|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Da li je neko sa foruma pokusao napraviti sebi pedalboard?
Vec dugo zelim sebi da napravim tako nesto, pa sam konacno slozio sve kockice i krecem u izradu, pa cisto zelim da vidim i tudje ideje, ne bih li maznuo kakav praktican detalj... ![]() Sta ste koristili od materijala? Smolepljivi Velcro (cicak) ili magneti, srafici...? NAPAJANJEEEE???? ![]() Torbe, koferi...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ima na yumetal forumu jedna teme u kojoj se upravo o tome ?to te zanima pričalo. Ako te ne mrzi probaj sam da pronađe?, podforum za muzičare pa ima onda tema o pedalboard-u. Čak mislim da jedan momak prodaje svoj home made po ok ceni. U svakom slučaju tu ima dosta toga na temu kako i ?ta.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala za link!
Mislim da imam bolju ideju za pricvrsciavanje pedala kao i za napajanje od njega. Postavicu slike i sve kad zavrsim svoj. Sam koncept izrade skoro da imam, ali me je sad docekalo cuveno pitanje redosleda pedala... kako samog redosleda po ploci, tako i redosleda povezivanja u lancu, jer se mora voditi racuna da pedale koje cesto koristis budu u prvom redu zbog pristupacnosti, a ostale u drugom redu, a to nekad zahteva dodatno premoscavanje kablovima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
A jel misli? praviti i neki kofer da to bude zgodnije za preno?enje i kako?
I ja imam u planu da napravim pedalboard.. ali ne znam kako da re?im prenosivost |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Pa, ja kontam tasnu... onu na jedno rame kao za laptope... Vidjao sam ih kod kineza za OK cifru, samo moram detaljnije da ih osmekam.
![]() Ima sad onih alu kofercica po tim radnjama za alate (Woby i sl.) koji su stvarno OK, mada mislim da su i prilicno skupi. Ja cu tasnu, posto mi je to zgodnije za nositi (jer vec vuglim 4U rackcase), samo sto cu je dodatno tapacirati nekim sundjerom, a mozda i sve potrpam u rack, posto cujem da postoje neke 2U rack ladice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
evo, napokon sam zavrsio sa pedalboardom, pa cisto da napisem kako sam ja resio problem, a ako neko ima neku prakticnu ideju da doda, rado bih isprobao...
Posle duzeg ceprkanja po netu i trazenja solucija za idealan PB, skontao sam da mi je varijanta sa samolepljivom Velcro (cicak) trakom najprakticnija za pricvrscivanje pedala, a za napajanje sam se odlucio za varijantu sa vezivanjem nekoliko DC konektora u seriju koja se zavrsava sa jednim zenskim konektorom odgovarajuce dimenzije. Sto se podloge tice, krenuo sam od najobicnije kuhinjske (kevine omiljene) tacne ![]() ![]() ![]() Za tacnu sam se odlucio pre svega sto na njoj vec postoje oblikovane drske, tako da ne treba nista dodavati i busiti. Uspeo sam se uklopiti i u dimenzije, a po cvrstoci mi je takodje delovala pouzdano. kad poredjam sve pedale, nigde se ne savija. Pozeljno je od dole zalepiti i onu samolepljivu gumu (za nogare na stolicama) sto ima po radnjama, cisto da se izbegne klizanje PB-a po podlozi. Samolepljivu cicak traku sam nasao u prodavnici Woby u NS-u (ima i u BGu) po ceni od 165 dinara 1,5 metar. Trebao mi je ceo jedan tabak + jos malo od drugog, ali mahom zato sto nisam imao iskustva sa tim, pa sam nesto trake i upropastio. Na plocu sam zalepio onaj deo sa kukicama, a na pedale onaj "vuneni". Prva stvar koja se preprecila i oko koje sam se njakao je ona folija sa donje stane pedala na kojoj pise na koliko volti pedala radi... blah, blah, blah... Problem je sto lepilo na cicak traci NEMA SANSE da uhvati na to, tako da sam to skinuo i prelepio cicak na ono ispod, koje je TAKODJE jako glatko i treba ga ili malo izsmirglati ili naneti sloj nekog lepila ili nesto tako... ![]() Pedale koje imaju metalno kuciste i od dole su SAVRSENE za ovako nesto. Najveci problem sam imao sa Behringerovom pedalom na koju traka nema sanse da uhvati. Jos uvek se sa njom njakam i smisljam sta cu da uradim, ali verovatno cu naneti prvo malo Tigrocola na nju, pa prelepiti ponovo cicak... ne znam jos, ali ta podloga joj je GROZNA. Iako je pedala teska ko pakla cigara, non-stop spada, dok ruski equalizer ( ![]() ![]() Sto se napajanja tice, to sam resio tako sto sam u seriju vezao nekoliko DC konektora odgovarajuce sirine za pedala, na sam kraj sam stavio takav zenski konektor koji sam prikljucio na postojeci adapter. ![]() ![]() Dakle bitna stvar kod ovakvog napajanja je da pre svega proverite da li vam svi uredjaju imaju uticnicu sa istim polaritetom, jer ako nemaju... ![]() ![]() Na kraju kad se to sve sklopi i upali izgleda ovako: ![]() Sto se prenosa tice, za sad mi ide u rack: ![]() Samolepljiva cicak traka stvaro super sljaka. PB sam nekoliko puta okretao naopako i sve stoji kao saliveno. eto, toliko o mom iskustvu. Nadam se da ce ovo neko pomoci, kao i da ce meni mozda neko posavetovati jos nesto prakticno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Ja sam takođe dugo razmišljao šta da radim po pitanju pedalboarda. Kont'o da pravim, al nikako da se nategnem da to i uradim.
Kad je stanje postalo takvo da mi pred svirku treba 15 minuta da se pokopčam u lokalnoj prodavnici nađoh neki kineski pedalboard za nekih 40-tak EUR-a! Sa sve velcro trakama... Zapakovan izgleda otprilike ovako: ![]() A kad se skine poklopac... ![]() Ostaje mi da još zbrčkam napajanje... Razmišljam o Dunlop DC Bricku, ali pošto trenutno nemam love za to vjerovatno ću upotrijebiti 3 adaptera koja imam (2 x 9V i 1 x 18V) sa tim paralelno vezanim kablićima - i miran! Btw. velcro čupavi obično ide na ploču, a kukice na pedale, jer kad se kukice napune prljavštinom, prašinom i blatom (što obično biva) prestaju da funkcionišu...
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gde su ti kinezi??? Ovo BRUTALNO izgleda!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Knezi su ti negdje na tromeđi Japana, Indije i Mongolije...
![]() Ma ima ih svugdje druže...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofon za kucne uslove snimanja | shigumicu | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 20-02-2010 10:10 AM |
Gitarski pedalboard | zadresar | Gitarska Produkcija | 11 | 20-03-2009 11:18 PM |