|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
eh
blago vama ja ponajvise cujem takve pojave na sopstvenim snimcima, cak ni na pojedinoj dobroj domacoj, nisam cuo toliko toga, mada nije da nisam uopste e da, jako puno tih desavanja ima i na koncertima, cak i na najboljim razlasima koje sam slusao napolju.. doduse to varira od benda do benda.. najvise sam sumnjao na monitore i konvertere, na sobu dosta manje, jer su uglavnom visoke frekvencije u pitanju.. samo na bubnju mogu cuti to i dublje, oko 200hz.. ne znam sta da mislim povodom ljudi koji to nisu nikad culi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Psiho
|
![]() Quote:
Sve dok i dalje budesh radio s zvukovima i dalje chesh chuti sve vishe takvih "stvari". Na zhalost, kao i u mnogim drugim pravcima, i sa zvukom je pitanje kompromisa. Uvijek mozhe bolje, a nikad neche bit savrsheno. Gdje je granica tolerancije i pedancije... to ovisi o tome shto ti smatrash da je tvoj motiv. Trazhish li "dovoljno dobro" za trzhishte ili "najbolje shto sada mozhesh" za sebe. Ako je suditi po razvoju sluha rekao bih da spadash u drugu kategoriju, jer ova prva najcheshche nie fokusirana na detalje koi nisu bitni. Oni imaju neke druge detalje koji im igraju presudnu ulogu u onome shto rade i to je sasvim normalno. Svi se prilagodjavamo uvjetima, moguchnostima i postupamo u skladu sa motivima, a perceptivne razlike mogu biti drastichne kad se dovoljno prilagodimo nechemu.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|