|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#35 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Nisam rekao da su neprihvatljive, u stvari jesam, al sigurno nisam rekao da su nemoguce ili da su neupotrebljive. Elem, po stavkama... 1. Treba da imas dooobar kompjuter i okolne uredjaje i koji za rezultat imaju 0 latency. 2. Treba da imas dobar software tipa Amplitube, Guitar Rig, Rock Amp Legend, Free amp simulator ili bilo koji program kojim mozes da napravis doooobre boje tj. farbe. 3. Treba da budes siguran da ce operativni sitem dobro da radi, sve vreme. Za vreme cele svirke, probe, sesije, jamovanja i t d. 4. Takodje je veeoma dobro resenje da imas pedal-board iliti footboard e da bi mogao da setas izmedju pacheva. Bil bi krajnje glupo da usred pesme misem juris pach koji ti treba. Isti se isporucuje uz samo dva programa za koje ja znam. Ostali nemaju. 4a Ti mozes da upotrebis CC poruke da menjas pacheve ali ti opet treba neki kontroler tipa Klavijature (koje ne mozes da gazis nogom) ili od prijatelja sklepana foot-board koja uz duzno postovanje tvom prijatelju moze da zakaze u bitnom trenutku. 5. Veoma verovatno da bi na svirci nosio Lap-top, jer je desk-top nepraktican. U tom slucaju taj Lap-top mora da bude ukljucen u struju stalno, jer nikako ne mozes da se oslonis na bateriju. Jel tako? To je i resiv problem, ali ti usput treba "sigurna" struja. Mislim bez variranja u naponu. 6.Sve to treba neko da pre svirke poveze i stavi u operacionalno stanje a psosle svirke da sklopi i spremi u stanje za transport. E sad, ako imas roudije ovo pod brojem 6. ti sigurno nece biti problem, ali ako nemas.... Drugo pod uslovom da si sve predhodne stavke ispunio opet ti ostaje pitanje, sta ako na nekoj svirci neko pozeli da se veseli prskanjem piva po bini. Uz sve benefite koje moze da pruzi computer-based-plugin-driven resenje. Ipak bih se drzao dobre stare pedale/procesora na podu. Ne da ne verujem softveru vec nisam tolko bogat da bih rizikovao mnogostruko skuplju varijantu izlaganjem rizicima. (jebem ti recenicni sklop, al mislim da se razumeeeemo). Probaj, i siguran sam da ces uspeti. Pitanje je da li je "isplativo" sve to radeti i za live svirku. To je poenta.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Procesor za live | OFF | Gitarska Produkcija | 20 | 20-08-2008 02:01 AM |
RAM memorija i procesor | Cluster | Computer Hardware | 1 | 08-07-2007 11:13 AM |