|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Quote:
@Idekius http://www.rumski.com/forum/showpost...9&postcount=10 (topic) Svaka cast, svaka rec je na mestu... @Shiva http://www.rumski.com/forum/showpost...7&postcount=17 Mene je odusevila ova filozofija... Rekao si sustinu, svuda mora da postoji ravnoteza, a da bi ona postojala, treba da postoje najmanje dva tabora. Najbitnije je samo da je svako iskren i da se sve jasno vidi, kao i da se rasprava iskoristi za razmenu misljenja i sticanja novog znanja (nesto poput Sokratovog dijaloga gde se od vise subjektivnih misljenja dolazi do onog objektivnog). Quote:
Moracu da podelim post i kazem svoje misljenje u drugom jer bi ovaj bio preveliki (iako sam umesto citata na nekim mestima postavio linkove), tako da se nadam da mi necete zameriti zbog toga... ![]()
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Meni je ovaj forum odlican i ne slazem se uopste sa Arthurom, sto ne znaci da ga ne cenim kao kolegu. Ima tu likova koji me smaraju sa svojim komentarima, ali ih jednostavno preskocim i ponovo procitam sta je napisao kejkz, daBear, gianfranco i drugi koji me odmaraju svojim postovima. Eto, ljudi, izaberite i vi svoje favorite, a sta vam ne lezi preskocite. Manite se diktature proleterijata i suludog banovanja. Pre bih rekao da je problem u tome sto ne postoji pandam forum koji je istog tipa, pa bi kvalitet sigurno rastao kako to nuzno proizvodi konkurencija.
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
Pro Member
|
![]()
Prvo i osnovno, ovo je stvarno odlican forum na kakav nisam naleteo ni medju domacim ni medju stranim forumima. Forum vodi izvanredan tim pocev od samih administratora, pa do moderatora - rec svakog "povlascenog" clana ovde je bila na mestu, sto je na drugim forumima retkost! Na ogromnoj vecini foruma 90% admina i modova oseca moc i pocinje sa "izivljavanjem" i zloupotrebom tog polozaja cega ovde nema. Lazem??? Pogledajte ovaj pravilnik ovde...
http://www.rumski.com/forum/announcement.php?f=82 a onda ga uporedite sa pravilnicima drugih foruma... ![]() evo napravicu par analogija... Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
OK, lako je reci sta ne valja, ali nije ni malo lako reci sta treba uraditi... Evo par mojih saveta... - politika foruma mora da ostane ista, ne treba menjati nesto veliko sto valja zbog neceg sitnog sto ne valja - na prvom mestu se treba smanjiti ruganje i ironija kod obracanja, ali ne banom i brisanjem (osim u krajnjem slucaju), vec samim stavom da je to nesto lose, npr. kad neki forumas izvredja indirektno nekog drugog, svaki clan je duzan da ga citira i to okarakterise kao losu stvar, a ne da precuti tako nesto. Na taj nacin se stvara pozitivna atmosfera gde takvi komentari nisu dobro dosli i to je gora kazna od bilo kakvog bana... - Nije bitno ko je u pravu, vec ono sto je istina, odnosno ono sto je objektivno tacno. Dakle, svako treba imati makar minimalnu dozu sumnje i u svoje misljenje. Treba pokusati argumentovano dokazati svoje misljenje, ali kada se jasno vidi da je onaj drugi u pravu, treba bez problema prihvatiti njegovo misljenje. Tako se napreduje... Nekad je pozeljno naglasiti pre nekog stava "nisam imao dovoljno iskustva, ali smatram...", bas kao sto se naglasava u mejlu pisanom na engleskom "sorry if my english is bad..." - Treba razlikovati dobronamernu i zlonamernu negativnu kritiku. Bas kao sto sam na VG temi napisao, dobronamerna ti pomaze da napredujes, a zlonamerna je tu da te sputava. Dakle, treba izbegavati nesporazume u komunikaciji, u koliko je potrebno treba naglasiti "nisam ironican" i razmisliti dobro sta je onaj gore hteo da kaze, pre nego sto se krene u svadju... Naravno, zlonamerne komentare treba brisati, a one koji su pisali treba prvo opomenuti, pa onda kazniti... - NE POSTOJI NAJBOLJE! To je subjektivna stvar, znaci ne treba dokazivati suludo nesto sto je pitanje dal ce i drugom biti najbolje. Ako je u pitanju npr. audio kartica, treba pitati u koje svrhe ce se koristitii i sa cim ce se koristiti, pa tek onda dati pravi savet... ![]() Toliko od mene... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Omiljeni forum | alfom | Razno | 34 | 21-09-2008 11:43 PM |
rumski forum | nenad | Razno | 9 | 18-10-2007 05:08 PM |