Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-06-2007, 10:52 PM   #11
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: B2 ili rode nt2(hitno)

Quote:
Originally Posted by sgracanin View Post
Al' si baja... Imao sam prilike da ih čujem i uporedim i dao sam svoje mi?ljenje.

Tebi ili je mali ili si impotentan...
Nemoj da se drndas i sasvim je o.k. sto prodajes mic, or sta vec, ali... NT2A je cak prosle, ili pretprosle godine izdobijao neke silne nagrade.

Moj post jeste malo sarkastican iz razloga sto sam do sada cuo odlicne usnimke, sa ne preskupim mikrofonima, od strane ljudi koji su vesti sa opremom, uz dobre pevache, a isto tako sam cuo i smece od vocala, przevine i paljevine sa ne znam ni ja kakvim chudima.
Dakle, rekao bih da ako imas NT2A, a usnimci vokala ti nisu dobri, problem trebas da potrazis pre na drugom mestu, pa tek na kraju da kazes "ne valja mic"... tesko da je mic u pitanju...

Ali... mi smo ipak Srbi... moramo mi ipak malo da ga tupimo

Metallica je glas snimala sa Shure SM7B, Michael Jackson je sa tim mic-om radio "Triler", za vocal na albumu "Stadium Arcadium" - R.H.C.P. bese valjda koriscen SM7, ili SM57... a meni vocali na tim izdanjima ne zvuce bas tako jadno

Po meni, posto je covek postavio konkretno pitanje, ako uzme taj NT2A, ne bi trebalo da pogresi, pogotovu ako se uzme u obzir to da nije pitao "Da li da uzmem U-47, ili jubilarnu seriju radjenu za Hitlerov treci rodjendan"... Ako mislis da se AKG C-4000 hiljade ichim izdvaja u ovoj klasi, hmmm... ja to ne bih bas mogao da kazem... dakle, po meni... prednost za NT2A od pomenutih za te pare, a od ne pomenutih Oktavi MK-319... narocito uz eventualnu kasniju doradu OVDE

Last edited by idekius; 27-06-2007 at 02:06 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2007, 09:13 AM   #12
sgracanin
Banned

Nemam ništa protiv NT2A, ako pročitaš moj prvi post, videćeš da sam rekao da je NT2A bolji od Behringera (bar 1000 puta).

U direktnom poređenju, kad postaviš nekoliko mikrofona, čuje se razlika između svakog mikrofona, jer svaki ima svoju karakteristiku.

Na te priče "mi smo koristili SM57 za vokale, i uvek je bio jedan take..." ne dajem više ni pet para. Ja lično sam bio prisutan kada je Mariah Carey pevala vokale i napunila 24-vorku sa tejkovima koristeći "The Tube" od AKG, i posle su pričali kako je glas usnimljen live, sa shure mikrofončićem... lažu kao navijeni. U New Yorku sam video mnoge stvari koje su poljuljale moju admiraciju prema "velikim" imenima, tako da sam ponekad možda i previše sarkastičan ili možda čak previše ignorišem koliko ljudi idealizuju PR bullsh*t i veruju takozvanim facama...

No offense... peace?
sgracanin is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2007, 09:28 AM   #13
metar
Junior Member

Quote:
Originally Posted by DEMONIO View Post
Ivane drzim ti djale NT2A rulzzzz! hehehe

Ne bih ga menjao ni za U87
znaci rode ubija b2,a to sam i konto
a sad ako mozete da mi pomognete da mi kazete da li za rode nt2 odgovara preamp preamp Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC200 ,i koji bi za taj mikrofon bio najbolji odgovarajuci preamp
i pitanje za demonia,koji ti imas preamp
hvala unaprijed
metar is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2007, 09:40 AM   #14
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by metar View Post
znaci rode ubija b2,a to sam i konto
a sad ako mozete da mi pomognete da mi kazete da li za rode nt2 odgovara preamp preamp Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC200 ,i koji bi za taj mikrofon bio najbolji odgovarajuci preamp
i pitanje za demonia,koji ti imas preamp
hvala unaprijed
odgovarace ti taj preamp i sasvim pristojno ce da ti radi ..

nemoj uopste da se dvoumis u vezi nt2a
Old 27-06-2007, 11:44 AM   #15
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by sgracanin View Post
Nemam ništa protiv NT2A, ako pročitaš moj prvi post, videćeš da sam rekao da je NT2A bolji od Behringera (bar 1000 puta).

U direktnom poređenju, kad postaviš nekoliko mikrofona, čuje se razlika između svakog mikrofona, jer svaki ima svoju karakteristiku.

Na te priče "mi smo koristili SM57 za vokale, i uvek je bio jedan take..." ne dajem više ni pet para. Ja lično sam bio prisutan kada je Mariah Carey pevala vokale i napunila 24-vorku sa tejkovima koristeći "The Tube" od AKG, i posle su pričali kako je glas usnimljen live, sa shure mikrofončićem... lažu kao navijeni. U New Yorku sam video mnoge stvari koje su poljuljale moju admiraciju prema "velikim" imenima, tako da sam ponekad možda i previše sarkastičan ili možda čak previše ignorišem koliko ljudi idealizuju PR bullsh*t i veruju takozvanim facama...

No offense... peace?
Sto se toga tice, bolji od B2 hiljadu puta, neznam odakle ti takve biserne ideje... mene licno boli dupe... ja koristim B2 i to ne PRO, vec onaj matori od pre 5-6 godina i jos mi niko nije rekao da mi ne valjaju vokali (i to pevaci koje mnogi smatraju medju najboljima u zemlji)... na protiv, bez obzira sto ti sa tim ne bi ni na Skype.
NT2A coveku predlazem jer je dobar mic (za te pare), a na boljem glasu, posto se cesto na to sa cim se radi ne pristupa iz ugla slusanja, vec gledanja i poredjenja sa napamet naucenim tekstovima i sve to pomalo lichi vise na klince schminkere u petom osnovne, vozenje dzipa po gradu itd., nego na muziku... , a pretpostavljam i da je NT2A malo kvalitetnije izrade nego B2, tj. da su manje sanse da se mesec dana nakon kupovine raspadne. Moj B2 se nije raspao i i dan danas je ziv i zdrav, evo vec oko 5 godina, ali pretpostavljam da kod tih zutaca tako nesto nije iskljuceno, jer imaju losu kontrolu kvaliteta i ne biraju previse materijal od kojeg se radi.

Ako za SM57 i SM7B lazu u svojim izjavama neke od najvecih zvezda na svetu, ako laze Rick Rubin, Bob Rock.... uhhh... mucno za slusati... opet nas mentalitet... svi su glupi, jedino Srbin zna... Nista cudno... od "najvidjenijih" nasih "producenata" sam imao prilike da slusam o lose odradjenim albumima od globalnog znacaja, kako je sve to smece i bez veze, a potom mi isti taj predsavlja svoja ethno-dzihad dela kao najveci domet muzike u kosmosu... Vec rekoh... mene licno boli dupe za takve pricice... neka radi i misli ko i sta hoce... Kome je drago da na muziku gleda kao na Reebok, ili Nike patike, neka gleda tako...

Kakav Peace coveche? Nisam ja sa tobom u ratu, a ni sa bilo kim drugim. Ovde dodjem zbog svojih prijatelja na forumu i da bih eventualno nekome izasao u susret, ukoliko je to u mojoj moci. Cela ta vasljiva prica "kome je koliki" me se ni najmanje ne tiche, jer... imam svoj posao i gledam svoja posla... Nista ne prodajem i ne reklamiram.

Neka decko kupi sta hoce, a zahvaljujuci "konstruktivnosti" i tripu "svaki ciga svoga konja hvali" , najpametnije bi mu bilo da pogleda Gearslutz...

Nece me biti nekoliko dana, posto putujem, ali... eto, koristim priliku da ti se izvinim sto sam se drznuo da kazem da mi se NT2A vise svidja od C-4000 i da bi moj izbor izmedju ta dva mic-a bio NT2A...

Last edited by idekius; 27-06-2007 at 12:15 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2007, 12:15 PM   #16
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Moj glas takodje ide za nt 2a. c4000 smo testirali i uopste nisam bio zadovoljan njime. Ni samim zvukom, ni kako upada u matricu. Neko vec rece da Akg ima smisla jedino ako je u pitanju c12 ili c414 (i to u specijalnim primenama, posto na vecini vokala zna da bude jako grub i ostar) i ja se sa time slazem.
B2 sam cuo kako radi kod Idekiusa, cak mi je slao neke trake vokala snimljene njime, na sta su ljudi komentarisali, ne znajuci da je to tamo snimano, a znajuci sta ja imam od opreme: "Svaka cast! Odma se cuje skup usnimak!!!".
I usnimak i jeste bio dobar, iako pevac cak i nije, a lanac je bio los pevac-B2-Ultragain 2200-Adi 2-Luna- meni na mejl.
Nema tu mnogo pravila. Svako bira sebi sta zeli, a nase je da eventualno damo neki savet ili svoju impresiju.
Pozdrav!

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2007, 12:25 PM   #17
DEMONIO
Member

metar: nema potrebe pitati na vise mesta - uvek odgovorim heh... imash PM

Evo i ovde... NT2A ide direktno u preamp na MBox2ci i sa vrlo malo ulazne kompresije (kako ja vec volim), usnimljeni vokali izlazi EXTRA , naravno postoji onaj momenat gde neciji sibilanti "flipnu" na ovom mikrofonu ali to jedino i iskljucivo zavisi od pevacha... Imam i super iskustva sa NT2, tako da, neces pogresiti sigurno

I da... ako imash koji U87 vishka, ono, da ti ne treba, odmah trejdujem za NT2A heheheh
DEMONIO is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2007, 12:54 PM   #18
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
I da... ako imash koji U87 vishka, ono, da ti ne treba, odmah trejdujem za NT2A heheheh
Jel' moze U-47 i moja doplata (posto je 4 broja manji)
Old 27-06-2007, 01:50 PM   #19
labrys
Member

mislin da se nemas sta mislit... nt2a, naravno.

jedino mislin da bi ti izbor preampa treba bit drugaciji.
labrys is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2007, 05:09 PM   #20
metar
Junior Member

Quote:
metar: nema potrebe pitati na vise mesta - uvek odgovorim heh... imash PM

Evo i ovde... NT2A ide direktno u preamp na MBox2ci i sa vrlo malo ulazne kompresije (kako ja vec volim), usnimljeni vokali izlazi EXTRA , naravno postoji onaj momenat gde neciji sibilanti "flipnu" na ovom mikrofonu ali to jedino i iskljucivo zavisi od pevacha... Imam i super iskustva sa NT2, tako da, neces pogresiti sigurno

hvala za odgovor
a mozete li mi reci da li ce odgovarati za rode nt2 preamp Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC200,i ako oce kako se on inace treba podesiti,znaci sve ono njegovo kako se treba podesit
metar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules