Go Back   Rumski Forum > Rumski > Obavestenja

Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-07-2007, 04:18 PM   #29
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Default Re: ruDAW - promocija i novosti

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
Diviner hvala na informacijama i odgovorima na moja pitanja. Zbilja se ne treba obazirat na ovakve poku?aje omalova?avanja! Evo ja jučer zainteresirao prijatelja za ruDAW evo mu ?aljem link. Bilo bi zgodno da kupimo u isto vrijeme (ako se on odluči...) da isporuka bude jednostavnija.

Diviner imam jo? jedno pitanje. Imam TC Electronic Konnekt 8 zvučnu karticu. Čuo sam da postoje neke firme koje u svoje firewire kartice stavljaju bolje čipove i zato zvučne rade na njima bolje. Ima li ruDAW PRO integrirani firewire na matičnoj? I jeste li do sada imali iskustva sa kori?tenjem firewire zvučnih kartica na ruDAW-u? Mislim da se spominje Texas kod tih firewire kartica....

Hvala unaprijed na odgovoru i opet ponavljam, imate svu podr?ku!!!
Pozdrav Tomislave!
Evo, ja cu ti odgovoriti na tvoje pitanje:
ruDAW PRO ima integrisani fw na maticnoj ploci. Konnekt 8 ce ti raditi bez problema. Generalno, problem kod TC Electronic-a je taj sto njihovi uredjaji traze slobodan FW bus, dakle port koga neces deliti sa drugim FW uredjajima. Ukoliko imas vise FW uredjaja, a svi su zabodeni u maticnu plocu, onda postoje neke sanse da ti setup brljavi. Ovo je cinjenica i zvanicni podatak TC-ja, nezavisno koju maticnu plocu koristio, i kakvu masinu imao (ruDAW ili bilo koju drugu).
Resenje ukoliko imas potrebe za nekoliko fw buseva: kupi FW PCI kartu sa VIA VT6306 chipsetom, kosta cca 20 eura, i problem je resen.
Ponavljam, ukoliko ti je Konnekt jedini FW u masini, ne moras trositi 20 eura na dodatni fw bus.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules