Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-09-2007, 11:48 PM   #91
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Default Re: Apple Logic Studio

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post

...ali mi je trenutno, posto koristim PC vrlo zanimljivo sto Mac OS moze da radi i na njemu, ako nista, a ono da se malo igram.
Da li neko ima informaciju (ili pretpostavku) da li bi PCI zvucna karta (kao Delta 1010) radila u OSX-u na PC-u, jer, koliko sam shvatio, Na IntelMac-ovima koriste PCI-Express kartice. Ne znam da li bi OSX (recimo 10.4.8.) i driver za Deltu radili ispravno ako je u pitanju obicna PCI kartica na PC-u.
Ovo navodim jer je za Logic 8 potreban najmanje OSX 10.4.8. Jedan lik je na ****** prijavio da mu je L 8 proradio na 10.4.8., iako na apple site-u navode da je potreban 10.4.9.

"Logiche, vrati se, ovce tvoje ne mogu bez teebee..."

Last edited by lesha; 17-09-2007 at 11:55 PM.
Goran is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2007, 12:18 AM   #92
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Evo sada cu da pokvarim zabavu...Po mom misljenju novi Logic je mnooogo ruzan!!! Obozavam logic i ne bih ga dao ni za sta,ali ova 8 mi izgleda kao AutoCad u poredjenju sa PRAVIM Logicom

A sto se konstruktivne rasprave tice...Probacu ti da sazmem svoje utiske zato sto radim na oba:
-Ako si aranzer i komponovanje,midi,notiranje i celokupan taj muzicki deo ti je na prvom mestu onda je Logic ono sto ti treba...

-Ako je u pitanju komercijalni studio sa velikim brojem klijenata,svakakvim pevacima i sviracima,gde se sve uglavnom svodi na audio onda je Nuendo nezamenljiv...Nuendo je nesto najjednostavnije i najprakticnije za audio sto sam video u zivotu.

Kada imate pevace kojima trebate da jurite slog po slog,milion take-ova koje treba lepiti i editovati,Nuendov editing je za te prakticne namene ludilo.Tu je Logic slab...Ali isto tako je meni nejasno kako neko moze,a rade ljudi,da napravi aranzman u Nuendu Tu Logic razbija...
Meni cak ni interni midi ne radi kako trebau Nuendu...Ja ne crtam,ne programiram,ja sviram i to je neki moj pristup pri pravljenju aranzmana...nikada nisam voleo da pravim i lepim "kockice" od cetiri takta,nego uzmem i ODSVIRAM na jedan npr. ceo uvod,strofu i refren bubnja...posle to samo doterujem,ali u osnovi je to to...na taj nacin nikada nista nisam uspeo da uradim u nuendu,dok mi je u Logicu to kao dobar dan.Jednostavno onaj midi koji snimim u nuendu nije ono sto sam odsvirao...Probajte da odsvirate bez kvantizacije,na jedan,bilo kakvu brzu klavirsku deonicu,neku npr. klasicnu kompoziciju,u Logicu i u Nuendu i shvaticete o cemu pricam...

Last edited by zmaj; 18-09-2007 at 02:18 AM.
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2007, 01:06 AM   #93
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

hmm nisam siguran za ovo.. znam barem jednog ozbiljnog kompozitora filmske i primenjene muzike koji takodje zivo svira u nuendu, i veoma mu dobro ide..
anyway, drzmo se teme..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2007, 02:10 AM   #94
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Probajte,mozda i nisam u pravu...
Old 18-09-2007, 09:02 AM   #95
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Nisi u pravu

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2007, 10:49 AM   #96
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
Evo sada cu da pokvarim zabavu...Po mom misljenju novi Logic je mnooogo ruzan!!! Obozavam logic i ne bih ga dao ni za sta,ali ova 8 mi izgleda kao AutoCad u poredjenju sa PRAVIM Logicom

A sto se konstruktivne rasprave tice...Probacu ti da sazmem svoje utiske zato sto radim na oba:
-Ako si aranzer i komponovanje,midi,notiranje i celokupan taj muzicki deo ti je na prvom mestu onda je Logic ono sto ti treba...

-Ako je u pitanju komercijalni studio sa velikim brojem klijenata,svakakvim pevacima i sviracima,gde se sve uglavnom svodi na audio onda je Nuendo nezamenljiv...Nuendo je nesto najjednostavnije i najprakticnije za audio sto sam video u zivotu.

Kada imate pevace kojima trebate da jurite slog po slog,milion take-ova koje treba lepiti i editovati,Nuendov editing je za te prakticne namene ludilo.Tu je Logic slab...Ali isto tako je meni nejasno kako neko moze,a rade ljudi,da napravi aranzman u Nuendu Tu Logic razbija...
Meni cak ni interni midi ne radi kako trebau Nuendu...Ja ne crtam,ne programiram,ja sviram i to je neki moj pristup pri pravljenju aranzmana...nikada nisam voleo da pravim i lepim "kockice" od cetiri takta,nego uzmem i ODSVIRAM na jedan npr. ceo uvod,strofu i refren bubnja...posle to samo doterujem,ali u osnovi je to to...na taj nacin nikada nista nisam uspeo da uradim u nuendu,dok mi je u Logicu to kao dobar dan.Jednostavno onaj midi koji snimim u nuendu nije ono sto sam odsvirao...Probajte da odsvirate bez kvantizacije,na jedan,bilo kakvu brzu klavirsku deonicu,neku npr. klasicnu kompoziciju,u Logicu i u Nuendu i shvaticete o cemu pricam...

Nisam nikad probao (ne ka?em da necu) svirati dionice bilo klavira ili nekog drugog midi instrumenta u logicu, po?to uglavnom sviram sve dionice u arr. bez crtanja i nikad ali apsolutno nikad mi se nije desilo da ne?to ?to je odsvirano u pravom tajmu i groove-u u nuendu ne bude snimljeno kako je odsvirano.
Druga je stvar ako dionica bilo spora ili br?a nije dobro zami?ljena i odsvirana e..... tu mislim da ni svi logici ovog svijeta nemogu puno pomoći... tako da mislim da nisi u pravu osim ako nisi mislio na ne?to drugo??
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2007, 04:36 PM   #97
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by Goran View Post
Da li neko ima informaciju (ili pretpostavku) da li bi PCI zvucna karta (kao Delta 1010) radila u OSX-u na PC-u
Ne radi, zato sto su drajveri za 1010 PPC.

Od PCI IO karti, samo rade sve RME i PT akceleratorske. Za sve druge, slaba vajda, posto sumnjam da ce se ijedan drugi proizvodjac, sem mozda Lynx-a, baviti pravljenjem unibin drajvera koji podrzavaju i PCI i PCIe...
Old 18-09-2007, 05:34 PM   #98
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Ne znam,mozda je do mog sistema... ali u svakom slucaju lakse i lepse mi je odraditi midi u logic-u...
Old 18-09-2007, 05:40 PM   #99
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ako zamenim moj 0404 za 0404 USB mozda i ja krenem u eksperimentisanje (pa neka je "apotekarac")
Cisto "try before buy"
milos is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2007, 06:54 PM   #100
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Ako zamenim moj 0404 za 0404 USB mozda i ja krenem u eksperimentisanje (pa neka je "apotekarac")
Cisto "try before buy"
Obavezno!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules