Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-07-2007, 11:07 AM   #81
bojanmil
Member

Default Re: Vlado Georgiev - Singl.Novi album??

Quote:
Originally Posted by zvincic View Post
a sto se atmosfere tice, najezim se cijeli kad slusam neke stvari...npr. Believe sa Heart of the night...ili When evening fails....trnci prolaze od onog pocetka...brrrrr
Kad smo već kod tog naje?ivanja - ja se naje?im već kod prvog takta "No limits" sa albuma "Point Of View" iz 1989 godine! Stvar nije previ?e komplikovana, ali je neverovatno sna?na i u isto vreme slatka za slu?anje!

Neverovatno je koliko muzičke zrelosti ispolje ti ljudi čak i kroz samo jedan takt! Kada porastem sviraću kao Tom Schuman!
Old 06-07-2007, 08:18 PM   #82
Ned.Back9
Junior Member

Novo vreme,novi dah svezine.

Odlican Cd

Uz vino i veceru.

Last edited by Ned.Back9; 06-07-2007 at 08:21 PM.
Ned.Back9 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2007, 04:57 PM   #83
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
He, he... ako nekoga ne varim, to su domaci muzicki kriticari... oni imaju visedecenijsku praksu da blate ljude, a hvale neka chuda, a cesto upravo to sto napljuju ostane... sa odredjenske vremenske distance, kad se sve jasno vidi, na njihobom mestu, da sam ja nalupavao onakve gluposti i nakazio ljude, obesio bih se o prvu banderu...
Lepo receno...

Quote:
Originally Posted by off
Posle pljuvanja Cholinog 064 albuma, i ovih dosada otrovnih strelica na Vladov 063 singl....ne verujem da ce se neko usuditi da 'snima za' VIP 060
Xaxaxaxa, a na Cecu si zaboravio? :-P

Quote:
Originally Posted by vlado
-Ako pjesma ne valja price o reverbima i frekvencijama, deeserima i sl. su bulja nad buljama...slusajte muziku i atmosferu a ne frekvencije
E, ovom recenicom si me odusevio...

Quote:
Originally Posted by bojanmil
Ajd sad da promenimo, pa da čujem komentare o pesmi "How deep is your love" grupe "Bee Gees". Pesma je i dan danas prilično slušana, a jako je stara, što dokazuje da pesma osim produkcijskih ima i neke druge vrednosti!!!
Lepo receno... Ova pesma ima neku toplinu i to je cist dokaz da nije tehnicko savrsenstvo istovremeno i umetnicko...

Da ne bi ispalo kako samo klimam glavom, evo da napisem nesto vezano za kritiku, a onda dajem svoje misljenje o singlu...

Kao prvo, moram da razdvojim dobronamernu i zlonamernu negativnu kritiku, jer ti prva uvek pomaze da napredujes i ukazuje na ono sto ti ili nisi primetio ili ne vidis, dok je ona druga uvek tu da te sputava, trazi dlaku u jajetu i izmislja nepostojece... Znaci ne treba nikad zaobilaziti dobronamernu kritiku, a treba uvek zlonamernu... E, sad, postoji i onaj drugi problem - nesporazum i ne razlikovanje subjektivnog od objektivnog... Zato treba uvek naglasiti kada je nesto subjektivno ili objektivno i treba uvek naglasiti kad je nesto cinjenica, a kad samo pretpostavka... Ja mislim da ovde na rumskom nema ljudi koji bi zlonamerno kritikovali bilo ciji rad, vec da je ovde jednostavno doslo do nekog bezveznog nesporazuma samo zbog nedostatka zivaca...

Da se vratim na temu...

Pesma ti i ja je po meni sa umetnickog stanovista najzrelija do sad*... Ja bas i nemam neko veliko iskustvo sa mixom i plug-inovima uopste sto je u sustini mana, mada moze biti u neku ruku i vrlina jer ne gledam na muziku toliko sa tehnickog aspekta. Meni je recimo reverb uglavnom OK, medjutim meni bi lepsa atmosfera bila da je vokal na pocetku uradjen kao shapat, da bi kasnije postojao eho - na pocetku se stvara osecaj blizine (tj. shapat), a zatim se udaljuje i na taj nacin se pojacava refren. Eventualno bi mogao da se smanji reverb na frekfencijama gde se nalaze suglasnici poput "s", jer se stvara mozda isuvise hladna slika, jedino u koliko je u tome bila poenta onda treba ostaviti... Druga stvar koju sam ja primetio na osnovu audiovizuelnog (onog sto imam u glavi) je da ne postoji dinamicnost, nema nikakvog kretanja, sve stoji. Mozda bi trebalo uneti malo dinamicnosti, osim u koliko je to takodje bila poenta... Vlado, bilo bi lepo ako bi napisao koju si ti imao sliku u glavi dok si stvarao ovu pesmu, to je jako bitno, jer mozemo mi navoditi milion nasih varjanti, ali dzaba o tome pricati ako ne znamo na sta si ti u stvari ciljao...

*sto ne znaci naravno da su druge nezrele, meni je recimo pesma Zena bez imena kompletno gledajuci najzrelija zasad...

Last edited by dexyco; 31-07-2007 at 01:24 AM. Reason: lapsusi...
dexyco is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2007, 11:18 PM   #84
idekius
Mason

idekius's Avatar

Heh... sve je stvar ukusa... ono sto se nekome svidja, drugome se ne svidja...

Zelim da malo skrenem paznju na tekst pesme "Do svitanja" i energiju kojom pesma zraci. Ne bi bilo lose, ne vezano za muziku, prihvatiti malo pozitivu koju pesma nosi... svima bi bilo lepse

Last edited by idekius; 26-07-2007 at 02:55 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 26-07-2007, 02:36 AM   #85
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Zelim da malo skrenem paznju na tekst pesme "Do svitanja" i energiju kojom pesma zraci. Ne bi bilo lose, nevezano za muziku, prihvatiti malo pozitivu koju pesma nosi... svima bi bilo lepse
Uh,ovo sam bas hteo da napisem..Danas sam pretrcao pola grada i uz ovu pesmu to je delovalo kao par stotina metara I od sada,kad god idem na trcanje,"do svitanja" na repeat Zaista zraci pozitivnom energijom i uvek me oraspolozi..Malo je takvih pesama kod nas...
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 26-07-2007, 06:43 AM   #86
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tribal_kg View Post
Uh,ovo sam bas hteo da napisem..Danas sam pretrcao pola grada i uz ovu pesmu to je delovalo kao par stotina metara I od sada,kad god idem na trcanje,"do svitanja" na repeat
Idi kolima... brze se stigne...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2007, 01:20 PM   #87
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Zelim da malo skrenem paznju na tekst pesme "Do svitanja" i energiju kojom pesma zraci. Ne bi bilo lose, ne vezano za muziku, prihvatiti malo pozitivu koju pesma nosi... svima bi bilo lepse
u pravu si deki, odlicna je stvar i slazem se sa tribalom da bi bilo mnogo bolje da ima vise ovakve muzike.

evo sinoc bio u pirotu na open air zurci pored tvrdjave, gledam onu decu izmedju ostalih i pricam sa ortakom sta se desava sa danasnjom omladinom, tj. klincima koji imaju 13, 14, 15 godina, i uticaju koji na njih ima tv pink i slicne stanice uz pesme kao sto su (banalizovacu) "brushalter", "gacice", "volim tudjeg muza" ili kako se vec zovu... (i da ne bude zabune, sinoc se slusala elektronska muzika).

u moje vreme se znalo do kad moze da se izlazi, dok sada klinci tog doba ostaju do 1, 2, 3.. evo par klinki kod nas sa svojih 15 godina nude usluge seksualne prirode za smesne pare, slikaju se potpuno gole u sred belog dana pored gradskog bazena, da ne govorim o prepunoj diskoteci gde se vrti bas ta grand produkcija, gde je uvek dupke puno i gde im se te poruke ubacuju u mozak.. a tek kako se oblace, to je vec prica za sebe.. nije ni cudo pored takvih "idola" koji im daju "odlican" primer

sorry za mali off topic, zelim ovom prilikom da pruzim vladi podrsku i zeleo bih da na nasem muzickom nebu bude sto vise pozitivne, kulturne i pre svega kvalitetne muzike.

samo napred
lesha is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2007, 01:03 AM   #88
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
evo par klinki kod nas sa svojih 15 godina nude usluge seksualne prirode za smesne pare
gde breee?
Old 29-07-2007, 01:25 AM   #89
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
gde breee?
Ko te ne zna...

Verovatno bi ih pitao sta im rade keve...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2007, 02:36 AM   #90
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
gde breee?
ma pusti, bio sam veceras u kraljevu, ni kod vas situacija nije mnogo bolja
lesha is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules