|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
ako zelis da ti se oba instrumenta cuju, onda mozda sidechain i nije resenje.
sidechain se uglavnom koristi ako npr. imas kick i bass gitaru gde dolazi do preklapanja frekvencija i zelis da ti se kick jasno cuje. tada se koristi neki sidechain kompresor za ducking efekat - kada kick udari, bass se automatski stisava. naravno, mozes da podesis da se to toliko ne primecuje, a da kick izlazi kako treba. mozda je za ovaj konkretan slucaj bolje da skines nize frekvencije sa gitare, a da ostavis bass kakav jeste. takodje bass stavi u mono, gitara ti je vec rasirena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ineresantno je da sam u ovoj stvari bass uradio stereo jer to nije klasican bass nego synth bass, a negde sam procitao da takav bass treba da se stavi u stereo jer gubi svoje karakteristike, kada radim klasicnu bass gitaru uvek je stavljam u mono u sredinu i sve je ok. Da li synth bass treba staviti u stereo ili u mono?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
ili stavi bas u mono a gitaru u stereo, ili obrnuto.
po pravilu bi bas trebao da ide mono, ali bi mogao da koristis m/s tehniku i da nize frekvencije drzis u mid kanalu, a vise u side kanalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Bas ta mono/stereo postavka mixa me najvise zbunjuje, kada i na osnovu cega odluciti sta staviti u mono , a sta u stereo, npr. ja gitaru redovno snimam kao dve razlicite mono gitare koje sviraju skoro iste deonice, u stereu snimim samo delove koji su npr. neke melodicne solaze, takodje me zbunjuje vokal koji sam zaklucio da ide stereo, a back vokale radim kao mono pa ih panujem kako mi odgovara. Jos nisam naisao na neko detaljno objasnjenje kada i kako rasporediti instrumente u mixu, jer takvog objasnjenja verovatno nema, ali od cega zavisi sta ce biti mono ,a sta stereo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vibrator
|
![]()
pravilo je da nema pravila.
ali, po nekom starom pravilu zbog rezanja vinila (a mozda i sada zbog surround sistema), niske frekvencije bi trebale da budu mono. probaj da nadjes (mozda ima i na rumskom), ima tih objasnjenja o postavki instrumenata, itd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
2 pesme (Shady) | puRe | Promocija radova | 18 | 06-12-2017 03:25 PM |
Salliery 2 nove pesme | HeatMan | Promocija radova | 14 | 30-09-2009 07:59 PM |
Bo?ićne pesme | Worshipartist | Razno | 3 | 06-12-2007 05:17 PM |