisne odgovore. Moje povjerenje u ljude s ovog foruma raste iz dana u dan... HVALA svima!
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
shta je bre to after effects? neki plug inovi ili zaseban program?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
http://www.adobe.com/products/aftereffects/
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
![]()
After Effects je program. Više o njemu na službenoj web stranici adobe-a.
Samo da dodam nešto za Shivu. Vidjet ćeš kada budeš dodavao layere u AE da nema nikakve filozofije oko kompozicije ili korištenja efekata u realnom vremenu. Imaš layere i jednostavno hijerarhijski posložena svojstva svakog layera koja mjenjaš keyframeovima kroz vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
znam.. kasno.. pogledao sam.. kupuje se posebno... inache imam jedva 56k konekciju.. tako da nemam zzivaca za gugl..
![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Psiho
|
![]()
Pretpostavljam da je "logika" rada slichna onoj koju ima i photoshop CS3 sa "video layer" opcijom. Svaki "propertiy" layera koi se mijenja ima svoju "stazu" u vremenu sa keyframe-ovima. Jedino photoshop ne mozhe exportirati to kao video fajl nego samo kao gif.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kalson - like you (video) | kalson | Promocija radova | 6 | 16-11-2008 01:28 PM |
video embedding | fischek | Predlozi i sugestije | 18 | 27-03-2008 03:07 PM |