|
|||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
hvala vam svima na vasem cijenjenom vremenu koje ste odvojili da mi pomognete
pomogli ste mi . ostaje mi jos da odem na promotivni open day u zagrebu u novembru na velesajmu pa akobogda.... jos jednom vam hvala iskreno od srca! xcirey bzz bzz |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
zavrsio sam sae u ljubljani pred par mjeseci,part time program znaci oko dvije godine.radim u studiju oko tri mjeseca,uglavnom radim manje projekte,demose i slicno i dosta razmisljam dali mi se isplatilo ici na sae s obzirom koliko sam naucio u zadnjih par mjeseci radeci taj posao i mislim da kada se sve zbroji isao bih i ponovo da se mogu vratit.dobijes dobru teorijsku podlogu i imas mjesto di je mozes u praksi primijenit.dali bih dobio posao i bez diplome,da siguran sam da bih.dali je potrebno znanje koje nude na sae za dobrog tonskog inzinjera?covjek kod koga radim a i par tonaca koje znam ,cijenim,dugo rade taj posao i ja im nisam ni do koljena, ne znaju ni pola stvari sta sam gore naucio.negdje sam na netu u slicnoj raspravi o sae procitao,tonac nije zanimanje,to je stil zivota,kada si spreman odreknuti se svog socijalnog zivota i staviti ga na drugo mjesto onda tek mozes poceti razmisljati dali zelis biti tonac .
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
MAO
|
Quote:
nisam shvatio da li mislis da gazde znaju vise od tebe ili manje? bolje rade ili losije?? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
definitivno rade bolje,brze,istreniranije uho itd...teorijski su slabiji tj.znaju dosta ali na neki nacin je to nekako mutnije sto je i razumljivo.ukratko htio sam reci ako zelis biti tonac ne treba ti sae.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
VIP Member
|
Danas bas iskopam neki stari magazin sa intervjuom od lika koji drzi SAE.
Multi milioner, ali ne od SAE...pare je zaradio na nekretninama i zemlji, po struci zidar!! Glavni office im je u Australiji, kupio veliko imanje i tamo je kamp odmaraliste za studente, studiji, itd...sad pravi i filmski studio. Kupuje takodje studije koji su losi finanskijski (po celom svetu)... Kaze da SAE ne pravi puno para, ali mu nije ni bitno...(intervju od pre 3 godine)..Kaze SAE u Australiji ga kostao $40M (australijskih) Kupuje svu tehniku za smesne pare, jer uzima mnogo i ucenjuje fabrike. Kaze da kad kupuje 500 mikrofona, bez popusta od 70% (:o ) nece da prica uopste!!! Ne znam da li znate, da je ON kupio NEVE fabriku pre godinu i kusur, u isto vreme kad je i Gabriel kupio SSL.... A Gabriel je jos iz 80-ih radio druge stvari...imao je Syco shop, gde se prodavala najskuplja tehnika za muziku u to vreme. Tu su poznati kupovali, pa posle jdeno 2-3 download biznisa i mobilna telefonija...he,he,,para ne paru - vaska na vasku! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
MAO
|
jel?? a o cemu mi ondak trubimo sve vreme ovde
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
5k eura je po meni puno love. bar za nase prilike. i netko je savjetovao da radije ode tip kod nekog u studio odraditi, tj. nauciti i tako savladati znaje. pa zanima me koliko je vas spremno uzeti naucnika u studio i pokazati mu, tj. prenijeti znanje? evo, ja se javljam za volontiranje. nije mi problem odraditi godisnji odmor nekom u studiu za djaba.
|
|
|
#8 |
|
MCI Master
|
pa ovako
@ strasni zmaj evo ja otvaram studio koji je definitivno u ozbiljnoj kategoriji...znaci nismo na dawu i nismo u spavacoj sobi.... ja cu uzeti za tonca iskljucivo osobu s vise godisnjim iskustvom i referencom ili nekoga tko je zavrsio sae..( javi kakve su ti reference) JA NEMAM SAE ali to je u ovoj prici nebitno ( to koliko znam ili neznam) ja sam VLASNIK STUDIJA!!!! 5K nije puno za skolovanje i da te ljudi ozbiljno prihvate.... ja te mogu uzeti za badava da si 3 mjeseca u studiju, ali pult nemozes dirat, niti opremu niti comp...nije da zafrkavam...ja sam prva 3 mjeseca u jednom studiju u zg ...kuhao kave, pometao pod i uglavnom nosio bureke , ali i to se mora...sto znaci da si 3 mj...badava nekome radio sve poslove oko miksa a nisi miksu ni prismrdio.... ZASTO ???? pa zato sto se neke stvari moraju radit po redu...nemozes doci u studio i reci ja cu radit badave, a da se nezna kako se radi..tezak je to kruh, nije samo to tezak nego i ODGOVORAN posao... SAE nije garancija!!!!, ali sam primjetio da ljudi koji dojdu sa sae nemaju nekih tehnickih problema i educiraniji su prakticno sve znaju tako da se brzo prilagodjavaju... imam SAE udbenike i sasvim su ok!!! I osobno mislim da zanat za koji treba izdvojit i 2x 5K nije puno ako se ozbiljno time zelis u zivotu bavit!!!! I IMAT SVIJETSKI PRIZNATU SKOLU!!!!!!!!!!!!!!!i diplomu eto ...javi se |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|