Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 04-07-2007, 05:50 AM   #31
PA800Korg
Junior Member

Default Re: Plava Ciganko

:o Izvinjavam se zbog buke koju sam napravio. To mi nije u nijednom momentu bila namjera.

Nije vazno odakle neki stil muzike potice ako ga volite slusati. Meni su Turbo Folk pjesme nesto sto su bile pjesme rock grupa generacije mojih roditelja, grupe poput Bijelog Dugmeta.

Nekada, za snimanje albuma trebalo je cijeli orkestar pozvati i nije bilo ni malo lako...Danas, za snimanje albuma treba prouciti silnu tehnologiju koja postoji, nije ni malo lako.

Danasnja muzika sadrzi iste "nase" skale/motive koji su koristeni i u starim pjesmama.

Sa ovim zelim da objasnim da nije bitno kada je muzika snimana i gdje...muzika i proces snimanja muzike su ostali sasvim slicni. Muzika je ono sto nas razveseli i nit koja veze sve ljude zajedno, odakle god da su.

za peruzza
ako je tacno ono sto ste napisali, sto mislim da jeste, zelio bi da vas pohvalim za odlican rad. da znate da sam jedan od velikih obozavatelja vaseg rada. samo nastavite ovako.

Zdravo svima i nemojte da se svadjate molim vas

Last edited by PA800Korg; 04-07-2007 at 06:05 AM.
PA800Korg is offline  
Old 04-07-2007, 06:17 AM   #32
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

bicu suzdrzan koliko god mogu, ali to definitivno nisu "nase" skale i motivi..
lesha is offline  
Old 04-07-2007, 09:20 AM   #33
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

zasto ima toliko izfrustriranog naroda koji jedva ceka da krene u neko napadanje, pluvanje, pametovanje i filozofiranje????

Mesta ima za sve - ionako je vrlo mali procenat ljudi koje zanima muzika i koji kupuju muziku, tako da definitivno ima mesta za sve i jos za toliko drugih novih boljih itd,itd...

Ako niste shvatili - muzika je biznis. Music Biznis!!! Sve se vrti oko prodaje i neko zaradjuje na tome...
na muzickim casopisima koji rade intervjue sa poznatim muzicarima / producentima, koji reklamiraju razne sprave - koje opet mi kupujemo (misleci da ce nam bolja biti muzika zbog toga)...gde su Mac i PC kompjuter i kartice i diskovi..opet sve za muziku. Niko nece u tim casoopisima da spomene da vam dzabe taj i taj plug in ili CD ROM, jer tu nema vise mnogo para za mnogo ljudi (nego manje para za vrlo malo ljudi!!), jer ce onda opasti reklame i tiraz itd...
A gde su ostali u lancu koji imaju veze sa muzikom - studiji? Stamparije ploca / CDa, izdavaci...svi rade za pare!! Roba mora da se proda, da bi se okretali tockici sistema..turbo / soul / rap / heavy..bilo sta - samo da se prodaje.

A na treba zaboraviti da skoro sve velike disko kuce imaju i hardware kompanije. Sony na pr...izbacuje muziku, da bi masa mogla da kopira istu na njihove blank CD ili DVD diskove, hard drives , mp3 playere itd...slusa na njihovim pojacalima, gleda filmove (kopirane) na njihovim plejerima itd..

sve ima svoje zato i zasto!! Jedno bez drugog ne bi postojalo..

Da , na pr. PGP ne izda nekog turbo lika koji proda 10.000 ili 100.000 komada cd-a, ne bi NIKAD izdali neki mladi novi bend (jer se nema para za to)..

zato, manite se pametovanja i filozofije i usmerite tu energiju na pravljenje bilo kakve muzike. Dobre, lose...nije vazno, vazno je da se radi i ko nesto nauci, jednog dana ce (mozda) i nesto da zaradi od toga, ko ne nauci, shavtice to kao prolaznu (hobby) fazu i svima lepo..

ajd' sad razlaz!!

Last edited by DaBear; 04-07-2007 at 09:22 AM.
DaBear is offline  
Old 04-07-2007, 09:48 AM   #34
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ajd' sad razlaz!!
Hvala Vam gosn Vrach, otvorili ste im (nam) ochi ovim postom (i mnogim drugim, slichnog konteksta) i posle njega zaista nema vishe shta da se kaze! Bravo! ..ali pustite ljude neka kazu shta imaju, nije to nishta strashno.. samo bez uvreda molim vas!

Last edited by MHz; 04-07-2007 at 09:55 AM.
MHz is offline  
Old 04-07-2007, 10:00 AM   #35
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Vidis, da ne bi njega mi bi i dan danas filozofirali po forumima i ne bi znali kako je to na divljem zapadu. Hvala ti jos jednom sto si nam otvorio oci, ja pojma nisam imao da se sve radi za pare i da zivimo u potrosackom drustvu.

Za vecinu i nije nista bolje nego da budu kao one baterijice u matrixu ...

Radis, radis, radis, onda vratis sve sto zi zaradio istim onima koji su ti te pare dali, pa onda jovo nanovo. Jos se time i ponse

Quote:
zasto ima toliko izfrustriranog naroda koji jedva ceka da krene u neko napadanje, pluvanje, pametovanje i filozofiranje????
Zato sto zivimo u raspalom potrosackom drustvu. Sta vidis na vestima sem demonstracija antiglobalista i nezadovoljnih radnika?

Quote:
Mesta ima za sve - ionako je vrlo mali procenat ljudi koje zanima muzika i koji kupuju muziku, tako da definitivno ima mesta za sve i jos za toliko drugih novih boljih itd,itd.
Ko prica ovde o potrebi za nekim mestom? Meni da mesta treba ja bih ga napravio.

Quote:
Ako niste shvatili - muzika je biznis. Music Biznis!!! Sve se vrti oko prodaje i neko zaradjuje na tome...
na muzickim casopisima koji rade intervjue sa poznatim muzicarima / producentima, koji reklamiraju razne sprave - koje opet mi kupujemo (misleci da ce nam bolja biti muzika zbog toga)...gde su Mac i PC kompjuter i kartice i diskovi..opet sve za muziku. Niko nece u tim casoopisima da spomene da vam dzabe taj i taj plug in ili CD ROM, jer tu nema vise mnogo para za mnogo ljudi (nego manje para za vrlo malo ljudi!!), jer ce onda opasti reklame i tiraz itd...

Muzika je umetnost. To sto postoji Hollywood koji pravi proizvode, ne smeta Kusturici da osvaja svet sa svojom umetnoscu. Ti ako pravis proizvode nemoj da projektujes to na sve ostale.

Quote:
A gde su ostali u lancu koji imaju veze sa muzikom - studiji? Stamparije ploca / CDa, izdavaci...svi rade za pare!! Roba mora da se proda, da bi se okretali tockici sistema..turbo / soul / rap / heavy..bilo sta - samo da se prodaje.
A sto bi se tockici sistema okretali? Kome taj sistem donosi dobro? Tebi? Meni? Ko profitira od ovakvog sistema, reci mi kad sve znas?

Quote:
A na treba zaboraviti da skoro sve velike disko kuce imaju i hardware kompanije. Sony na pr...izbacuje muziku, da bi masa mogla da kopira istu na njihove blank CD ili DVD diskove, hard drives , mp3 playere itd...slusa na njihovim pojacalima, gleda filmove (kopirane) na njihovim plejerima itd..
Dakle, ko profitira od svega toga? Zasto ti branis sistem u kome si nista vise nego rob koji je primoran da radi i ono sto ne zeli da bi mogao da prezivi?

Kakvo crno filozofiranje prijatelju, od ovoga tesko da moze realnije.

Last edited by SumAnuT; 04-07-2007 at 10:24 AM.
SumAnuT is offline  
Old 04-07-2007, 11:00 AM   #36
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by SumAnuT
To sto postoji Hollywood koji pravi proizvode, ne smeta Kusturici da osvaja svet sa svojom umetnoscu
Onda obavezno pogledaj poslednji njegov film, nisam ga jod gledao, ali kazu mi da je bas "umetnicki" i to u pravom smislu reci
Old 04-07-2007, 11:36 AM   #37
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

sgracanin mislim da si pretjerao, bas. vjerujem da i kad bismo napravili cd ti ga ne bih kupio sa komentarom: "ma to su oni filozofi i seratori sa rumskog!". i samim tim se klasiras tamo gdje si se postavio kada si odgovorio na nase kritike. pretjerujes ali bas a tebe niko nije napao...

sandy, niko te nije napao pa stoga... jasno je da je citava generacija rokera presla u narodnjake da bi prehranili svoje porodice ali ne govorim samo (kao ni sumanut) o umjetnickoj vrijednosti nego o tome kako ta jebena muzika zaglupljuje nase mlade narastaje i stojim iza svega sto je sumanut rekao.
mene samo zanima ako neko hoce da odgovori: DA LI VI MISLITE DA JE TAKO?

nema brate zdrave kritike... zato je zivi haos, seci usi, krpi dupe... i u krug...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline  
Old 04-07-2007, 11:42 AM   #38
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post

Mesta ima za sve - ionako je vrlo mali procenat ljudi koje zanima muzika i koji kupuju muziku, tako da definitivno ima mesta za sve i jos za toliko drugih novih boljih itd,itd...

sve ima svoje zato i zasto!! Jedno bez drugog ne bi postojalo..

Da , na pr. PGP ne izda nekog turbo lika koji proda 10.000 ili 100.000 komada cd-a, ne bi NIKAD izdali neki mladi novi bend (jer se nema para za to)..

zato, manite se pametovanja i filozofije i usmerite tu energiju na pravljenje bilo kakve muzike. Dobre, lose...nije vazno, vazno je da se radi i ko nesto nauci, jednog dana ce (mozda) i nesto da zaradi od toga, ko ne nauci, shavtice to kao prolaznu (hobby) fazu i svima lepo..

ajd' sad razlaz!!
Ljudi, poslusajte ponekad i nekoga ko ima i zivotnog iskustva (a ne samo producentskog, poslovnog ili uopste muzickog), kao sto su npr DaBear, ili Sgracanin, itd. Ja sam odavno provalio da na ovom forumu ima najmanje onih koji stvarno zive od muzike kojom se bave (cast izuzecima) pa se i ne mesam preterano u ovakve rasprave. Ovaj put zamo zelim da zastitim pravo novog clana foruma (svi smo to mi jednom bili). Licno smatram da je mnogo lakse komentarisati tudji rad nego nego stvarno napraviti nesto sto ce ostali da primete (ovde ne mislim ni na koga posebno)

Ne volim da slusam zalopojke tipa: nema para za aternativu, sve su uzeli seljaci, postoji monopol nad medijima i monopol medija nad publikom, itd, itd...

Poruka za svu gospodu koja se osecaju ugrozenim od Mileta Kitica i kompanije: promenite kanal!!! Niko vas ne tera da to gledate-evo ja npr. imam jedan od boljih bendova u gradu, sviramo svasta i cesto, pa nam se ipak do sada nikada nije desilo da nam neko trazi npr plavu ciganku! Niti ga slusam, niti sam obozavatelj, pa ipak moram da priznam da je covek pre i posle svega sto se o njemu napise ipak zvezda... I da to sto peva, stvarno tacno peva... I da ima svoje fanove (kolika si zvezda najbolje se meri brojem ljudi koji dodju npr. na koncert, ili kupe cd, ili...) I to mi nimalo ne smeta. Ko zeli moze da se bavi kakvom god hoce muzikom, e sad, dal` ce da se hrani u Hyattu i zivi na visokoj nozi, ili ce da zicka cigare na ulici i da zivi od vazduha stalno kukajuci kako ne moze da dodje do izrazaja zbog Granda, ili City-ja itd - ne zavisi to toliko od vrste muzike kojom se bavi, vec od toga KAKO to radi.

Recenicu iz mog prethodnog posta je svojevremeno rekao gosp. Ljubisa Jovanovic Luis, ucestvujuci u slicnoj raspravi i ja je stalno ponavljam, vec sam se i sebi smucio

Za naseg novog kolegu PA800Korg: ovde ima jako puno skroz pozitivnih i dobronamernih likova, kroz boravak na Rumskom i sam ces videti koliko su korisne i ovakve zucne rasprave, pre svega zelim ti da dosta naucis (kao sto smi i svi mi) i da nadjes sto vise pravih odgovora na svoja pitanja. Dobrodosao!!!

"And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche
Klarinetista is offline  
Old 04-07-2007, 12:08 PM   #39
Sandy
Banned

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
sandy, niko te nije napao pa stoga... jasno je da je citava generacija rokera presla u narodnjake da bi prehranili svoje porodice ali ne govorim samo (kao ni sumanut) o umjetnickoj vrijednosti nego o tome kako ta jebena muzika zaglupljuje nase mlade narastaje i stojim iza svega sto je sumanut rekao.

nema brate zdrave kritike... zato je zivi haos, seci usi, krpi dupe... i u krug...
1. istina je da mene niko nije napao, ali kao ?to ti smatra? da je u redu da zastupa? svoj stav, tako i ja smatram da je u redu da zastupam stav pristojnosti - jednostavno sam smatrala da ste se pona?ali nepristojno prema čoveku

2. Ja lično nisam pre?la u narodnjake. Da, snimala sam neke od njih i mogu odgovorno da ti tvrdim da tu ima sjajnih muzičara. Samo da vidi? kakvi su instrumentalisti dolazili iz Narodnog orkestra Radio Beograda - to je da ti pamet stane. Među rokerima ili klasičarima takvih instrumentalista gotovo da nema.

3. Za zaglupljivanje je potrebno mnogo vi?e od malo narodne muzike. Nemoj opet pogre?no da me shvati? - ne potcenjujem njen subverzivni uticaj. Ipak, mora? da prizna? da MTV nije ni?ta manje subverzivan, ni mnoge serije koje se vrte, domaće ili strane, način na koji se stvari predstavljaju u medijima i najva?nije - način kako se deca roditelja pona?aju!
Narodna muzika je samo jedan mali deo slagalice.

4. Getoizacijom neke vrste muzike će? nabr?e doprineti njenoj popularnosti. Hrvatska je očit primer - tamo su narodnjaci odavno isterani sa televizije i glavnih radio-stanica, pa im omladina slu?a narodnjake vi?e nego ikada!

5. Nije zdrava kritika kada čoveku na konkretno pitanje odgovori? sa (parafraziram) "ti si glup, i muzika ti je glupa i ?ta tra?i? ovde". To je čista nepristojnost.

6. I da, vi?e puta sam rekla. U mojoj kući se ne slu?a Grand i ne pu?tam to svome detetu jer mislim lo?e o tome. Ali neću moći doveka da ga ?titim od toga praveći se da to ne postoji. Mogu samo da mu ponudim alternativu, jer mislim da je u tome ključ.

Dakle, potrudite se da ponudite alternativu, ja se svakako trudim
Sandy is offline  
Old 04-07-2007, 12:24 PM   #40
sgracanin
Banned

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
sgracanin mislim da si pretjerao, bas. vjerujem da i kad bismo napravili cd ti ga ne bih kupio sa komentarom: "ma to su oni filozofi i seratori sa rumskog!". i samim tim se klasiras tamo gdje si se postavio kada si odgovorio na nase kritike. pretjerujes ali bas a tebe niko nije napao...

Gre?i?... kao ?to Sandy ka?e, treba dati deci alternativu, pa onda kukati ako oni neće to da slu?aju. Alternativa u Srbiji su polovični rokeri i elektrofili koji ?ive u 70-tim i 80-tim pro?log veka i tako i zvuče. To nije nikakva alternativa, pogotovu ne za klince.

Za?to su u nemačkoj popularni Tokyo Hotel, iako ba? i nisu ne?to? Klinci ne trče da kupe nemački Volksmusik, nego slu?aju moderni pop, rock i slično. Tako bi bilo i kod nas, kada bi postojala alternativa. Oggy se trudi sa onim klinkama, Betty Boop (mislim da će? dobiti problem oko copyrighta , ime je za?tićeno) i iako klinke nisu ba? ne?to, bar su nekakva alternativa.

Kritika (nedobronamerna) ne poma?e nikome. Nju su izmislili teoretičari koji o sebi misle narcisoidno i bolesno, i koji gaje "delusions of grandeur". To su propali muzičari i umetnici koji nikad nisu bili u stanju ne?to da postignu, i sve ?to im je ostalo je samo beskrajno baljezganje o tome ?ta su drugi postigli. Takvi su gori od Granda.

Zato se vi, a i ti Lou, lepo potrudite i pru?ite deci alternativu, da ne moraju da slu?aju grand.

Zato kada Vlada uhvati i potro?i silne pare da pru?i toj deci alternativu, isti seratori opet dođu i kenjaju kako ne valja... pa ti vidi ko promovi?e Grand...
sgracanin is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules