|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Da li je neko probao ovaj kawai mp5 i kakvi su utisci?
Koliko sam shvatio ima poboljsan zvuk u odnosu na mp4/mp8 ali nisam skontao kakve su mu tipke...
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Prijatelju, a jesi li ga ti video negde uzivo? Nisam siguran da li uopste i stigao na nase trziste, ili ga ja bar jos nisam sreo! Bas sam zainteresovan da ga isprobam.
Inace, imam Kawai MP4 i mogu reci da je odlican klavir. Pogotovo ako se uporedi sta nudi za svoju cenu u odnosu na konkurenciju (Yamaha, Roland, Korg). Ja sam ga kupio na nekom popustu za 1000 eura a za te pare nisam mogao ni da pomislim na slican instrument druge marke. Ima odlicne tipke, dobar ton koji je podesiv po potrebi sviraca, 256 User mesta za moje postavke. I to nije sve, mogu se spojiti da odjednom sviraju 4 boje ili se klavijatura moze podeliti (split) na 4 mesta po potrebi. Takodje, odlican je kao master klavijatura jer ima mogucnost biranja interne ili eksterne boje ili cak obe odjednom. Iskreno, prezadovoljan sam! A sto se tice MP5, koliko sam upoznat mehanika je ista kao i na MP4 (AHA IV) tako da probaj ovaj pa ces znati o cemu se radi. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Prvi MP5 je kupljen i stize u NS u avgustu. Cena je orijentaciono oko 1300.
Ima sve mogucnosti MP8 ( nema nikakvih poboljsanja u odnsou na njega) i dirka je navodno bolja nega na MP4 . Jedina razlika izmadju MP5 i MP8 je dirka i velicina ( barem tako kazu). Imam MP8 i mogu samo da kazem da sam prezadovoljan, dirka mu je van svake konkurencije sto mogu da kazem i za zvuk.
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Ali same dirke ne bi trebalo da se razlikuju, svuda gde sam gledao pise da je ne MP5 mehanika AHA IV koju ima i MP4. A sve ostalo bi trebalo da bude kao na MP8.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
I sve cestitke na izboru klavira (MP8 )! I ja bih ga rado kupio da sam imao para za to planinarenje!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ja sam pitao za mp8 i mp5 u jednoj prodavnici u Sarajevu i rekli su mi da mp8 kosta 2530e a mp5 koji inace krece u isporuku za nekih mjesec dana - 1430e
Ja sam razmisljao da kupim mp8 ali mi je stvarno preskup...
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
MP8 ima mnogo bolju klavijaturu (drvenu ako se dobro secam) ali je i mnogo tezi od MP4 i MP5. Koliko sam shvatio, MP5 je MP8 spakovan u kuciste od MP4. E sad, obzirom na to da MP5 ima sve ostalo kao i MP8 a pri tom je i dosta jeftiniji, mislim da ti je to bolje resenje za kupovinu. Dobices izvanredan instrument za tu cenu za koju se prodaje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Dodji u NS za MP8 dobices ga za dosta bolju cenu.
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Znas li koje su cijene?
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Nazovi Kawai centar pa proveri sam, broj je 021/424-192. Jedino ako Moritz moze da ti sredi da prodjes jos jeftnije, onda jos bolje!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto volim Kawai K4 :))) | Daemian | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 19-10-2007 09:10 AM |
Kawai MP8 | Dario | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 02-05-2006 11:27 PM |
Kawai ES1 Digital piano ??? | hrza | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 21-04-2006 05:31 PM |