|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
Jao ljudi, ne mogu da ne kažem još nešto!
Čitam sve ove postove i... Upravo sam izašao iz WC-a... Pre svega, postoji linija koja razgraničava dobro i loše urađenu stvar. Da budem konkretniji, Vladova stvar je iznad te crte, tojest činjenica je da je stvar vrh! E, a sve ostalo podleže ukusu svakog pojedinca. Lično preferiram duže i prisutnije reverbe, pa mi s' toga ne smeta ni veća količina reverba u nekim stvarima. Što se Vladovog reverba tiče, pravi je domaći zadatak! Sećam se da sam davno gnjavio Vlada pokušavajući da na mom Alesis QuadraVerb-u napravim bar sličan prostor, ali nije išlo. Na svu sreću, Vlado je promenio broj mobilnog telefona, te se na taj način spasao mojih poziva. ![]() Trenutno nemam vremena, ali ću prvom prilikom upload-ovati negde neku stariju stvar benda "Spyro Gyra", pa da čujem onda komentare! Da vidim ko bi tu i gde (zlo)upotrebio deesser, reverb, EQ, compressor... Verovatno imam sva izdanja ovog neverovatno dobrog benda i već godinama se drogiram njihovom svirkom, ali na produkciju nisam nikada obratio pažnju. Jednostavno, atmosfera u njihovim stvarima je takva da ti ne daje ni da pomisliš na produkciju. Vladov stav da stvar treba slušati u globalu je totalno ispravan. Na kraju krajeva, ni slušaoci neće slušati kanal po kanal, niti će neko na album staviti istu stvar u onoliko verzija koliko kanala i ima stvar. Moje mišljenje je da preterujete, a pre svega dolazim do zaključka da je mnogo teže umeti slušati muziku, nego istu stvarati i svirati. Ajd sad da promenimo, pa da čujem komentare o pesmi "How deep is your love" grupe "Bee Gees". Pesma je i dan danas prilično slušana, a jako je stara, što dokazuje da pesma osim produkcijskih ima i neke druge vrednosti!!! Pre nego što se sledeći post sa replikom na ovaj bude pojavio, zamolio bih sve kolege da ništa od ovoga ne shvate lično. Jednostavno, dao sam sebi za pravo da iznesem svoje mišljenje, jer ne vidim potrebu za ustručavanjem, kada je ni ostali nemaju.
Bojan Milojkovi Last edited by bojanmil; 06-07-2007 at 12:33 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vlado Georgiev - Hej Ti @ Barba Studio | ProkDu | Pricaonica | 8 | 11-04-2009 03:51 PM |
-=Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran=- | ProkDu | Promocija radova | 45 | 27-08-2005 06:33 PM |
Vlado Georgiev::: 23.02.2005 | dr.Ru | Obavestenja | 0 | 23-02-2005 10:51 AM |
Vlado Georgiev | Zid | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 28-01-2005 11:21 AM |