|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
hvala svima......
evo sad radim na jednoj jako mirnoj pesmi(zbog koje sam i postavio pitanje).. ..uglavnom,hteo sam da ritam bude isti od pocetka do kraja,sa minimalnim varijacijama...i da bude sto je moguce manje instrumenata...i mislim da sam sad uspeo da odvojim refren dodajuci samo pucketanje prstima na svakoj drugoj arzi,,,i blagim panovanjem klavira(stereo delay).... u svakom slucaju.......hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
Onako kako ti osjeća? da je za tvoju pjesmu ispravno - je najbolje! Ako ima? talenta tako je,a ako nema?... tko ?i?a i znanje i sve ?to mo?emo pokupiti...
Kao ?to rekoh, a većina moje mi?ljenje popljuje, ali ba? me briga, tko im je kriv ako ne poznaju svoje kreativne kanale... pjesme se pi?u same... ako je pusti? da se razvije kako ona ?eli, poruka će sigurno biti prene?ena kako treba. Kao i u ?ivotu, kao i u svakom ljubavnom odnosu, tako i u glazbi - pa?ljivo oslu?kivanje "druge strane" (koja je dio tebe ponekad i vi?e od tebe samog) rje?enje je za sve. Recimo kao sa pjevanjem ili bilo kojim treningom... ti uči? ?to je potrebno vje?bicama... ali kad pjeva? ne smije? razmi?ljati... sad idem visoko, ajde da ga omek?am.. u fak.. koliko mi je zraka iza?lo u ovom tonu... hej, čekajte, nisam zrak uhvatila kako treba... ugu?ih ga i ubih vibrato itd.. Tako i sa učenjem glazbene teorije, to je jedna druga stvar koja će se (ili neće) primjeniti u na?im pjesmama... ali ne treba o njoj direktno razmi?ljati, ona isplivava putem inspiracije... Osim toga.. neke pjesme nemaju refren.... genijalne su od početka do kraja... Emocija, emocija, emocija je najva?nija na svijetu. Radi emocije stvaram glazbu, radi emocije slu?am glazbu... NE?to sam pričljiva danas. ![]() Nego, Nemanja, ti zna? da bismo mi rado čuli tvoju stvar! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Puno emocija + malo talenta = dobra pesma
![]() Pozz Aniti, ja mislim jedinom zenskom clanu foruma, zar ne!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Jedini aktivni (na temu foruma) ?enski član... i to za sada. Ja jo? uvijek čekam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
a umjesto sto cekas zasto ne pozoves svoje drugarice...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Nemam prijateljice koje skladaju, produciraju, mixaju... imam frendove koji to rade i neki su članovi ovog foruma. Općenito sam uvijek bila u mu?kom dru?tvu, od malih nogu.
![]() ![]() Prijateljice/kolegice su glazbenice (operne pjevačice, jazz pjevačice, saxofonistica, cellistica... violinistica, gitaristica.....) i opet nemaju ?to raditi na ovom forumu. Na neki način sam i ?eljela otvoriti ovaj podforum zato da bi se pro?irilo djelovanje foruma i profila ljudi... no, to će tek s vremenom polučiti neki rezultat, pa eto, mo?da upoznam i neku srodnu ?enku. Sve moje srodne du?e su u mu?kom rodu i jo? uvijek čekam da me ?ivot iznenadi sa jednom (?enskom) iznimkom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|