Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Ogi Radivojević

Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije...

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2007, 01:43 AM   #1
analog
Senior Member

analog's Avatar

Default Re: Set-up

Quote:
Originally Posted by Ogi
Sto se DSP-a tice, imam UAD Ultra Pack (+kompletan Neve bundle, Precision Multiband i Helios EQ), Liquid Mix - oba na Mac-u - i PowerCore (sa Oxford bundle-om) na PC-u...
Da li možeš nešto da kažeš o DSP karticama, s obzirom da imaš tri različite na jednom mestu. Kako ih porediš? Posebno me zanima Liquid Mix

Quote:
Originally Posted by Ogi
Potrudicu se da sutra "okacim" i neke slidze - samo ako mi neko objasni kako
Kada pišeš reply, klikneš na spajalicu pa u novom prozoru koji ti se otvori, ideš na browse file from computer. Možda ti pravi problem ako je fotografija veća od 600x600 i 195.3KB. Nisam probao da uploadujem preko tog limita, ne znam šta se tada dešava.

pozdrav
analog is offline  
Old 15-09-2007, 10:50 AM   #2
google
Banned

Quote:
Originally Posted by analog View Post
Da li mo?e? ne?to da ka?e? o DSP karticama, s obzirom da ima? tri različite na jednom mestu. Kako ih poredi?? Posebno me zanima Liquid Mix
I mene zanima ukratko o tome. Kako ti se cini onaj novi eq iz Uad, mislim da se zove Helios eq?
google is offline  
Old 27-09-2007, 10:52 PM   #3
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by analog View Post
Da li mo?e? ne?to da ka?e? o DSP karticama, s obzirom da ima? tri različite na jednom mestu. Kako ih poredi?? Posebno me zanima Liquid Mix
Prvo, nisam za uporedjivanje "koji je DSP bolji"-svaki je koristan na drugu foru...

Cesta greska koju pravimo je sto svaki DSP ocenjujemo po "vernosti" emulacija u odnosu na hardware koji emulira (da li "Neve 33609" na UAD-u radi "isto" kao "hardware processor", da li "Sonnox EQ" zvuci "kao pravi R3", koliko je "Copy Cat" sa "liquid Mix"-a slican "EL 8 Distressor"-u...).
Moje misljenje je da NE MOZE da radi ISTO, pa ga i ne tretiram tako. Na TC-u cu uvek pre da izaberem "Oxford EQ" nego "Cambridge" na UAD-u, ali ne zato sto ce procesirani kanal da "zvuci kao da je prosao kroz Sonny R3", nego zato sto cu da dobijem precizniji rezultat...kad mi treba EQ sa karakterom, prvo mi padne na pamet "Neve 1081" sa UAD-a - opet, ne zbog "Neve sound-a", nego zbog krajnjeg rezultata...
Liquid Mix volim zato sto je 90% njegovih algoritama veoma upotrebljivo - za skoro svaku situaciju, a ne moram da razmisljam o "DSP opterecenju" kao sa UAD-om i TC-jem...
Ogi is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules