Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Ogi Radivojević

Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije...

Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2007, 08:13 PM   #11
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Default Re: Status muzichara u srbiji?

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Sta je Midem ?
Sajam muzike, izdavacke kuce imaju svoje standove, pa navratis na stand i mozes da kupis prava (za svoju zemlju) na njihova izdanja, a i oni mogu od tebe da kupe tvoja izdanja (to ide malo teze ). Inace, odrzava se svakog Januara u Kanu, na istom mestu gde i poznati filmski festival. Bio sam dva puta (uzasno je skupo), vise sam napravio prvi nego drugi put, ili mi se samo cini, jer sam drugi put imao veca ocekivanja.

RM
RetroMan is offline  
Old 05-09-2007, 08:22 PM   #12
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Znaci ti osmesi sto se valjaju su znacili:"Ne moze te zastiti niko"
O zastiti prava je vec bilo reci, da se ne ponavljam, pogledaj ranije postove. U principu, ako te neko pokrade, moras ga tuziti sudu, kao i za svaku drugu kradju, ali moras dokazati da si ti pre lopova komponovao to sto je pokradeno, u svakom slucaju trebace ti gomola para za advokata, osim ako advokat zakljuci da ce vise para dobiti ako radi za procenat.

RM
RetroMan is offline  
Old 05-09-2007, 10:35 PM   #13
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
ali moras dokazati da si ti pre lopova komponovao

RM
Mislim da postoji nacin dokazati, ali ta lova za advokatahahahaa
Jan is offline  
Old 05-09-2007, 10:59 PM   #14
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

brate ne odustaj.. ja bih bio spreman da platim toma filu da bih dobio pare od tih crnaca.. tachno sam znao da ce ti se to desiti.. a i rekao sam ti..

pozdrav

edit: kuce su se mnogo uobrazile.. mnogi traze da im poshaljesh gotov projekat (album) na adresu, da bi oni najverovatnije bacili to u djubre.. ali vodjen time shto su ortacima pokrali trake i to U VIRGIN-u (za ne poverovati) ne mogu da se oslonim tek tako na neku Ninja tune izdavachku ili neku slichnu.. ja, sada, imam kolko tolko gotov materijal.. kojim sam JA relativno zadovoljan, i mnogi ljudi oko mene (ne rachunam Bear-a zna on zashto) i ne znam shta da radim sa tim.. zato uvek radim novo.. i novo.. i chekam, a ne znam shta chekam..

ne bih da shaljem u ninja tune (njih prvo navodim, jer sam chuo da su uvek raspolozivi za saradnju) da mi ne bi pokrali trake.. (ako to rade vece kuce, zashto ne bi i oni.?)

pozdrav

Last edited by HeatMan; 05-09-2007 at 11:03 PM.
HeatMan is offline  
Old 05-09-2007, 11:49 PM   #15
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
brate ne odustaj.. ja bih bio spreman da platim toma filu da bih dobio pare od tih crnaca.. tachno sam znao da ce ti se to desiti.. a i rekao sam ti..

pozdrav

edit: kuce su se mnogo uobrazile.. mnogi traze da im poshaljesh gotov projekat (album) na adresu, da bi oni najverovatnije bacili to u djubre.. ali vodjen time shto su ortacima pokrali trake i to U VIRGIN-u (za ne poverovati) ne mogu da se oslonim tek tako na neku Ninja tune izdavachku ili neku slichnu.. ja, sada, imam kolko tolko gotov materijal.. kojim sam JA relativno zadovoljan, i mnogi ljudi oko mene (ne rachunam Bear-a zna on zashto) i ne znam shta da radim sa tim.. zato uvek radim novo.. i novo.. i chekam, a ne znam shta chekam..

ne bih da shaljem u ninja tune (njih prvo navodim, jer sam chuo da su uvek raspolozivi za saradnju) da mi ne bi pokrali trake.. (ako to rade vece kuce, zashto ne bi i oni.?)

pozdrav
Pa nije mi se desilo nista.Ali sam poslao neke instrumentale doticnoj izdavackoj kuci, i posto sam naisao na jednog od malo poznatijih producenata iz USA (radio je Memphis Bleeku npr) koji tvrdi da su ga pokrali iz te kuce, strahujem malo...
Jan is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules