Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-08-2007, 07:47 PM   #11
Eyes
Member

Eyes's Avatar

Default Re: Mastering

Zanimljivo....
Kad mislim da drumovi "ubijaju",to je ona pojava da kad recimo udari kick,glas auromatski ide u drugi plan,kontam da je tu nesto oko kompresora,atack,release,treshold.....
A sta mislite o Nomads Factory pluginovima?
Eyes is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 07:55 PM   #12
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

a pa tako reci , to je side chain kompresija , ima ovde dosta toga , imas i na netu video tutorijal , ne bitno je koji je sekvencer sustina je ista

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 11:02 PM   #13
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ma ja rekoh da uzme cubase, jer acid ogranichava mnoogoo.. shto se tiche drumova i glasa, jel ti to tako i u mixu, ili samo kada masterujesh? ako je kada masterujesh... jbg, ne moze se cela stvar objasniti u dve rechenice.. iskustveno bi trebalo da nauchish.. ali u svakom sluchaju, ne preteruj sa rms-om.. nemoj prepucavati master.. atack release itd se razlikuju od mixa do mixa i od pesme do pesme.. jbg..

bt je kul.. meni se svideo brickwall limiter i neki njegov kompresor.. ali pored wavesa i izotope-a, nemam vishe potrebe da ga dizem..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 11:04 PM   #14
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ma ja rekoh da uzme cubase, jer acid ogranichava mnoogoo.. shto se tiche drumova i glasa, jel ti to tako i u mixu, ili samo kada masterujesh? ako je kada masterujesh... jbg, ne moze se cela stvar objasniti u dve rechenice.. iskustveno bi trebalo da nauchish.. ali u svakom sluchaju, ne preteruj sa rms-om.. nemoj prepucavati master.. atack release itd se razlikuju od mixa do mixa i od pesme do pesme.. jbg..

bt je kul.. meni se svideo brickwall limiter i neki njegov kompresor.. ali pored wavesa i izotope-a, nemam vishe potrebe da ga dizem..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 11:49 PM   #15
Eyes
Member

Eyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post

to mi se javlja kad pocnem da radim master kanal.jer kad u mixu to osetim,ja to lako odstranim,tj. odstranim ja to i na masteru,ali mi drumovi cesto gube ostrinu od kompresora(waves RChanel i L3).Ponekad mi dodje da stavim samo limiter na master kanalu da mi ne klipuje i to je to!!!
Onaj waves ssl master bus mi se svideo,jos podavno sam ga probao.Sutra cu lepo da ga testiram u nuendu 3,i izotop sam odavno nabavio,ali sto ti rece navuko sam se na L seriju,pa sam ga zapostavio,ali cu morat da promenim...Kristicu samo L2 protiv klipovanja!
Old 28-08-2007, 12:43 AM   #16
alen
VIP Member

alen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eyes View Post
Zanimljivo....

A sta mislite o Nomads Factory pluginovima?
Upotrebljivi plugovi,poseban zvuk,medjutim mozda malo i previse analogno(u pokusaju ) obojeni za native efekte sto zna poprilicno da zamuti zvuk kada ih ima na mnogo mesta u mixu..Sto se kvaliteta kompresije tice iz njihovog paketa najvise ukljucujem Analog Signature Studio Channel SC-226,kada hocu na brzinu nesto da smixam.Nekada znaju da posluze i Blueverb i neki od EQ-eva iz paketa Blue Tubes ali kazem,ne treba ih previse koristiti kao glavne i najcesce upotrebljivane kompresije.

Zaintrigirao me je i ovaj kompresor Fabfilter-a PRO-C,pre neki dan se pojavio na netu .Cini mi se da ga vredi ozbiljnije izgaziti i videti koliko upotrebljivo radi,probao sam ga,sticajem nesrecnih okolnosti,na hifi kutijama i to sto sam cuo jako dobro zvuci.Minimalna pomeranja parametara kompresije se jasno cuju bez neke nedefinisane koloracije na sta sam navikao od gotovo svih native kompresora.
Old 28-08-2007, 01:30 AM   #17
Eyes
Member

Eyes's Avatar

bas cu probat taj compressor,hvala ti....
probao sam i one pluginove,Kjaerhus,bi trebalo da se zovu,i mogu ri reci da nisu losi
Old 28-08-2007, 01:47 AM   #18
alen
VIP Member

alen's Avatar

Ok rade,cesto koristim njihov GUP

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules