|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pesma uskoro treba da se izda, masovno se dopada raji, ali bi voleo da zvuci modernije, a da zadrzi rokersku formu. Sta bi trebalo promeniti? Bas gitara mi je nocna mora, ne znam kako da je uradim, zato je i nema...Imate li neki konstruktivan predlog?
http://mogli.files-upload.com/273546...okola.mp3.html Kad se link otvori, ispod USA zastave desni klik - save target as. Last edited by Mogli; 05-06-2007 at 07:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Mnogo mi liči na Gibonijev Libar...harmonija, aranžman pogotovo...uvod je skoro identičan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Nadam se da nisam odmogao.
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Evo ispravne verzije -
http://mogli.files-upload.com/273546/MogliiProdavnicaTajni-KrilaSokola.mp3.html @bota Kad sam cuo gibonijev Libar, odmah sam pomslio na Foreigner - I want to know what love is... ali to je ipak samo inspiracija i meni i njemu. ![]() @mandrak Nije problem dodati patosa u refrenu sa hard gitarama, fora je u ritmu, ali ja sve sto pokusavam, samo odvuce pesmu na neki drugi pravac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Da zadr?i???
?to se tiče, ovih komparacija, D?iboni se jeste "naslonio" na "I Want to Know What Love Is" ali manje nego ?to si se ti naslonio na njega, a i s obzirom da je D?ibonijeva pjesma svje?ija, ovo djeluje, ?to se ka?e, blatantno. Početak teksta i pjevanje, prva asocijacija: D?ole D?ogani u pozori?noj predstavi dramskog karaktera. Ali dobro. Ideje koje meni padaju na pamet: - Kopija D?ibonijevog uvoda da leti. - Ritam sekcija ne od početka pjesme, da kreće, recimo, nakon prvog refrena. - Prvi put kad refren ide, ponavlja se dva puta. To je jednom previ?e. - Pjevanje je jednolično, uvod spustiti, prvi refren ne bi trebao biti istog intenziteta kao i posljednji. Ove ideje su da pjesma dobije "regularniji" tok, uvod, razrada teme, kulminacija, svr?etak. Pitanje aran?mana ne bih dirao. Nadam se da će koliko-toliko konstruktivno djelovati, ako misli? jo? raditi na pjesmi, makar da zna? ?ta ne treba? uraditi. ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Izuzev pentatonic fillova na gitari koji su mogli sretnije da se osmisle ja ne znam šta ovde treba da zvuči kao Džiboni? Ovo mi je više neki mix Bolera po tekstu i Hara Mata Harija po načinu na koji je otpevano a i po upotrebi farbi u refrenu.
Ali, bojim se da je jako teško da od ovakve pesme napraviš modernu i rokersku istovremeno, osim ako nemaš exYU-rok u glavi pod tim terminom. U svakom slučaju malo više distorzije i na riff (koji bih ubacio u refrene sa možda naglašavanjem pred ulaz u refren) i na solo gitare bi od ove pesme napravilo rock baladu. Takodje, malo vokalnih harmonizacija bi pripomoglo da vokal zazvuči ozbiljnije jer mi je ovako pomalo tanak da iznese celu pesmu sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
@lordring Pa ja sam i nameravao da napravim rokersku baladu, ali bi voleo da aranzmanski zvuci moderno, a da opet zadrzi komercijalnost jer pesme uvek pravim da se dopadaju i meni i raji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Pusti dushmane i zle jezike,pesma je odlicna!
![]() Shalu na stranu...Kad je zavrsis nadam se da ces je podeliti sa nama jer se meni veoma svidela.Slusam je intenzivno ovih par dana.Mislim da si mogao da se potrudis vise oko teksta u strofama ali ok je i ovako.."Tvoje usne mi tako trebaju...",taj deo ja ne bih menjao.Refren je odlican. Niti sam roker niti mogu da ti pomognem kako da uradis moderan aranzman.Ovo ti kazem kao slusalac. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Pa meni se cini da se nesto nisi potrudio oko bubnja.
Mnogo je bezveze boja i malo monotono. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
@cucko Da li bi znao bolje aranzirati bubanj?? Evo ti ruka saradnje! ..... Last edited by Mogli; 15-06-2007 at 05:55 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pesma | silicon science | Promocija radova | 25 | 10-10-2009 10:48 PM |
odlicna POP pesma | DaBear | Razno | 15 | 20-03-2008 06:30 PM |