|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Meni se dopada jedan specifican zvuk bas gitare, kombinacija finger-fretlles, nesto kao Aalannah Myles -Black Velvet, ali ga nisam do sada nasao nigde kao sample i ne znam kako da ga simuliram. Da ga opisem kao lepljivog za membranu, kao sto ga ja dozivljavam, bilo bi mozda smesno. Nasao sam nesto slicno, ali dosta tanko na sample paketu Halion 2. Trilogy mi se uopste ne dopada, osim sto ima dobru gustinu zvuka, ali zato mi se dopada StefanLangner Library 24Bit Bass i Scarbee bass. Mozda se nisam dobro izrazio sa sirinom basa, ali mi bas nekako tanko i neuverljivo izlazi iz matrice i nije mi u zvucnom jedinstvu sa drum sekcijom, a kad mu dodam bas, eq, kompresor, onda izgubi karakter zbog koga mi se i dopao, upravo ono o cemu si ti pricao. U svakom slucaju, hvala ti na ovako iscrpnom odgovoru iz koga se vidi da si, osim sto si ultratalenat za muziku, velik i kao covek.
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Moracu da "iskopam" snimak o kome pricas - mozda uspemo da priblizno "rasclanimo" kako su dobili taj zvuk... Koliko se secam, trebalo bi da je "zivi" fretles...osim toga, verovatno su se ubili od editinga i procesinga(uz to, nije u to vreme bilo mnogo DAW editinga - verovatno je snimano na traku...). sa ko zna kakvom kombinacijom pojacala, zvucnika, mikrofona, pre-ampa... |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
bass trap | korenjak | Dizajn i konstrukcija studija | 61 | 06-07-2015 07:13 AM |
Total bass | noonchaka | Promocija radova | 0 | 24-03-2009 09:15 AM |
vst bass piano | Thermaltake | Audio Software | 35 | 09-12-2008 01:33 PM |
VST za gitaru i bass | gricko | Audio Software | 8 | 31-01-2008 09:59 AM |
Jamiroquai bass | zmaj | Dragan Ivanović | 15 | 03-12-2006 09:13 PM |