|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]() ![]() aaa , Don bogme neko se redovno napalio na analogiju |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Ahm, ja, glupan, ni ne znam sta je "midi to cv", o'li to neko objasniti ili da "konsltujem" wikipediju?
![]() Unapred zahvalan! ![]() pozdrav bogi p.s. Izvin'te na smetnji ![]()
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
pretvara midi komande , uglavnom note on/off u ranije koriscen oblik medjusobnog konektovanja analognih sinteva ,radi integracije u midi sistem
postoji vise standarda, najcesce koriscen cv gate kombinacija gde cv (kontrola napona ,odredjuje visinu tona) a gate daje signal za note on ,note off.... ali ima tu experata koji ce ti to bolje objasniti , mene tehnicka strana neinteresuje ...ja bi da sviram jos malo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ok... predpostavljam da tu onda treba UART i DAC, i nesto izmedju sto se moze isprogramirati... (sad ce neko da pita sta je to UART i DAC... ![]() ![]() pozdrav i hvala na razjasnjenju ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Na ulazu imaš MIDI signal koji ima podatak od 0-127 (broj note) a na izlazu imaš sklop koji regulira voltažu. Obzirom da večina uređaja ima 1V/oktavi tako npr ako ti je C1 na 100mV, C2 ti je na 1100mV itd. A analogni synth uzima taj napon kao podatak po kojem će mjenjat visinu svog oscilatora. Isti taj podatak daje mu njegova klavijatura.
Zeznuti su samo oni V/Hz uređaji (CS-15 serije, Korgovi MS i sl), pošto su to nelinearne veličine, što ideš niže sa pitchom, to su ti veče greške. Inače MS-20 možeš voziti i sa V/Oct uređajima jer ima jedna finta. Evo ostavljam roginatoru da vam ju detaljno objasni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Mislim "shifra" note => tacan napon za TU notu Quote:
![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#17 |
MCI Master
|
![]()
roginator do navece ljepi plocice i farba hodnik pa cemo onda o cv i hertz ima
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
ok... strpljiv...
![]() pozdrav bogi
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Kako napreduju plocice i farbanje, roginator?
![]() pozdrav bogi
![]() |
#20 |
MCI Master
|
![]()
jos hodnik u studiju...
puko sam skroz...vidis da sam slabo na rumskom, a sada jos imam ideu kupit eventide...za koje jos nemam dovoljno para.... imam jedan eventide u pocicama :o :o :o :o |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sonus G2M Universal Guitar To Midi Converter | zadresar | Gitarska Produkcija | 1 | 28-01-2009 03:30 AM |