|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ispravka....ima zvuka, ali je bolji sa skupljim analognim spravama
ja na master stavljam od plugin-a MASSEY L2007...cudo od zvuka |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
covek je u potpunosti u pravu... mada CAK i kada imas dobru MASTER spravu, mix mora da bude izvrstan takodje...
bobri muzicari + "losija" oprema (ma sta to znacilo) = dobar snimak losi muzicari + najbolja oprema (ma sta to bilo) = los snimak... dobri muzicari + dobar mix = sve sto mozes pozeleti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]() au jbt, maxe, pa bar ti znash da me libo zgu za to sve.. ali realno, moze master biti dobar.. ali nikad nece biti ni blizu, recimo, dre-ovom.. jbg, jedno je analogno (bar shto se tog dela posla tiche) a drugo je software emulacija.. shto se tiche mixa i ostalih stvari, skroz sam za ITB.. ali ovo je: ako mosh, iskoristi.. ako ne, jbg.. budi zadovoljan L3-kom.. pozdrav edit: eo, manley me dopunio... nisam ni video.. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
o nemoj :] neki nikad nece skapirati
![]() ![]() , evo za week se gledamo ok ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
kakve fajlove? kakve fajlove?
ja obicno imam brdo stvari na masteru, ali nekad nemam nista tj. samo limiter da ne klipuje. A za master mi se najvise svidja UAD precision EQ i limiter ili kembridz i finis. @manley - taj MASSEY L2007 je samo za PT? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Konkretno kod mene:
Reverb (mada retko, i to altiverb ili p140 ) Precison eq Tc master x3 (samo kompresor sa njega, sa jaaako malim ratiom) Neve 1073 i na kraju Timeworks limiter TAko masterujem vecinu stvari, ali ima i odstupanja do 100%
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Zanimljivo....
Kad mislim da drumovi "ubijaju",to je ona pojava da kad recimo udari kick,glas auromatski ide u drugi plan,kontam da je tu nesto oko kompresora,atack,release,treshold..... A sta mislite o Nomads Factory pluginovima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
a pa tako reci , to je side chain kompresija , ima ovde dosta toga , imas i na netu video tutorijal , ne bitno je koji je sekvencer sustina je ista
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cd Mastering On Your Pc | AcaHari | Tutorijali | 1 | 19-12-2007 04:02 PM |
Mastering | radsoul | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 27-03-2007 08:43 PM |