|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 | |
Member
|
![]() Quote:
Neverovatno je koliko muzičke zrelosti ispolje ti ljudi čak i kroz samo jedan takt! Kada porastem sviraću kao Tom Schuman! ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Junior Member
|
![]()
Novo vreme,novi dah svezine.
Odlican Cd ![]() Uz vino i veceru. ![]()
e,moj mesece evo pada vece. ![]() ![]() Last edited by Ned.Back9; 06-07-2007 at 08:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Da ne bi ispalo kako samo klimam glavom, evo da napisem nesto vezano za kritiku, a onda dajem svoje misljenje o singlu... ![]() Kao prvo, moram da razdvojim dobronamernu i zlonamernu negativnu kritiku, jer ti prva uvek pomaze da napredujes i ukazuje na ono sto ti ili nisi primetio ili ne vidis, dok je ona druga uvek tu da te sputava, trazi dlaku u jajetu i izmislja nepostojece... Znaci ne treba nikad zaobilaziti dobronamernu kritiku, a treba uvek zlonamernu... E, sad, postoji i onaj drugi problem - nesporazum i ne razlikovanje subjektivnog od objektivnog... Zato treba uvek naglasiti kada je nesto subjektivno ili objektivno i treba uvek naglasiti kad je nesto cinjenica, a kad samo pretpostavka... Ja mislim da ovde na rumskom nema ljudi koji bi zlonamerno kritikovali bilo ciji rad, vec da je ovde jednostavno doslo do nekog bezveznog nesporazuma samo zbog nedostatka zivaca... Da se vratim na temu... Pesma ti i ja je po meni sa umetnickog stanovista najzrelija do sad*... Ja bas i nemam neko veliko iskustvo sa mixom i plug-inovima uopste sto je u sustini mana, mada moze biti u neku ruku i vrlina jer ne gledam na muziku toliko sa tehnickog aspekta. Meni je recimo reverb uglavnom OK, medjutim meni bi lepsa atmosfera bila da je vokal na pocetku uradjen kao shapat, da bi kasnije postojao eho - na pocetku se stvara osecaj blizine (tj. shapat), a zatim se udaljuje i na taj nacin se pojacava refren. Eventualno bi mogao da se smanji reverb na frekfencijama gde se nalaze suglasnici poput "s", jer se stvara mozda isuvise hladna slika, jedino u koliko je u tome bila poenta onda treba ostaviti... Druga stvar koju sam ja primetio na osnovu audiovizuelnog (onog sto imam u glavi) je da ne postoji dinamicnost, nema nikakvog kretanja, sve stoji. Mozda bi trebalo uneti malo dinamicnosti, osim u koliko je to takodje bila poenta... Vlado, bilo bi lepo ako bi napisao koju si ti imao sliku u glavi dok si stvarao ovu pesmu, to je jako bitno, jer mozemo mi navoditi milion nasih varjanti, ali dzaba o tome pricati ako ne znamo na sta si ti u stvari ciljao... *sto ne znaci naravno da su druge nezrele, meni je recimo pesma Zena bez imena kompletno gledajuci najzrelija zasad...
Ipak, sta kog vraga ja znam, imam tek 20, jos uvek nisam nista konkretno uradio u muzici, i pijem mleko skoro svakog dana... Last edited by dexyco; 31-07-2007 at 01:24 AM. Reason: lapsusi... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Mason
|
![]()
Heh... sve je stvar ukusa... ono sto se nekome svidja, drugome se ne svidja...
Zelim da malo skrenem paznju na tekst pesme "Do svitanja" i energiju kojom pesma zraci. Ne bi bilo lose, ne vezano za muziku, prihvatiti malo pozitivu koju pesma nosi... svima bi bilo lepse ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 26-07-2007 at 02:55 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
evo sinoc bio u pirotu na open air zurci pored tvrdjave, gledam onu decu izmedju ostalih i pricam sa ortakom sta se desava sa danasnjom omladinom, tj. klincima koji imaju 13, 14, 15 godina, i uticaju koji na njih ima tv pink i slicne stanice uz pesme kao sto su (banalizovacu) "brushalter", "gacice", "volim tudjeg muza" ili kako se vec zovu... (i da ne bude zabune, sinoc se slusala elektronska muzika). u moje vreme se znalo do kad moze da se izlazi, dok sada klinci tog doba ostaju do 1, 2, 3.. evo par klinki kod nas sa svojih 15 godina nude usluge seksualne prirode za smesne pare, slikaju se potpuno gole u sred belog dana pored gradskog bazena, da ne govorim o prepunoj diskoteci gde se vrti bas ta grand produkcija, gde je uvek dupke puno i gde im se te poruke ubacuju u mozak.. a tek kako se oblace, to je vec prica za sebe.. nije ni cudo pored takvih "idola" koji im daju "odlican" primer ![]() sorry za mali off topic, zelim ovom prilikom da pruzim vladi podrsku i zeleo bih da na nasem muzickom nebu bude sto vise pozitivne, kulturne i pre svega kvalitetne muzike. samo napred |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Moderator
|
![]()
Ko te ne zna...
![]() Verovatno bi ih pitao sta im rade keve... ![]() ![]()
![]() |
#90 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vlado Georgiev - Hej Ti @ Barba Studio | ProkDu | Pricaonica | 8 | 11-04-2009 03:51 PM |
-=Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran=- | ProkDu | Promocija radova | 45 | 27-08-2005 06:33 PM |
Vlado Georgiev::: 23.02.2005 | dr.Ru | Obavestenja | 0 | 23-02-2005 10:51 AM |
Vlado Georgiev | Zid | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 28-01-2005 11:21 AM |