Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-05-2007, 10:46 PM   #11
Sandy
Banned

Default Re: ozvučenje do 300 E

Quote:
Originally Posted by moka View Post
ako sam dobro svatio iz tvog posta najbolja kombinacija bi bila pojačalo Alesis RA 100 i monitori Tannoy Reveal 6 Passive?
ja sam malo guglovao navedene modele, ali me zanima koliko se kreću cene kod nas?

i jo? jedno pitanje, koliko je hitno menjanje zvučne kartice, po?to trenutno imam integrisanu? u svakom slučaju koju bi predlo?ili? sve ?to bi priključivao na nju bilo bi jedan mikrofon i midi klavijatura u bli?oj budučnosti. (mo?da e-mu 0404)

ps. zahvaljujem se svima koji su pomogli ovu temu
Mislim da bi to bila najsrećnija kombinacija za tvoj bud?et. Najsrećnija u smislu preciznosti.

Za Tannoy zvučnike sam navela cenu od 155 evra. To je cena koju sam na?la na sajtu Sky Music-a, ali bih ti savetovala da proveri? i u Artistu (njihov sajt ne daje cene, pa ih mora? zvati telefonom) jer su oni uglavnom povoljniji sa cenama. Mislim da je to cena po komadu.

Alesis RA 100 ne ko?ta mnogo. On je u Americi ispod 100 dolara. To isto proveri u Artistu, a mo?e? da poku?a? da ga nađe? i polovnog.
Ako ne mo?e? da nađe? Alesisa, ili ti je skupo, poku?aj sa onom pričom o recieverima iz 80-tih, iznenadio bi se kako dobrih ima.

?to se kartice tiče, valjalo bi da je menja?.
Ne znam kakav mikrofon bi priključivao na nju. Ako je dinamički, većina kartica mo?e da poslu?i svrsi (napr. M-Audio 2496, ko?ta oko 100 evra). Međutim, ako priključuje? kondenzatorski mikrofon, vodi računa da kartica ima fantom napajanje za njega, a to će značiti da će katica biti značajno skuplja.
Naravno, mo?e? da kupi? i eksterno napajanje, ali to je jo? skuplje...

Skupa zabava, sve u svemu
Sandy is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2007, 09:52 PM   #12
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Prvo, za te pare teško da ćeš se usrećiti! Za to što ti očekuješ da čuješ (u nazivu teme ti stoji OZVUČENJE) to jednostavno nije dovoljno.

Sandy ti je predložila Tannoye. OK
Mada je meni lično novi Tannoy Reveal 5A nešto najgrđe što sam čuo u poslednjih godinu i po dana! Lično mi se mnogo više sviđa stari pasivni Reveal. Ako ih negdje i nađeš, računaj da su oko 200EUR. Uz njih će ti trebati bar RA150 (nisam siguran da RA100 uopšte više postoji), a to ti je 150EUR pride, tako da si već probio budžet, a nisi dobio ono što želiš čuti.

Možda je za tebe najbolje rješenje neka polovna varijanta. (dobar stariji monitor + kvalitetno matoro HiFi pojačalo!) pa polako...

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2007, 11:27 PM   #13
moka
Member

moka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler View Post
Možda je za tebe najbolje rješenje neka polovna varijanta. (dobar stariji monitor + kvalitetno matoro HiFi pojačalo!) pa polako...
u slučaju da krenem tim putem šta mi savetujete da tražim, na šta da obratim pažnju?
postoje li neki modeli koje bi valjalo da pokušam da nađem?

Last edited by moka; 30-05-2007 at 11:47 AM.
moka is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules