| 
 | |||||||
| Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija.... | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  29-08-2007, 06:33 PM | #1 | |
| Pro Member Join Date: Sep 2005 Location: Belgrade, Serbia 
				 |  Re: Brass Quote: 
 Medjutim, moram da kazem nesto, mada nerado, u njihovu odbranu (izuzeci naravno) Kao i u kinematografiji, i u muzici postoje "uslovnosti" - kao sto na primer Schwarzeneger "prolece" ziv i zdrav kroz soliter od stakla, (i to o svom trosku, kako sam procitao), tako i neki drugi "hodaju" po vodi, lete u druge zvezdane sisteme brze od svetlosti (valjda ce i to nekada u buducnosti biti moguce) tako i u muzici, narocito programiranoj postoje slicne "uslovnosti" - tako da hi-hat svira i za vreme brejkova, gudaci imaju kruzno - cirkularno gudalo, trubaci imaju prikacen kompresor i tako dalje, ali je sve to u nekom cilju dobrog zvuka, pa makar taj zvuk i ne postojao u stvarnosti, nego samo "virtualno" ZAR NE? Dakle, stojim na stanovistu da su tvoje primedbe booolno tacne, ali kod ponekih, koji znajuci za nemogucnosti, to rade NAMERNO, to u cilju interesantnijeg zvuka moze da se opravda - nadam se da si me razumeo, i pored toga sto ponavljam da se potpuno slazem sa tobom, i da cu biti kakav-takav borac protiv neznanja i amaterizma u ovo malo godina sto mi je preostalo, mada tu nema mnogo nade, bar posmatrajuci tzv "mlade, talentovane i kreativne" aranzere i producente....avaj.... 
				__________________ We are not alone in the Universe... | |
|   | 
|  30-08-2007, 08:19 AM | #2 | |
| Pro Member Join Date: Dec 2004 
				 |  Re: Brass Quote: 
 Ovo me umara i počesto isfrustriran pomislim da je moje vrijeme pro?lo, ili da se trebam utopiti u mogućnosti i polako, pora?en, podviti rep i prestati sa 'ganjanjem vje?tica'. | |
|   | 
|  31-08-2007, 07:03 PM | #3 | 
| Moderator Join Date: Jan 2007 Location: Beograd 
				 |  Re: Brass 

^podvij rep i radi rep.. shala mala.. ako te muzika frustrira, uzmi odmor.. on je uvek dobrodohsao.. shto se tiche onoga shto je slow rekao u odbranu "mladih talentovanih nada": istina.. jbg, ja se pronalazim u tome.. od muzichke shkole imam godinu dana bezanja sa chasova.. jednostavno, trudim se.. i mislim da neke stvari ne bi trebale da te sputavaju... ako neshto zvuchi dobro, bash me briga shto na violinama ne postoji pitch bend od +24 note.. jedino shto stvarno ne razumem je to oko bubnjeva.. shto se tiche toga, trudim se da bude shto realnije.. jer, jbg, chak i neobrazovano uho provali da tu neshto ne valja... mislim, ako radish "zive" bubnjeve, otkud njemu 10 tomova i 8 hi hata? shto se tiche toga, trudim se da budem shto realniji.. i nije normalno da u brake-ovima budu hihatovi uz dobosh, tomove, i bass bubanj.. isto tako nije logichno da (a video sam to, verujte mi) gitara svira bass deonicu.. (nisu imali bass pa kao, aj to je to..) kao shto nije normalno da gitara ima 150 zica i uvek svira na dole ili nerazlozeni akord (kao na klaviru).. da znam neshto vishe o brass-u, recimo, sigurno bih pratio i ta pravila.. a ovako se trudim samo da zvuchi kako sam zamislio.. da li sam odsvirao realnu sekciju? nemam pojma.. oko gudacha znam poneshto, i zato njih najvishe koristim uz gitaru i klavir.. ali, tu je uvek synth.. shta god da odsvirash, zvuchace dobro..   moje poimanje stvari..  izvinjavam se na offtopicu.. pozdrav | 
|   | 
|  01-09-2007, 07:06 PM | #4 | 
| Pro Member Join Date: Sep 2005 Location: Belgrade, Serbia 

moje je misljenje da ako se nesto "kuca" ili programira, to je vec samo po sebi uslovnost, pa onda zasto bi se vodilo racuna da to sve treba da bude kao da je zivi bend svirao? Zasto onda ne uzeti isti taj zivi bend, napisati ljudski aranzman (ima ih cak trojica ili cetvorica kod nas, da budem optimista - koji bi to znali da napisu kako treba) i zaista snimiti kao zivi bend - to bi bio neki pravi nacin...medjutim, kao sto rekoh, "programirana" ili "kucana" muzika, od koje je samo slaganje gotovih loopova nizi stupanj,(a i to ima svoje opravdanje, i nivoe kvaliteta) ima za cilj adekvatno, trazeno zvucanje, ritmicki groove i sve ostale elemente koje je "aranzer" trazio, pa zato ne treba biti sitnicav po pitanju moze li se "kucani" bubanj odsvirati uzivo, i sa koliko izvodjaca, to zaista nije bitno, narocito ako je "kucano" sa namerom, a ne iz neznanja, jer na kraju krajeva svima nam je cilj dobra (po bilo kojim merilima) muzika, a do nje se ionako veoma tesko dolazi, zar ne? 
				__________________ We are not alone in the Universe... | 
|   | 
|  01-09-2007, 11:10 PM | #5 | 
| Moderator Join Date: Jan 2007 Location: Beograd 

samo mi recite, da li neko stvarno sklapa loopove? na sceni.. ako je zaista tako, treba baciti granatu na studio.. to je skrnavljenje muzike.. bar po meni.. kao shto je ceo MTV postao samo obris onoga shto je muzika nekada bila... | 
|   | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Brass | DEMONIO | Ogi Radivojević | 8 | 15-10-2007 01:26 AM |