|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Mo?da zvuči nelogično ali ovo su moja iskustva. Radim sa Nuendom 3, uradio sam projekat koji je čitavo vrijeme na granici opterećenja CPU-a a na jednom dijelu počne da pucketa od opterećenja. Da bih rasteretio pc uradio sam optimizaciju onako "step by step" kako se moze naci na ovom forumu. Međutim, rezultat je blago rečeno čudan: XP radi jako brzo (pretpostavljam zbog toga ?to je uga?eno vizualno dotjerivanje) ali cpu opterećenje u Nuendu je jo? veće i navedeni projekat puca cijelo vrijeme, dakle, lo?ije nego prije optimizacije. Naravno, znam kako ću da rasteretim procesor u Nuendu ali htio sam da vidim kakvi su efekti ove optimizacije. Ne znam je li ovo kod mene jedinstven slučaj i kakva su iskustva drugih? Napominjem da inače pc djeluje kao da je dosta br?i ali ne znam da li je sve to samo prividno (zbog grafičkih detalja). Pozdrav svima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Latencija ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
10 ms, u oba slučaja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Izvini na isjeckanosti.
Kartica? Radna memorija kartice? Zovi SandRoba, Tikija, Leshu, ... , ... , da se uključe u thread. O optimizaciji nekada davno podosta napisa SandRob. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Sorry, gre?ka je bila do mene. Rekoh, da provjerim jo? jednom latenciju kad ono 5ms, ne znam kako. Kad sam vratio na 10 sve je postalo OK. Izvinjavam se jo? jednom, do mene je. Inače kartica je TC Konnekt 24D. Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Samo iz znatizelje pitam, da li je posle optimizacije bilo bolje ili gore nego pre... "OK" je shirok pojam
![]() pozdrav bogi
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
fora je sto XP nije audio optimized kao Mac OS X, vec je to reseno preko Direct X
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Nisi čuo za ASIO driver?
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 10:14 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DAW - Optimizacija WinXP-a ! | Mandragora58 | Tutorijali | 82 | 30-11-2014 03:22 PM |
Optimizacija XP-a? | akordeonista | Audio Software | 8 | 29-10-2007 04:30 PM |
..Alesis M1 Active Mk2 zabluda?.. | lesha | Monitoring | 10 | 03-05-2006 01:59 PM |
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW | dr.Ru | Tutorijali | 3 | 12-06-2003 03:19 PM |