Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Ogi Radivojević

Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije...

Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2007, 04:33 AM   #1
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

Default Neobavezno...

Pozdrav maestru!

1. Ogi, gde pronalazis stvaralacku inspiraciju,
2. kako punis baterije,
3. koju muziku slusas,
4. da li ides na utakmice,
5. a)bavis li se nekim sportom? b)Za koga navijas?

6.Kada ti stvari ne idu od ruke, pustas li da "prenoce" ili guras i dalje? Ne mislim samo u muzici.
7. Sta volis da odsviras za svoju dusu i na kom instrumentu?
8. Koji ti prvi narodnjak padne na pamet kad drustvo malo ...?
9. Jesi li objektivno zadovoljan da sada postignutim u muzici?
10.Kakvi su ti dalji planovi vezani za solisticku instrumentalnu i vokalnu karijeru?

Last edited by ANITA; 07-09-2007 at 06:04 PM. Reason: Ako Ogi voli ispunjavati leksikone, ovako će biti preglednije :)
sasa.ivkovic is offline  
Old 07-09-2007, 10:54 AM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Neobavezno...

Quote:
Originally Posted by sasa.ivkovic View Post
Pozdrav maestru!

Ogi, gde pronalazis stvaralacku inspiraciju, kako punis baterije, koju muziku slusas, da li ides na utakmice, bavis li se nekim sportom? Za koga navijas?
Kada ti stvari ne idu od ruke, pustas li da "prenoce" ili guras i dalje? Ne mislim samo u muzici.
Sta volis da odsviras za svoju dusu i na kom instrumentu?
Koji ti prvi narodnjak padne na pamet kad drustvo malo ...?
Jesi li objektivno zadovoljan da sada postignutim u muzici? Kakvi su ti dalji planovi vezani za solisticku instrumentalnu i vokalnu karijeru?

11 PITANJA?? jedno za drugim....ha,ha..
DaBear is offline  
Old 07-09-2007, 07:23 PM   #3
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
11 PITANJA?? jedno za drugim....ha,ha..
Sta ce biti kad bude OBAVEZNO ako je sada NEOBAVEZNO...

Dexxy is offline  
Old 08-09-2007, 01:14 AM   #4
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

Hmmm...
Stvarno sam se rasp*deo...
Nisam brojao koliko sam pitanja postavio. Ali, ako je 11, onda bolje 11 pitanja u jednom postu nego 11 postova. To tek ne bi valjalo.
Ali, kao sto vec napisah - neobavezno.
Neka neobavezna pitanja i neobavezno da se odgovori.
sasa.ivkovic is offline  
Old 11-09-2007, 02:38 AM   #5
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:

1. Ogi, gde pronalazis stvaralacku inspiraciju,
Verujem da imas dovoljno godina pa se neces "upecati" na pricu o "inspiraciji u dugim setnjama pored reke..." i slicne bajke. Nikad nisam razmisljao o tome - bavim se muzikom citav zivot (bukvalno) i to mi je prirodno okruzenje. Moguce da cu poceti da je trazim (inspiraciju) kad mi muzika dosadi, kad prestanem da se osecam prijatno u svemu ovome...

Quote:
2. kako punis baterije,
Kupio sam na buvljaku punjac - mogu da punim 4 komada istovremeno...
Salu na stranu, verovatno mislis kako se odmaram? Jos uvek mogu sebi da dozvolim da nista ne radim "zato sto moram", pa mi je veoma lako da "proglasim odmor"... a onda nekakve "rutine" nema - nekad odem na more, nekad u planinu, nekad sam samo "nedostupan"...

Quote:
3. koju muziku slusas,
Svakakvu... zavisi kako sam raspolozen. Uglavnom muziku iz koje mogu nesto da naucim - nekad jazz, nekad funk iz ranih 70tih, nekad Rumunske cigane, nekad Bugare... nekad slusam muziku zbog produkcije, nekad zbog aranzmana, nekad zbog sviraca.
NIKAD ne slusam muziku "usput", dok radim nesto drugo...

Quote:
4. da li ides na utakmice,
Kao mlad sam igrao hokej na ledu i vaterpolo - to su jedine utakmice na kojima sam bio... deda je, svojevremeno, imao pokusaj da me odvede na fudbalsku utakmicu - ja sam imao 6-7 godina, a on je procenio da je "A reprezentacija" protiv "Selekcije novinara" dobar pocetak za moju navijacku karijeru... bilo je prilicno dosadno, verovatno zato su i Delije i Grobari ostali uskraceni za moje prisustvo na tribinama
Pre par godina sam sa Goranom svirao koncert u Buenos Airesu, u Argentini. Tamo smo upoznali vlasnika "Boca juniors"-a (lokalni klub) i on nas je pozvao na utakmicu finala Kupa Juzne Amerike - "Boca juniors" protiv "Santos"-a...to je jedina "prava" fudbalska utakmica koju sam gledao uzivo...

Quote:
5. a)bavis li se nekim sportom? b)Za koga navijas?
Rekreiram se - malo tegovi, malo vreca, malo bicikl, malo roleri...
Ne mogu da kazem da sam neki navijac - kad "nabodem" nesto na tv-u, ako mi zadrzi paznju - odgledam, nemam omiljeni klub...

Quote:
6.Kada ti stvari ne idu od ruke, pustas li da "prenoce" ili guras i dalje? Ne mislim samo u muzici.
Kako kad... nekad je bolji rezultat "na silu", nekad pustim da prespava...vazne odluke retko kad "lomim preko kolena".

Quote:
7. Sta volis da odsviras za svoju dusu i na kom instrumentu?
Imam veliku srecu da citav zivot radim ono sto volim i od toga normalno zivim, tako da sve sto sviram - sviram "za svoju dusu", nikad "za tudju"... a klavir je instrument na kom sam "najrecitiji".

Quote:
8. Koji ti prvi narodnjak padne na pamet kad drustvo malo ...?
Zavisi da li nas "tresne" na veselo ili na tuzno... ako se bas "osasavimo", potpuno je nebitno koji je prvi, a koji drugi...
Quote:
9. Jesi li objektivno zadovoljan da sada postignutim u muzici?
Da, veoma... nadam se da najbolje tek dolazi

Quote:
10.Kakvi su ti dalji planovi vezani za solisticku instrumentalnu i vokalnu karijeru?
Nadam se da cu uspeti do proleca da zavrsim jos jednu plocu...
Ogi is offline  
Old 11-09-2007, 03:07 AM   #6
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ogi View Post
nadam se da najbolje tek dolazi ...
Ja ti to najiskrenije zelim! Misljenja sam da u svakom poslu stvarno treba da uspeju ljudi koji su tome posvetili citav zivot, a ne oni koji su se grandiozno juce pojavili. Osim,ako su u pitanju extra talenti....

I, naravno, hvala na izdvojenom vremenu za ovaj mali virtuelni (VST ) intervju!

P.S.
"Boca juniors" vs. "Santos"... :o To je kao da si gledao u Evropi Real - Barselona, Milan - Inter, Chelsey - Manchester United, itd...
Nisam siguran, mislim da je "Boca juniors" klub iz kojeg je ponikao Diego Maradona. Ili "River plate"...

BRAVO!!! Jedan je zivot!
sasa.ivkovic is offline  
Old 16-10-2007, 02:37 AM   #7
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Kolega Ivkovicu, nadam se da vam nece smetati ako i ja budem napravio mini intervju na vasoj temi...

@Ogi
Citao sam intervjue na tvom sajtu i mogu ti reci da imas poprilicno dobre stavove kako sto se tice muzike tako i zivotne. Jel imas neki zivotni moto koga se stalno drzis? Da li volis da sebi zacrtas planove ili vise volis da imas slobodu? Sta bi izdvojio kao kljucnu stvar za bavljenje muzikom koju volis, a da pritom mozes i da zaradis na istoj? S obzirom da si rekao da radis muziku u kojoj sebe pronalazis, kako delis emociju sa publikom, jer verujem da si dobrim delom zatvoren u toku izvodjenja?

Kad budes imao vremena daj ukratko odgovore na ova pitanja... Hvala...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules