Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-02-2007, 01:53 AM   #21
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Re: Domaci kontroler...

Ja sam trenutno veoma zagrejan za kontroler...evo sta bih ja kao potencijalni kupac voleo da imam pred sobom,za(normalno ) sto manje para,nadam se da ce koristiti...
-minimum 16 fadera (u komadu) + opcione expandere
-fadere od 100mm (a ne one male igrackice od 6,7 cm)
-mute,solo i panoramu po kanalu
-3 ili 4 senda po kanalu
-3 ili 4 senda (npr. na potovima) sa solo i mute opcijom
-monitoring sa velikim lepim potenciometrom za jacinu zvuka
-voleo bih neku vrstu snapshot 1 i 2 opcije...nesto na foru A i B tastera pomocu kojih bi se menjale kompletne postavke...
-rewind,forward,play/stop,record i pause dugme koje bi na dupli klik pustalo sa mesta odakle je poslednji put pustano...kao nula na numpad-u u Logicu...

e,sada nesto sto do sada nisam vidjao na kontrolerima (sem za PT) a ja bih licno voleo da moj kontroler poseduje.Pretpostadvljam da je zato sto bi verovatno mnogo poskupelo izradu i konacnu cenu kontrolera...ispravite me ako gresim...
Voleo bih da imam 3-band parametric kontrolu Eq u Nuendu i Logic-ovom npr. Fat Eq...time bi se dobio osecaj rada na pravom mixeru i u mnogome bi se olaksao i ubrzao rad...U slucaju da je preskupo stavljati to na svaki kanal ne znam da li je moguce napraviti jedan "univerzalan" sa veoma brzim potovima koji bi pomocu neke vrste markera kanala (dugmeta kojim bi se birao zejeni kanal) prebacivao na eq settings tog kanala...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2007, 11:00 AM   #22
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj
Voleo bih da imam 3-band parametric kontrolu Eq u Nuendu i Logic-ovom npr. Fat Eq...time bi se dobio osecaj rada na pravom mixeru i u mnogome bi se olaksao i ubrzao rad...U slucaju da je preskupo stavljati to na svaki kanal ne znam da li je moguce napraviti jedan "univerzalan" sa veoma brzim potovima koji bi pomocu neke vrste markera kanala (dugmeta kojim bi se birao zejeni kanal) prebacivao na eq settings tog kanala...
ne znam bas koliko je to korisno posto je recimo eq ugradjen u nuendo blago receno govno...

vjerujem da ne bi puno ljudi (kojima je takav kontroler namjenjen) koristilo tu funkciju...osim ako ne bi bila programabilna pa da se moze nesto drugo dodijeliti...
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2007, 01:10 PM   #23
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Pa i ja bih vise voleo da tim 3-band potovima kontrolisem npr. ssl-ov eq na stripu...
Old 19-02-2007, 08:53 PM   #24
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Oooo!

Koristila bi kontrola nad Nuendovim EQom! Ja sam se masu puta vratio na taj EQ jer je jednostavan i za neke stvari mi uopce ne zvuci lose.

Predlazem koncept koji sam vidio na SSL Scenariji (prastaroj digitalnoj krami). Ima centralnu sekciju sa EQ-om (i kompresorom, al to za Nuendo kontroler ne igra). Nesto kao glavni channel strip. Kako mijenjas kanale tako se mijenjaju postavke na tom channel stripu. To je nevjerovatno prakticno. Ujedno eliminira potrebu za bilo koje kontrole osim volume i pana na ostalih 16 kanala. Na channel stripu imas cijeli EQ, sendove i phase (obavezno!).
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2007, 09:06 PM   #25
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

@Shot: Ovo je možda i najbolje rješenje zasada što se tiče kontrole EQ-a i na kanalu...Vjerojatno bi i smanjilo cjenu.
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2007, 04:14 PM   #26
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot
Oooo!

Koristila bi kontrola nad Nuendovim EQom! Ja sam se masu puta vratio na taj EQ jer je jednostavan i za neke stvari mi uopce ne zvuci lose.

Predlazem koncept koji sam vidio na SSL Scenariji (prastaroj digitalnoj krami). Ima centralnu sekciju sa EQ-om (i kompresorom, al to za Nuendo kontroler ne igra). Nesto kao glavni channel strip. Kako mijenjas kanale tako se mijenjaju postavke na tom channel stripu. To je nevjerovatno prakticno. Ujedno eliminira potrebu za bilo koje kontrole osim volume i pana na ostalih 16 kanala. Na channel stripu imas cijeli EQ, sendove i phase (obavezno!).
Pa upravo na to sam i mislio...
Old 26-06-2007, 08:23 AM   #27
Digital Cave
Moderator

Digital Cave's Avatar

Izvinjavam se sto sam duplo postovao, zaboravih na ovaj thread....

Kao sto sam i najavljivao, uskoro nas kontroler... evo mali prew:

www.digital-cave.com
Digital Cave is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2007, 12:32 PM   #28
Max
Pro Member

Ovo je crtez - skica ?

Dajte malo vecu sliku .... da vidimo sta je gde ....

Zna li se okvirna cena .... i jeste li ugradili audio kontrolu ???

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules