Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-06-2007, 04:27 PM   #1
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Lightbulb Modernija pesma, a rokerska?

Pesma uskoro treba da se izda, masovno se dopada raji, ali bi voleo da zvuci modernije, a da zadrzi rokersku formu. Sta bi trebalo promeniti? Bas gitara mi je nocna mora, ne znam kako da je uradim, zato je i nema...Imate li neki konstruktivan predlog?

http://mogli.files-upload.com/273546...okola.mp3.html

Kad se link otvori, ispod USA zastave desni klik - save target as.

Last edited by Mogli; 05-06-2007 at 07:07 PM.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2007, 04:55 PM   #2
Bota
Member

Bota's Avatar

Default Re: Modernija pesma, a rokerska?

Mnogo mi liči na Gibonijev Libar...harmonija, aranžman pogotovo...uvod je skoro identičan.
Bota is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2007, 05:25 PM   #3
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Pesma uskoro treba da se izda, masovno se dopada raji, ali bi voleo da zvuci modernije, a da zadrzi rokersku formu. Sta bi trebalo promeniti? Bas gitara mi je nocna mora, ne znam kako da je uradim, zato je i nema...Imate li neki konstruktivan predlog?

http://mogli.files-upload.com/273112/MogliiProdavnicaTajni-KrilaSokola.mp3.html

Kad se link otvori, ispod USA zastave desni klik - save target as.
Prije svega treba? neki ozbiljniji drum set i programing da ritam sekcije krene vozit.... jo? nekih čvr?čih rif gitara pogotovo u refrenu da se dobije malo mesa u aran?manskom smislu a onda ce ti se i neka ideja za bass dionicu pojavit.

Nadam se da nisam odmogao.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2007, 07:15 PM   #4
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Evo ispravne verzije -

http://mogli.files-upload.com/273546/MogliiProdavnicaTajni-KrilaSokola.mp3.html

@bota

Kad sam cuo gibonijev Libar, odmah sam pomslio na Foreigner - I want to know what love is... ali to je ipak samo inspiracija i meni i njemu.

@mandrak

Nije problem dodati patosa u refrenu sa hard gitarama, fora je u ritmu, ali ja sve sto pokusavam, samo odvuce pesmu na neki drugi pravac.
Old 06-06-2007, 11:20 AM   #5
Bojan5150
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
... a da zadrzi rokersku formu.
Da zadr?i???

?to se tiče, ovih komparacija, D?iboni se jeste "naslonio" na "I Want to Know What Love Is" ali manje nego ?to si se ti naslonio na njega, a i s obzirom da je D?ibonijeva pjesma svje?ija, ovo djeluje, ?to se ka?e, blatantno.

Početak teksta i pjevanje, prva asocijacija: D?ole D?ogani u pozori?noj predstavi dramskog karaktera.

Ali dobro.

Ideje koje meni padaju na pamet:
- Kopija D?ibonijevog uvoda da leti.
- Ritam sekcija ne od početka pjesme, da kreće, recimo, nakon prvog refrena.
- Prvi put kad refren ide, ponavlja se dva puta. To je jednom previ?e.
- Pjevanje je jednolično, uvod spustiti, prvi refren ne bi trebao biti istog intenziteta kao i posljednji.

Ove ideje su da pjesma dobije "regularniji" tok, uvod, razrada teme, kulminacija, svr?etak. Pitanje aran?mana ne bih dirao.
Nadam se da će koliko-toliko konstruktivno djelovati, ako misli? jo? raditi na pjesmi, makar da zna? ?ta ne treba? uraditi.

pozz
Old 06-06-2007, 01:01 PM   #6
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Izuzev pentatonic fillova na gitari koji su mogli sretnije da se osmisle ja ne znam šta ovde treba da zvuči kao Džiboni? Ovo mi je više neki mix Bolera po tekstu i Hara Mata Harija po načinu na koji je otpevano a i po upotrebi farbi u refrenu.

Ali, bojim se da je jako teško da od ovakve pesme napraviš modernu i rokersku istovremeno, osim ako nemaš exYU-rok u glavi pod tim terminom. U svakom slučaju malo više distorzije i na riff (koji bih ubacio u refrene sa možda naglašavanjem pred ulaz u refren) i na solo gitare bi od ove pesme napravilo rock baladu. Takodje, malo vokalnih harmonizacija bi pripomoglo da vokal zazvuči ozbiljnije jer mi je ovako pomalo tanak da iznese celu pesmu sam.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2007, 01:46 AM   #7
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bojan5150 View Post
Da zadr?i???

Ideje koje meni padaju na pamet:
- Kopija D?ibonijevog uvoda da leti.
- Ritam sekcija ne od početka pjesme, da kreće, recimo, nakon prvog refrena.
- Prvi put kad refren ide, ponavlja se dva puta. To je jednom previ?e.
- Pjevanje je jednolično, uvod spustiti, prvi refren ne bi trebao biti istog intenziteta kao i posljednji.

Ove ideje su da pjesma dobije "regularniji" tok, uvod, razrada teme, kulminacija, svr?etak. Pitanje aran?mana ne bih dirao.
Nadam se da će koliko-toliko konstruktivno djelovati, ako misli? jo? raditi na pjesmi, makar da zna? ?ta ne treba? uraditi.

pozz
Bravo Bojane, vidi se da imas iskustva! Gitare nisam smisljao ja, nego moj kolega iz Australije, izvanredan gitarista, a moj vokal je tu samo kao pilot jer nikako da nadjem nekog ko to moze odpevati. Kad dodje do refrena, onda se svi zale da su prehladjeni...

@lordring

Pa ja sam i nameravao da napravim rokersku baladu, ali bi voleo da aranzmanski zvuci moderno, a da opet zadrzi komercijalnost jer pesme uvek pravim da se dopadaju i meni i raji.
Old 11-06-2007, 02:21 PM   #8
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Pusti dushmane i zle jezike,pesma je odlicna!

Shalu na stranu...Kad je zavrsis nadam se da ces je podeliti sa nama jer se meni veoma svidela.Slusam je intenzivno ovih par dana.Mislim da si mogao da se potrudis vise oko teksta u strofama ali ok je i ovako.."Tvoje usne mi tako trebaju...",taj deo ja ne bih menjao.Refren je odlican.
Niti sam roker niti mogu da ti pomognem kako da uradis moderan aranzman.Ovo ti kazem kao slusalac.

Pozdrav
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 07:22 PM   #9
cucko
Member

cucko's Avatar

Pa meni se cini da se nesto nisi potrudio oko bubnja.
Mnogo je bezveze boja i malo monotono.
cucko is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2007, 05:53 PM   #10
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Thumbs up Re: Modernija pesma, a rokerska?

Quote:
Originally Posted by Tribal_kg View Post
Pusti dushmane i zle jezike,pesma je odlicna!

Shalu na stranu...Kad je zavrsis nadam se da ces je podeliti sa nama jer se meni veoma svidela.Slusam je intenzivno ovih par dana.Mislim da si mogao da se potrudis vise oko teksta u strofama ali ok je i ovako.."Tvoje usne mi tako trebaju...",taj deo ja ne bih menjao.Refren je odlican.
Niti sam roker niti mogu da ti pomognem kako da uradis moderan aranzman.Ovo ti kazem kao slusalac.

Pozdrav
Ma nisu to dushmani, nego ljudi ciji su kriterijumi visoki i zbog toga i civilizacija napreduje! Znas, tekst mi je izasao onako, sam od sebe, nisam ni malo ponosan na njega, ali se ni ne sramotim. Imam daleko boljih tekstova. Hvala ti sto si uopste nasao vremena da cujes stvar u ovakvim vremenima u kojima zivimo, gde niko za nikoga nema vremena. Pripremam neke izmene, pa cemo da vidimo kako ce to izgledati.

@cucko

Da li bi znao bolje aranzirati bubanj?? Evo ti ruka saradnje!

.....

Last edited by Mogli; 15-06-2007 at 05:55 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules