|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Da, to je normalno dok se radi ali prvenstveno postoji dilema da li je kancerogena ili ne "na duze staze" kada se ugradi i prekrije platnom jer navodno ti sitni komadici stakla i kamena se ipak oslobadjaju i ostaju u plucima dugo ali ovi likovi tvrde da je to bioloski razgradivo...
U svakom slucaju, ja sam kao i dosta ljudi koje poznajem bio u dilemi da li da je zamenim nekim drugim materijalom (azmafon, konoplja, trska itd) koji sigurno nisu stetni. Naravno, ovi materijali nemaju tako dobra apsorpciona svojstva, pa je tu dilema jos veca. Ja sam i dalje skeptican ali mislim da cu od presovane mineralne vune napraviti samo bass traps jer je tada vuna hermeticki zatvorena (pod sper plocom) i tesko da moze da "pobegne", a za apsorpciju srednjih i visokih tonova koristicu panele od azmafona. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Staklena vuna i zdravlje?!! | ANITA | Dizajn i konstrukcija studija | 25 | 10-11-2009 05:57 PM |
Staklena vuna | Techy Boy | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 15-02-2009 06:36 PM |
Kamena Vuna | lirikzg | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 13-02-2009 10:02 PM |
Medjusobni uticaj zvucnika | OFF | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 17-11-2008 09:41 PM |