|
Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
@ Slowstar
Uskoro snimam u studiu tenor sax i to instrumentale, pa me interesira koja su tvoja iskustva s tim. Prije dosta godina sam ga snimao preko Rode NT-1 i Focusrite Voicemaster platinum preampa i zvucao mi je dosta spichasto i midlasto ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]()
Offtopic:
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Solo instrumentacije VST plaginovima - principijelno, pa i brasovi.
* Da li za takve dionice zvati instrumentalistu u pomoć ili bi moglo biti dovoljno uporediti već gotove produkcije*?. Sam veoma dobro poznajem većinu ?ivih instrumenata koji se trenutno rabe. Ali, pretpostavljam bez uvrede za bilo koga, da dobar dio foruma?a nije instrumentalista na petnaest - dvadeset instrumenata, a kamo li da je bio u prilici uraditi aran?man, pripremiti orkestar i u?ivati u 'svojih ruku djelo'. Zato mnogim plagina?ima ili aran?eristima bubnjar u tri ruke dr?i palicu, u dvije metlice, izrasle mu četiri noge, ... , flauta? nikada ne teba uzeti vazduh, violinista ima beskonačno dugačke strune, gudalo,..., ritam gitarista trza samo odozgo, ... (Pitanje je obilje?eno zvjezdicom). |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Medjutim, moram da kazem nesto, mada nerado, u njihovu odbranu (izuzeci naravno) Kao i u kinematografiji, i u muzici postoje "uslovnosti" - kao sto na primer Schwarzeneger "prolece" ziv i zdrav kroz soliter od stakla, (i to o svom trosku, kako sam procitao), tako i neki drugi "hodaju" po vodi, lete u druge zvezdane sisteme brze od svetlosti (valjda ce i to nekada u buducnosti biti moguce) tako i u muzici, narocito programiranoj postoje slicne "uslovnosti" - tako da hi-hat svira i za vreme brejkova, gudaci imaju kruzno - cirkularno gudalo, trubaci imaju prikacen kompresor i tako dalje, ali je sve to u nekom cilju dobrog zvuka, pa makar taj zvuk i ne postojao u stvarnosti, nego samo "virtualno" ZAR NE? Dakle, stojim na stanovistu da su tvoje primedbe booolno tacne, ali kod ponekih, koji znajuci za nemogucnosti, to rade NAMERNO, to u cilju interesantnijeg zvuka moze da se opravda - nadam se da si me razumeo, i pored toga sto ponavljam da se potpuno slazem sa tobom, i da cu biti kakav-takav borac protiv neznanja i amaterizma u ovo malo godina sto mi je preostalo, mada tu nema mnogo nade, bar posmatrajuci tzv "mlade, talentovane i kreativne" aranzere i producente....avaj....
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ovo me umara i počesto isfrustriran pomislim da je moje vrijeme pro?lo, ili da se trebam utopiti u mogućnosti i polako, pora?en, podviti rep i prestati sa 'ganjanjem vje?tica'. |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Brass | DEMONIO | Ogi Radivojević | 8 | 15-10-2007 12:26 AM |