|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Sve ce biti isto, samo ce Cubase raditi 1000-utobitno, snimacemo na 100 Ghz i na kraju sve pretvoriti u MP 17. Od 0,006 Kb koji ce siparice skladistit u bubuljice i imati ugradjene slusalice ( nanometarska tehnologija) u usnim skoljkama. Tako da logicno potovi za vlumen bi trbale biti bradavice! A kada prave zurke svi ce biti umrezeni wirles (logicno da slusaju istu muziku), i udarace po pasulju (mi cemo postati svetska velesila jer imamo cuveni Sabacki troprdac, koji ce biti na ceni kao danas Francuski Sampanjac) da bi aktivirali Sub Fufere!
Treba ziveti zbog budučnosti! Last edited by LACKY; 31-05-2007 at 11:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ivan Lekic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MCI Master
|
![]()
svi se cude ko piceki glisti..
wow brz je ...necujan.....lijep..... 2000+ EURA ![]() ![]() pa necu bit seronja ali 10godina stelam kompjutere za glazbu svake godine isti shit i prije 10 i prije 5 godina dobar "" PC je bio 2000 necega.. ali sto sljedece...jos uvije snimaju isti broj kanala ...vrte lose BUGOVITE windowse, a da ne kazem da sam s PIII 333 mogao dignuti oko 10 dobrih plugova za ono vrijeme i danas je situacija ista 5-10 plugova ali na masinama od xxxx gigahz.. mislim da ce se mnogi slozit da sve to vise nema smisla isto tako nije problem kako napravit tih , brz i lijep PC... PROBLEMI SU SLIJEDECI: -MIDI TAJMING -KVALITETA ZVUKA -IZUZETNO LOSE MIJESANJE ITB -NE KREATIVNE APLIKACIJE KOJE NAS TJERAJU NA REPETICIJU VLASTITE GLUPOSTI U NEDOSTATKU IDEJE ![]() ![]() ![]() sve ostlo je rijesivo , a ove prave probleme tesko tko na piceku moze rijesit...pa ni sam bog svih PCa De-bill gat-s ajde malo da i ja nesto njam-ke..lose sam spavao samo napred decki ako se to da prodat skinite jelenima rogove iiiiihhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MCI Master
|
![]()
mislim da ce me jako pluvat poslje ovog posta...
LACKY ona ti je dobra: SUB FUFER ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Administrator
|
![]()
Negdje smo vec spominjali...Kada bi poredili OSX i Windows direktno (kao operativne sisteme...pretpostavljam da kad svi vi kazete bugoviti windowsi, uzimate kao repera Mekintosh operativne sisteme), a pri tom uzimali u obzir platforme na kojima rade, imamo nekoliko konstatacija:
Windows XP je veoma stabilan OS...Zasto to kazem??? Pa uzmite u obzir da Win radi na milion (ali bukvalno toliko, milion) razlicitih hardverskih konfiguracija, sa isto toliko velikim brojem originalnih i piratskih aplikacija...Ja ne znam koliko ti poznajes problematiku operativnih sistema, ali ako pak ne poznajes dovoljno, reci cu ti da je ovo fucking spektakularno za jedan OS...Kada se sredi na odredjenoj platformi (usklade drajveri, optimizuje sistem za isti, hardver se tjunira sa odredjenim firmware-ima, BIOSom, koriste adekvatne verzije sto piratskog sto originalnog softvera) moze da bude 99% apsolutno stabilan... OSX je, koliko sam za sada uspio primjetiti, usko specijalizovan za odredjen tip i kombinaciju hardvera, tjunira se fabricki prema istim, i time se zaista moze dobiti nenadjebiva stabilnost. Ali, ne lezi vraze ![]() ![]() Quote:
Quote:
Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MCI Master
|
![]()
ajde super...
malo diskusije Za ona s windowsima si u pravu.... tu bi se slozio s tobom ali je cinjenica da je windows bugovit!!! MIDI TAJMING.... pa neznam koliko ti imas iskustva ali od ataria, preko PCa, pa sad do g4 imao sam sve kombinacije midija s MOTU , UNITOR, MIDIQUEST i MIDEX midi periferijama....prije 10 godina na atariju je sve radilo super tocno...priblizio sam se tome tek na g4 s unitorom.... imam 40 tak midi hardwarea(sinteva)...i cinjenica stoji da sve radio jako dobro ITB kada trigamo plugove, ali komunikacija prema externim midi masinama je PAKAO... MIDI NA PCu PLIVA..i TOCKA. i to na losim i na vrhunskim Konfiguracijama...naravno da negde vise i negde manje ali PLIVA + ako cemo iskreno CUBASE je jedan problem u tom lancu STEINBERG NIJE DOBRO URADIO MIDI od kad je prezentirao SX i NUENDO...sad se na sav glas hvale da je to rijeseno u SX4 ali ja im nis ne vjerujem pa pobogu sto su radili 5 godina i maltretirali narod bugovitim alatom..... KVALITETA ZVUKA: NO KOMENTO PREMA VAMA. ocete uporedne testove recimo : arturija prophet ili NI pro 53 vs. Prophet 5 rev 2 ili rev 3 NI FM8 vs DX7 Minimonsta vs. MINIMOOG arturija CS 80 vs yamaha CS 80 ili bilo koja druga kombinacija mislim da i moji klinci s 5 godina cuju tu razliku..i na BLIND TESTU ![]() to sto se tice sinteva, a zatim sve drugo.... ne kazem da je to neiskoristivo ali .....kao sekundarna sirovina IN THE MIX recomo test VRHUNSKOG red 3 na tulsima i HARDWAREA RED 3... + konverteri ...NAJBITNIJA STAVKA NA DAW MASINAMA.... a tu se da pricat puno IZUZETNO LOSE SABIRANJE IN THE BOX....i stojim iza toga... POZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Administrator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Tvoji klinci (cestitke na potomstvu ![]() Quote:
Quote:
![]() Eto toliko...Poz |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
rad u studiu | zion | Razno | 2 | 19-07-2009 09:15 PM |
Pevanje,rad Sa Pevacima U Studiu,istine I Zablude | Eeva_r&b | Razno | 52 | 09-11-2008 08:39 PM |