|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
O!
Nisem bral celega Thread-a, vendar z slike sodeč bo? pustil kot prazen ??? Predlagam ti da ga napolni? z tervolom (kameno volno čim večje gostote) npr. Tervol DP-8 ali DP-12 (DP-8 => 80kg/m3, DP-12 => 120kg/m3) Večja je te?e ni?je frekvence absorbira. Jaz sem nareditl tako in se stvar fenomenalno obnese ![]() ![]() ![]() Drugače pa več o gradni od ideje do finala pa tukaj >>>> |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Sorry ako sam bio nemaran, ali nisam nigde nasao: koje su dimenzije sobe ?
The Lightrider Last edited by Bane Lightrider; 24-09-2007 at 03:07 PM. Reason: misspelling |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Lekic
|
![]()
5x4
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Svaka cast Ivane!
Planiram nesto slicno, tako da imam par pitanja: Prostor sa kojim baratam je veoma mali (3x2), i u njega zelim da spakujem sobu za slusanje + snimanje sa jednim kond. mikrofonom. Da li je pametno lepiti jedan sloj Azmafona direktno na zid, onda staviti rostilj i za njega prikucati AD ploce? Koliko rastojanje od AD ploce (zavrsnog sloja) do zida bi trebalo da bude da bih dobio kakvu takvu akustiku niskih frekvencija? 10x unapred!
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
znaci veliki ti je problem sa combom u basevima u tom prostoru... inace mislim da nista neces postici ako azmafon zalepis na zid, tj taj sloj kao da si bacio, po mom misljenju, neka me neko ispravi ako gresim... u svakom slucaju, to je jako mali prostor, a ima problema u basu, a za reshenje toga nema prostora.... u svakom slucaju probaj neke bas trepove da napravis i da ih smestis po coskovima ili po plafonu, ili mestu gde se spajaju plafon i bocni zid.. gde nece uzeti mnooogo prostora... i nemoj ici 2 rostilja... samo jedan i to ploce... opet ponavaljam neka me neko ispravi ako gresim, ne bih voleo da coveka navedem na pogreshan put, put koji mnogo kosta... pozdrav!
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Osobno mislim, da ako stvarno nema? veči prostor i mora biti ba? ta; onda idi sa gluvom sobom koliko mo?e. Sve kutove (svih 12) napuni sa corner superchunksi, po cijeloj povr?ini svih 4 stijena i stropa daj broadband apsorbere iz kamene vune (deblje je, bolje je, ako mo?e?, dodaj jo? recimo 10cm airgapa iza apsorbera).
Moj prvi studio bio je malo veči i bio je mrtav do cca. 70Hz (a tada?nji Alesisi nisu i?li puno ni?e...). Po nekoliko meseci "učenja prostora", bilo je puno lak?e raditi.
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
kad samo ne bi koristio posrbljene rechi bio bih ti jako zahvalan..
![]() ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi studio u izgradnji | akordeonista | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 14-11-2008 10:57 PM |
Novi home studio | Rade | Dizajn i konstrukcija studija | 10 | 10-11-2008 06:33 PM |
Novi studio u Londonu | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 33 | 27-06-2008 03:16 PM |
Novi studio | Manley | Dizajn i konstrukcija studija | 47 | 26-03-2008 01:19 AM |