Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-08-2007, 09:29 PM   #12
Don Solaris
Pro Member

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Cekaj, tebi je vesanje bilo penasto ili gumeno.. penasto se raspadne... posle desetak godina... samo od sebe.....
Obična guma. Ali treba i membrane malo sredit.

Jer kada sam bio dete od par godina, gurnuo sam prstić u jedan bass, pošto me zanimalo šta je unutra. Tako da to treba ispupčiti van.

Quote:
Da... ti zvucnici manje teraju sobu da divlja... ali su "tanji" u bassu od tih tvojih novih "drekavaca"... bez uvrede
Obrnuto je. Ti stari zvučnici osim što imaju potpuno linearan bass, on ide skroz do 20 Hz. A na ovim Alesisovim, ispod 40 bass ne postoji, i još k tome na 120 je iritantan do besvjesti - i to je problem večine malih zvučnika, baš te frekvencije između 100-200 Hz. Točno po zvuku čuješ da dolazi iz nekog malog zvučnika.

A kada na onu staru mrcinu staviš sweep od 20-200 Hz, ma to nema greške, kakvo brujanje, kakvo tuljenje na pojeidnim frekvencijama, to ne postoji. Pojačanje ravno ko crta!
Don Solaris is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules