Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-05-2007, 11:36 PM   #81
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: Kako doci do nekog normalnog izdavacha?

pa to sam mu napisao iz svog nekog iskustva

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2007, 11:43 PM   #82
sgracanin
Banned

Pa da, dečko je verovatno i hteo da mu ljudi iz iskustva kažu kako stvari stoje, zato i kažem, ti i Sandy, i izvinjavam se ako sam nekog izostavio, dali ste mu savete šta da radi sa muzikom, t.j. pokušali ste da mu odgovorite na pitanje. Ja sam isto pokušao da mu pomognem, i to je to.

Pozz.
sgracanin is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2007, 11:50 PM   #83
cAAc
Banned

Pa sta onda pominjes Bijonse i iznosish poluistine i neistine vezane za nju .
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2007, 11:56 PM   #84
sgracanin
Banned

Reč je bila o nepotizmu u muzičkom biznisu, ne ba? o Beyonce. Ona je sasvim slučajno upala u priču.
Old 29-05-2007, 12:19 AM   #85
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by sgracanin View Post
DaBear, ako si stvarno u Engleskoj, onda si čuo za mechanical royalties. Ali ja sam već upoznao u Srbiji gomilu Barona koji svi ja?u đulad, tako da sam obazriv.
Da Bear ...... mozes da izadjes iz tog podruma u Mirijevu ..... provalili su te ..... Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2007, 01:02 AM   #86
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

pre svega, hteo bih da izrazim veliku zzalost.. tema je otishla na potpuno pogreshnu stranu... i neshto shto je neverovatno.. svaki put.. shta god ja da kazzem.. gde god da kazzem.. ja cu narushiti mir i harmoniju nekog prostora.. u ovom trenutku to je rumski, juche je to bila shira familija, pre toga su bili "ortaci".. i tako.. stvarno ne znam kako, ali osecam se kao firestarter ili shitpoper.. mada, drago mi je shto ste se kasnije vratili na temu..

aj poshto nisam bio tu neko vreme da izodgovaram:

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Ovo ?to je HeatMan uradio je sasvim OK, vidi se da je ulo?en trud i da ima tu ne?to....Medjutim, nejasan mi je malo motiv zbog čega uop?te tra?i izdavačku kuću? Iako je muzika sasvim uredu, valjda zna? da se neće? leba od nje najesti pa makar ti neznam ko to izdao, jer ipak ovo nije neka vrsta muzike na koju se uzimaju pare...a ako hoće?, kao ?to ka?e?, " da se tvoja muzika čuje"- onda ti ni ne treba izdavačka kuća! Ima? masu internet komuna gdje ljudi razmjenjuju svoju muziku, tj. ima? priliku da te čuju ljudi i bez izdavačke kuće! Takodje, mo?e? da nare?e? diskove i da dijeli? onima KOJIMA ?ELI?...tako da to "da te ljudi čuju" mo?e? i bez izdavačke kuće...

medjutim, ako ipak negdje ima? lovu na umu- onda promjeni ?anr muzike koju radi?...ima ih ovdje koji bi ti i o tome mogli dati koji savjet...
hvala na komentaru, iskreno.. bilo mishljenje loshe ili dobro, cenim to, i komentar ce ubek biti dobar..

ja zelim da izdam to jer je, realno, proshlo dosta vremena od kako se neshto tako pojavilo.. bio to multiplatinast album.. ili album koji ce tek da pokrije troshkove izdavanja.. meni je sve jedno.. ja zzelim da pokazem ljudima da ima josh nechega u muzici sem hip hopa i brainwash tuc-tuc-a... sigurno, nije album neshto shto ce promeniti tok moderne muzike (ili mozzda jeste?), ali je za klinca od 20 godina koji nema muzichku shkolu/diplomu dizajnera zvuka/ultragigazajebanu opremu, i te kakav uspeh... ja se nadam da ce neko pronaci ako ne sebe, i ako ne neku sliku u mojim (nashim) pesmama, onda da ce ga bar na tren puci emocija kroz to betonsko srce...

@sgracanin: hvala brate za pomoc.. cenim to.. mada, nisi prokomentarisao muziku, al ae.. svaka vrsta pomoci je dobro doshla.. nisam chovek koji mnogo trazi (ne smatram se za takvog) ali sam siguran da ako neko uspe da mi pokazze da je normalan i dobr lik.. da cu sve od sebe dati da mu pomognem oko njegovih stvari.. a malo ima takvih ljudi.. i to ne moraju biti samo prijatelji... raspitajte se kakav je Sale..

no, nebitno.. nisam lik koji se kurchi svojim dostignucima, jer su po meni ona potpuno nevazzna... koliko god ja bio mudo sada, ja josh uvek zzivim u iznajmljenih 28 kvadrata sa caletom, koji mi neda da spavam koliko hrche... i nosim iste majce vec 4 godine.. i imam kevu koju bih voleo da nemam.. nishta ja nisam reshio mojim uspesima.. rechio sam.. kupio sam opremu.. ali opreme nikad dosta, a para nikad dovoljno da sredim sva sranja.. tako da ono.. iskreno, i nisam lik kojeg bi mogli da pitate shta je i ko je.. rad se chuje.. ako ga niste chuli, ili niste slushali dovoljno, ili ja josh nisam kupio gajbu za matorog i par novih majci i gaca za mene.. a pre ce biti da je ovo drugo..

dakle, omiljeni mi od dvojce Trotter burazera kazze "Thee who risks, dares!".. ko riskira, profitira.. ja rizikujem.. mnogo rizikujem.. i zzeljan sam novog iskustva.. ne samo zbog para.. ja sa 20 godina i ovoliko loshih iskustava sa okolinom i sa porodicom, teshko da mogu ochekivati neku paru.. mogu se nadati.. ali ne i ochekivati..

iskreno.. nadao sam se da ce vam se svideti.. jer, pomislih.. valjda imamo neshto novo? neshto shto je malo njih probalo.. nije savrsheno, znam.. ali nishta nije savrsheno.. ali, vama se nije svidelo.. ja nastavljam da radim.. probacu da poslusham savete, ali ne verujem da ce ishta od toga biti.. jer da kachim na net.. glupo je.. vec kod druge ruke mozze da bude izmenjen naziv benda ili shta god.. mada, iskreno.. to mi je i poslednja opcija.. aj kao da se chuje, bar.. slao sam mail na ninja tune.. to je poslednje shto sam uradio... i naravno, nema odgovora.. ochekuju demo na PO box, koji ce verovatno samo da proslede do kante, i ochigledno nisu otvoreni za saradnju sa srbima.. ili mozzda nisu samo samnom...

hvala puno na odgovorima i komentarima.. na pozitivnim i negativnim kritikama.. cenim to.. ako niste poslushali, poslushajte pesme.. bacite komentar.. sugestiju.. i tako to.. ipak je najbitnije da se chuje...

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2007, 09:21 AM   #87
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Da Bear ...... mozes da izadjes iz tog podruma u Mirijevu ..... provalili su te ..... Pozdrav

Nije Mirijevo, nego Zarkovo !!!

A za mehanicke royalties - ko je rekao da nisam cuo za njih....pa od cega sam kupio pola studija? ? ?

Nego sto sve to ne ide kako ti mislis, procitao si i (pola toga pogresno preveo ili video na TV-u) i sad mislis da si sve prokuzio! E da je to tako lako....svi bi bili face.

Odu u disko kucu, kazu direktoru::" e ajde da ostampas 5 miliona CD-a, pa ce meni tvoja disko kuca da uplati 1M$ na ime publisinga, a ja cu tebi da munem nesto u dzep!!?"

e moj prijatelju...

A ti Heatman, nemoj da kukas, ako ima comp, to je sve sto ti treba....samo nemoj da mislis da su prvih 10 ili 15 pesama dovoljno dobre za izdavanje. Fatboy Slim napravi za svaki album 80 pa bira 10 !!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2007, 10:42 AM   #88
sgracanin
Banned

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Nije Mirijevo, nego Zarkovo !!!

A za mehanicke royalties - ko je rekao da nisam cuo za njih....pa od cega sam kupio pola studija? ? ?

Nego sto sve to ne ide kako ti mislis, procitao si i (pola toga pogresno preveo ili video na TV-u) i sad mislis da si sve prokuzio! E da je to tako lako....svi bi bili face.

Odu u disko kucu, kazu direktoru::" e ajde da ostampas 5 miliona CD-a, pa ce meni tvoja disko kuca da uplati 1M$ na ime publisinga, a ja cu tebi da munem nesto u dzep!!?"

e moj prijatelju...

A ti Heatman, nemoj da kukas, ako ima comp, to je sve sto ti treba....samo nemoj da mislis da su prvih 10 ili 15 pesama dovoljno dobre za izdavanje. Fatboy Slim napravi za svaki album 80 pa bira 10 !!!
Lepo da si kupio pola studija na mechanical royalties, uvek volim da čujem da je neko uspeo. Ka?i ljudima koja agencija ti skuplja taj novac, da bi i oni mogli da se prijave ako im se ne?to izda "napolju".

Nemački mi je maternji jezik, a engleski govorim bolje nego srpski, pa mo?da se stvarno ne?to izgubilo u prevodu, jer mechanical royalties se ne daju prevesti sa mehanički royalties. Disko kuća je ono gde John Travolta u "Saturday night fever" tanca sa onom ribom. Mayor record company je ne?to drugo.

Ako ima? dovoljno novca, mo?e? osnovati svoj label i poku?ati da dobije? distribuciju preko nekog Mayor-a. Ugovori sa Mayor record company oko distribucije se daju po sledećim uslovima: minimum obrt od 2 miliona dolara na godi?njem nivou. Po?eljan obrt je 10 miliona. Treba da se napravi business plan, i tu da se specificira tačno ?ta misli? da uradi? u toku godinu dana, pet godina i na du?e staze. Mora? da ima? već klijentelu, dakle artiste koje misli? da izda?, mora? da ima? PR department, legal department, A&R department, i tako dalje, da ne idem previ?e u sitnice, va?no je da si odvojio određenu sumu novca koju misli? da ulo?i? u kompaniju da bi dobio distribution deal, ali to je mo?da malo previ?e komplikovano za dečka iz Mirijeva ili ?arkova.

I nisam o tome čitao, to mi je do skora bio posao.

HeatMan, nemoj biti razočaran ?to je put do uspeha te?ak. Da nije tako, ne bi cenio uspeh kada i ako ti dođe. Ne bih da ti kritikujem muziku, osim da ti ka?em da instrumentalna muzika ima vrlo specifičnu primenu. Ako misli? da pravi? muziku za film, za reklame, d?inglove i tako dalje, ili pak autorsku muziku onda izdavača tvoj agent tek mo?e da kontaktira kada već ima? ne?to ?to se zove "track record", dakle mora da poka?e izdavaču da se tvoja muzika mo?e prodati. To se posti?e time, kada ima? dokaz da je neko drugi već iskoristio tvoju muziku u komercijalne svrhe. Uspeh ili neuspeh tog produkta je tvoj "track record".

Sandy ti je lepo napisala. Uradi muziku za neki studentski film. Pove?i se sa nekom talentovanom ekipom, i mo?da vam uspe da plasirate film na neki festival. Postoje i druge mogućnosti, ali najva?nije ti je da se tvoja muzika i tvoje ime pojavljuju u javnosti, ne bi li ti napravio sebi nekakav "track record", sa kojim bi onda tvoj agent mogao da ti uglavi kakav-takav deal.
Old 29-05-2007, 04:58 PM   #89
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Ako ima? dovoljno novca, mo?e? osnovati svoj label i poku?ati da dobije? distribuciju preko nekog Mayor-a. Ugovori sa Mayor record company oko distribucije se daju po slede?im uslovima: minimum obrt od 2 miliona dolara na godi?njem nivou. Po?eljan obrt je 10 miliona. Treba da se napravi business plan, i tu da se specificira ta?no ?ta misli? da uradi? u toku godinu dana, pet godina i na du?e staze. Mora? da ima? ve? klijentelu, dakle artiste koje misli? da izda?, mora? da ima? PR department, legal department, A&R department, i tako dalje, da ne idem previ?e u sitnice, va?no je da si odvojio odre?enu sumu novca koju misli? da ulo?i? u kompaniju da bi dobio distribution deal, ali to je mo?da malo previ?e komplikovano za de?ka iz Mirijeva ili ?arkova.

I nisam o tome ?itao, to mi je do skora bio posao.

[/QUOTE]

eto, bas lepo sto imamo na forumu ljude "iz posla". Koji posao i gde, ako sme da se zna? Jel u Nemackoj..

Ovde je moj drug dobio label deal sa Mercury records - nikad nije to radio pre, nema biznis plan, nije dao nikakve pare ali ima jednog dobrog artistu...nema pravila! Ako si "hot" i ako vide da mogu da zarade pare od tebe - sve moze!

A i ja sam imao label (mali, ali izdao 12 singlova) pre par godina...od tih 12, 4 su posle potpisale velike kuce (Warner, London, ZTT itd..) tako da znam kako sve to funkcionise, nemoj da se brines!

Sve moze (i ne moze!) Sve je tako blizu - a tako daleko ! Neko se sve vreme lozi da je blizu , a u stvari nije i u tome mu prodje vreme / mladost / zivot...

Razlog zasto sam "strog" i bez dlake na jeziku je sto nema smisla tapsati po ledjima ljude i govoriti da je nsto dobro i davati im laznu nadu, kad nije. Samo ih teras da gube vise vremena uludo... Opet, ako je neko stvarno resio, niko , pa ni ja , ga nece pokolebati. Samo napred...

Najvaznija je objektivnost. Kada posle nekog vremena preslusas pesmu koju su ti odbili, kad se sve slegne itd..onda shvatis da i nije tako dobra, i kazes sam sebi da su oni ipak bili u pravu....to sve dolazi vremenom!

ajde sad dosta prepucavanja, moram da hvatam autobus za Zarkovo...ha,ha,ha,
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2007, 12:22 AM   #90
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

da.. sad si me podsetio... nisam josh ni doshao do te tachke da mi odbiju materijal... jer nisam uspeo da dodjem do normalnog izdavacha.. ne znam.. radim na tome.. uffff.. 'bem ti zivot..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (0 members and 6 guests)

Posting Rules