Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2007, 10:22 AM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default ucinimo forum normalnijim mestom

Dugo sam vec prisutan i veoma aktivan na ovom forumu. U odredjenim periodima zivota mi je sve znacio, jer sam 90% nekih znanja, narocito o kompjuterskoj tehnici, stekao ovde. Upoznao sam divne ljude, i dobio a i pruzio fantasticnu kolicinu pomoci i informacija.
A sad?
Odgovorno tvrdim da 90% (slovima devedeset jebenih posto) slova koja se otkucaju ovde su cisto sranje. Nema jedne nedelje u zivotu foruma da se ne krene u jos jednu, hiljaditu raspravu, sta je bolje, digitalno ili analogno, Nuendo ili PT, moj ili tvoj kurac, mnogo para ili malo para. I to se i dalje fantasticna kolicina tih prica temelji na VEROVANJIMA a ne na praksi. Uvek se poziva na ovog ili onog, i on je ovakavav ili onakav, a da je pritom, manje vishe svakom iole inteligentnijem i razumnijem toncu jasno da pola tih prica nema nikakve veze sa realnom praksom. Narocito kad skoro niko sa foruma nema ni novca ni pristupa da pazari ili koristi pola te tehnike.. ovi koji imaju, retko daju konkretne, prostodusne ocene ili savete.. a sve je to ranije bilo veoma prisutno.
Predlazem da banujemo
Predlazem da lockujemo
Cim se pojavi tendencija savrseno besmislenih nadmudrivanja sa kiselim prizvukom i ukusom vredjanja, pa makar to bilo i apstraktno Shivino objasnjavanje percepcije necijeg problema, zakljucavaj!
Ne mislim da bi npr, test sabiranja trebao biti zabranjen. Lepo je da se neko iscima i odradi iole relevantan test. Ali, ja bih se tu zaustavio. Moze poll, glasanje i sl, ali ne bih tolerisao debate, koje ama bash NIKOM na forumu ne koriste. Niti je ljudima koji ih pishu lakse, jer NIKO NIKAD nije uspeo da promeni misljenje onom drugom, niti su oni zajedno uticali konkretno i kreativno na ljude koji to citaju. Samo gomila zuci, i kiselih osmeha.
Daj da batalimo sve to, i da se bavimo konkretnom PODELOM znanja, kakva je na primer, soba za akustiku studija. Veoma je konstruktivna i prepiska bogija i roginatora o delovima za MCI (korisna je njima licno, ne svima, ali taj duh je poenta).
JEBO DIGITALNO VS ANALOGNO JEDNOM ZA SVAGDA! JEBO PT VS NUENDO ZAUVEK ili MAC VS PC
Nikakve koristi od toga..
Arthur is offline  
Old 10-08-2007, 10:36 AM   #2
Max
Pro Member

Default Re: ucinimo forum normalnijim mestom

Meni se do sada javilo desetak ljudi , koji su me potpuno zbunjeni pitali : " eeee , je l' stvarno moze profi bez tih skupih sprava ? "

Uplaseni izjavama ljudi koji stavljaju sprave ispred sebe kao adut , a sami( ovi sto me kontaktiraju ) iz svog neznanja i nemogucnosti da naprave dobar mix , najcesce odustaju od ucenja i svu krivicu bacaju na nedostatak sprava .

Da se razumemo , imam 37 godina , radio sam u velikim studijima 10 godina imam vise iskustva sa ovim poslom nego sto neki ovde imaju godina ( verujem da jos neki ljudi mogu da kazu ovo isto ) ... i mislim da je jako lose zbog tih ljudi pricati ovakve stvari .

Mene licno , bas briga ..... imam svoj put , lepo ide , rasprodat sam na duze vremenske periode i jedina negativna stvar je sto vec pocinjem da otaljavam stvari od umora .... a to ne zelim sebi da dopustim .

Ono sto je poenta ( kako ja to vidim ) a da se nadovezem na Arturovu akciju , je jednostavno spreciti davanje besmislenih saveta . Pri tome mislim , ako neko trazi punchy kick ..... da mu se ne odgovori ; " kupi distressor Mile .... " Nego da mu se objasne nacini kako to moze da uradi .

Jer ne fali sprava , siguran sam da se sve mozi i sa plagovima .... ljudima fali ZNANJA !

O tome pricam sve vreme .... i podrzavam Artura

Pozdrav
Max is offline  
Old 10-08-2007, 10:40 AM   #3
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Hvala Arthure!

Samo par opaski....

Sto se tice roginatora i mene, samo da podsetim, da smo o tome mogli i telefonom... slozices se... no, medjutim,.... iako ima jako malo korisnika kojima nasa diskusija treba, licno smatram da ce javni sadrzaj koji smo ucukali "u Forum" MOZDA, NEKADA, NEKOME biti koristan, neka nam dovede jos samo jednog korisnika na forum, od koga se moze nesto korisno nauciti... pa se isplatilo... kako god... tice se miksera koji se koristi za muzicku produkciju... znaci on-topic.

Sto se tice testova svega i svacega... vec je bilo iskustava na tu temu... i ja licno i pored svih teskoca koje se javljaju, ostajem ZA takve sadrzaje na forumu, jer mnogi posetioci foruma nemaju sredstava niti priliku da cuju ISTA od stvari o kojima se prica na Forumu... pa im je ovo dobra prilika. Teskoce koje nastaju su najcesce kritike samog testa, ukljucujuci i coveka koji se potrudio da to uradi, i nacina testiranja... a zaboravlja se cinjenica da je clanstvo na Forumu dobrovoljno i besplatno, kao i sve akcije ovog tipa... znaci POKLON...

Kao sto i sam primecujes.... napraviti kvalitetan tekstualni/vizuelni/audio sadrzaj iz neke neobavezne i dobrovoljne diskusije nije lako... ali se slazem sa tobom da ako se ne budemo SVI trudili, necemo to popraviti.

Jos jednom hvala!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 10-08-2007, 10:45 AM   #4
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Sto se tice roginatora i mene, samo da podsetim, da smo o tome mogli i telefonom... slozices se... no, medjutim,.... iako ima jako malo korisnika kojima nasa diskusija treba, licno smatram da ce javni sadrzaj koji smo ucukali "u Forum" MOZDA, NEKADA, NEKOME biti koristan, neka nam dovede jos samo jednog korisnika na forum, od koga se moze nesto korisno nauciti... pa se isplatilo... kako god... tice se miksera koji se koristi za muzicku produkciju... znaci on-topic.

pozdrav

bogi

Treba , treba .... i te kako treba , jer ne mora da se kupi znanje samo u smislu MCI i sl .... moze tu da se sazna jako mnogo sa strane ..... ja bar jesam .....

Odlicna prepiska

Pozdrav
Max is offline  
Old 10-08-2007, 12:20 PM   #5
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

i ja bih voleo da ovaj forum bude normalno mesto poput pravih foruma gearslutzova i slicnih gde se ljudi ne svadjaju, vec iznose konstruktivne kritike.

no medjutim mislim da je to tesko iz prostog razloga sto je rumski, kako je rastao polako dobijao i sindrom "SRBIJA brale" koji je iovako prisutan u mnogim sferama nasheg zivota...A TO MI NE TREBA!
zato glasam da lockujemo, banujemo, krljamo, govzena pesnica neka radi!! ja sam jos onomad bio za lockovanje malih oglasa, cak mislim i da je odatle sve krenulo!!
Old 10-08-2007, 12:25 PM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Rasprava je bilo, ali se u poslednje vreme preteralo....... mada, meni se cini da je nesto drugo puno veci problem

Gde su administratori ?!?

Da ne bude zabune, o svoj trojici imam veoma lepo misljenje i dugujem im veliku zahvalnost zato sto ovaj forum postoji, ali jednostavno ih nema na forumu, tj. ima veoma malo....., i to uglavnom se javljaju kao obicni clanovi postujuci, resavajuci probleme, pomazuci...... ali gde je 'cvrsta ruka'?

Forum je tek prohodao, malo odrastao, sad u pubertetu mu treba pomoci da ne ode pogresnim putem

A i moderatori......... ne secam se kad je poslenji put nesto bilo zaljucano ili obrisano (kamo srece da ne mora, ali).......

Bez ljutnje svi, ali samoupravljanje se bar kod nas pokazalo kao promasaj
Old 10-08-2007, 01:04 PM   #7
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Arture, tvoj post je u suštini ok i to je dobra ideja, al to bi moglo da nagovjesti neku "diktaturu proleterijata", ako me razumiješ? I Staljin je u početku želio da napravi Rusiju "boljim" i "normalnijim" mjestom pa je to činio G.U.L.A.G-om...što bi u ovom slušaju bilo banovanje i zaključavanje topica...
balthazaar is offline  
Old 10-08-2007, 01:17 PM   #8
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

ajmo redom

da je na forumu gomila neznalica tacno je, ali zaboga cemu sluzi ono Search gore? nekog jednostavno smara da pretrazi bazu rumskog, gde je toliko toga objasnjeno... ja sam isto ne odma za katanac, nego nesto tipa "djecace, otkucaj sto te zanima u search i to je to", pa ako posle krenu price e ovo e ono, onda zakljucavaj.
dabome da treba edukovati mladji narastaj (nesto razmisljam cim diplomiram da prihvatim ponudu da predajem na akademiji, posto mi ide od ruke da ljudima objasnjavam sve i svasta na milion nacina ne bi li shvatili) ali taj mladi narastaj ne moze da bude tako nadobudan, e o tome se radi! svi su u tripu imam gomilu krek softvera i ultra pc, sad su svima da jebem kevu. Aha. i onda kad posle pola sata slaganja gotovih lupova i stavljanja preset EQ na kick dobije sranje, e onda razocarenje! nece se zapitati da li je to zato sto ne zna da svira, nema skolu, obrazovanje, uvo, nikako samokritika, nego odma - los plugin, treba mi hardware! pa sine bato, odradi ti da ti ITB jebe kevu numera, pa ces od toga zaraditi za analogiju ili kola, stan, nebitno! najvaznija je ona "u rukama mandusica vuka..."
e sad, jasno je i da je gomila ljudi naucila mnogo, a novih clanova ima malo (mislim na one koje pitaju i kvalitetno ucestvuju u diskusiji) - ali ne treba da dizemo prasinu sa sasavim takmicenjima i ego-feeding metodama, nego daj da pricamo, da pravimo cesce one Rumski-Session, okupljanja, jebem ti hardware i software, daj da se nesto radi, da sviramo, cackamo, rostiljamo!

niko nije rekao da se ITB ne moze napraviti punchy kick. fora je samo u tome sto sa pluginsima dodjes do jedne tacke i to je to, a onda imas distressor i 1176 i jos mu das brzi attack (ako me neko ubedi da plugin moze da je brzi od distressora, napustam profesiju, odo na njivu). i kao sto rekoh u onom threadu, moze se itekako raditi odlicno ITB, fora je samo sto ipak neke stvari malko bolje radi digitalija, a neke analogija.
...mislim da moj jedan jedini post na temu distressora NE MOZE da se protumaci kao "nemoj da se hvalis sto ga imas, nego pomozi klincu da setuje kompresor za kick". Ajd u redu da sam napisao jedno 50-tak postova o distressoru, ali nikako me nemojte hvatati za jedan post, nego search moj nick, pa se jasno vidi da ja nikom ne pametujem o hardveru i sl.
...isto tako smatram da je ono suludo sa d'Angelom. Mislim ja se ne bojim, cak bi mi bilo i interesantno da to odradim, samo sto mi obaveze trenutno ne dozvoljavaju, sto ne znaci da necu ja volim da se takmicim, mada mi ovo vise lici na ono tipa "sranje je na forumu, dosadno, daj da malo dizemo prasinu i lozimo klince - wrestle mania - potukla se dva producenta - daj da se kladimo i tako to.
Mislim sto da ne kad budem imao vremena why not - ali po meni je to besmisleno - ne zato sto se plasim da ce Zeljko da bolje smiksa od mene - to je najmanji razlog - nego sto svakako ce to biti dijametralno drugaciji miksevi, svako ima svoj "stil" i bas kao sto ide na zapadu - ako neko hoce ovaj sound zove Zeljka, ako hoce onaj zove mene, i to je to. Samo treba ljudima dati do znanja sta si ko si sta radis. Zato me i cudio onaj Max-ov mystic approach, covek iz senke, daj bre da vidimo ko si sta radis, nema tajni, evo ja, evo ti moja adresa, fon, ziro racun da uplatish lapo cene mlevenog mesa pa da rostiljamo jebes sve, daj da se radi i da bude pozitivno! nema napadanja!

...samo jos nesto kad smo kod toga. Mnogo bi vise imao smisla test, ali pravi, dva producenta, isti bend ista oprema sve isto, samo jedan i drugi sve rade ispocetka! postavka mikrofona, snimanje, mix i tako to. Onda ima smisla! ja se ubijem dok snimam da je sve ok, pa u miksu cooliram, jer nema mnogo posla. A da pravim od govneta pitu, moze, al ako bas mora. Nego se treba ko sto rece DaBear pomuciti da se sve snimi do jaja a posle lako. onda ITB nije nikakva frka - pa vec je sve ultra zdravo usnimljeno i vozi

e ajd sad svako u kola, dupeta u NS pa da idemo na strand! ebem ti Analogno digitalno, samo neke tenzije

uzdravlje
Bitch is offline  
Old 10-08-2007, 01:39 PM   #9
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Ne znam, za mene je sve sto se napise u redu, i moze nekom za nesto biti korisno (ne uvek vezano za muziku) sve dok nema vredjanja i omalovazavanja, sto bi moderatori trebali odmah da sankcionisu.
Ne mozes izbaciti recimo pricu mac vs pc kad neko pita sta od ta dva da kupi, ili neko pita koji softver-sekvencer da koristi, ili pita koji sint da uzme... sve to dovodi do polemika i sukoba misljenja, sto je u redu sve dok neko ne pocne da potcenjuje sagovornika i da omalovazava suprotna misljenja. To naravno ne znaci da ne treba reci kada neko nije u pravu ili kaze nesto sto nije tacno, ali sve moze kulturno i ljudski.

Pozz
Old 10-08-2007, 02:16 PM   #10
idekius
Mason

idekius's Avatar

-Off topic... A zasto mislis da je kick nemoguce namestiti digitalijom?
Meni emulacija LA2A i Pulteck za kick radi kako treba, tj. barem se meni svidja. Jedino je fora u postavci da li hocu onaj mekani kicki, ili trvrdu varijantu.
Mislim... pricam za najnormalniji kick, ne za ambijentalne i sub varijante sa reverbima.

A sto se tice 1176LN... jedan od nekoliko najnahvaljenijih plugova za UAD i mnogo velike zverke su padale na slepim testovima. Ja ne znam da li je isti kao hardware, verujem da nije, ali razlika je sigurno minimalna i tesko uocljiva, cim su tolike "zverke" gresile i nisu umele da prave razliku, a razlikaje svakako i to sto ih u digitalnom svetu, sa jednom kartom, imas istovremeno 8 i to stereo Mnoge stvari danas, sto se digitalije tice, vise nisu za shalu. Vreme Pentium 1 racunara je davno proslo...

-Topic

Budalastina na forumu svakako ima... sa svih strana... i od strane digitalnih i od strane analognih, Uloga moderatora je da kazni i zakljuca temu, kad krenu licne uvrede, a ne da svoje znanje i stav uzima kao merilo i da na osnovu toga zakljuca temu. Kako bi to izgledalo? Neko kaze digitalni kompresori ne valjaju, analogni su bolji i ja valjda treba da kazem "Aha... ovaj lupa gluposti" pa tras katanac? Naravno da necu to da radim... to neka radi neko drugi, a cak i da je u pravu, verovatno onda ne bih ni posecivao forum, jer me nikakve policijsko-diktatorse tvorevine ne zanimaju.

Neka kazu ljudi sta misle... zasto da ne... Svako ima neki svoj pristup, svoj put i nacin. Lepo bi bilo da svi akteri (digitalni i analogni) prepucavanja malo zauzdaju sujetu, koju naravno svi imamo. Kad pojedinci puste sujetu da caruje, onda nastaju stvari koje svima smetaju,ali, to ne moze (i ne treba) da spreci bilo koji moderator, dok neko ne prekrsi pravilnik foruma i krene sa licnim uvredama.

Pravilnik foruma ne moze da se menja u tom smislu, jer zaista svako ima prava da tvrdi da je nesto bolje, jer je to u 80% slucajeva nemoguce dokazati... muzika je muzika i ono sto se svidja jednom, ne svidja se drugom. Ako nekome radi Lex mpx 550, a ja mu kazem da je to limena kanta i da je Altiverb sigurno bolji od jeftinog Lex-a, ima prava da kaze da gresim... jer njemu se mpx 550 vise svidja... ne mogu da ga banujem zbog toga.

Praviti neke zaokrete u tom smisli bi bilo cist diktat i nasilno nametanje volje i misljenja jednog broja ljudi. Tacno je da i mene iritiraju izjave tipa "sve je to kita dok ti ne uzmes..."... tacnije, ne iritiraju me, vec mi kroz glavu prodje "Naduvena budala... Dobar za zaobilazenje..." i taj post kroz dva minuta i zaboravim. Tacno je i to da na ovom forumu vlada i pravilo "Svaki ciga svoga konja hvali" i "Nije vazno ucestvovati, vazno je pobediti", ali... opet... tu niko nista ne moze, jer to nije delo za kaznjavanje... jedino sto ja tu mogu je da se sto vise trudim da ja ne budem taj "ciga" i da se potrudim da ne mislim da je moje misljenje o nekoj spravi, ili necijoj muzici, jedino ispravno merilo, a da su svi drugi glupi...

Last edited by idekius; 10-08-2007 at 02:22 PM.
idekius is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules