Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2007, 01:52 AM   #11
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: na uad sajtu novi pluginsi

i meni se jednom okrenuo NT1.. hahaha tamni, trodimenzionalni vintage "zvuk". ljudi placaju iljade dolare za to.. a mi ga imamo besplatno

Quote:
Originally Posted by Max View Post
imam 2 mikrofona , 3 dobra preampa , i stalno moram da posvetljavam vokale po 4 - 5 db u gornjem spektru ....

Nema sanse da dobijem vokal , koji je snimljen tako da u produkciji ne mora da se silji ....
uspio sam to nedavno sa Geffelom u Great River, i sa C12 u ISA110 (bez eq). Nista nisam morao da siljim u miksu. nista. malo HPF i skidanja low shelvinga da "sjedne" ali jedva i to.

nazalost nijedan mic nije moj.. vec niksin. moracu nesto nabavit jace od mog NT groblja.. al kad najvise kuci snimam voiceover a za to je dobar..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 02:51 AM   #12
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Znaci, ja sam pre 20 dana kupio pop up filter (dotle je bio improzivan) i kad sam ga stavljao ne znam zasto slucajno sam okrenuo mikrofon...I 20 dana sam snimao vokale na okrenutom mikrofonu ali sam srecom greskom ga switchovao na omni, pa i moze nesto da se izmulja...I tripovao sam se isto "Zasto se ovako cuje" i kad sam uzeo da proverim da li je sve okej...Imam sta da vidimhahaha
A sto se dessera tice, digo sam na Waves SSL channel stripu 7 khz za ne znam koliko db i poslao ga u sidechain, i mogu da kazem da to radi lepse od bilo kog dessera kog sam probao, a strasno sam mucio muku sa sibilantima i deesserima, nikad mi to nije bilo to, a inace posedujem Rode NT2, i sad sam napokon zadovoljan...Deesseri svi u djubre
Jan is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2007, 12:08 PM   #13
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
....uspio sam to nedavno sa Geffelom u Great River, i sa C12 u ISA110 (bez eq). Nista nisam morao da siljim u miksu. nista. malo HPF i skidanja low shelvinga da "sjedne" ali jedva i to.

..

Great river verovatno stize uskoro ...... ( Maaanleeeyyyyyy ... !!!! ) ALi i sa Avalonom 737 , Api 512 i A design silver .... sve je tamno .... i to sam korisito i Rode K2 ( za koju kazu da je svetla ) i Violet Black knight i AKG 414 ...... jbm li ga ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules