|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Banned
|
![]()
Jel' neko gledao "Be Cool" sa John Travolta? To je nastavak "Get Shorty". Tu se on kao krimos ugurava u muzički biznis. Iako je vrlo neozbiljan film, ima puno istine...
Muzički biznis je "napolju" ozbiljna stvar, velike svote novca su u pitanju i ne može bilo ko olako da uđe u mašineriju i da deo te gromade pada u njegove ili njene džepove. Naravno da tu ima svakakvih spodoba i likova, i na žalost najmanje se vrednuje talenat i kvalitet. Neko sa stvarnim talentom ima šanse da se probije, ali ne uvek kao glavna atrakcija. Da ne skrećem previše sa teme. Želeo sam samo da pojasnim jednu sitnicu. Postoji nešto što se zovu "mechanical copyright" od čega autoru pesme ide "mechanical royalty" - to kod nas još ni ne postoji, i najmanje je parče kolača, ali da ukapirate o čemu pričam. Po pesmi koju je autor komponovao, po štampanom disku, kompozitor ili autor dobija 6 centi samo zato što je CD štampan. U nekom normalnom (svetskom) tiražu, štampa se za umetnike na glasu i do milion diskova. Ako imaš samo jednu tvoju pesmu na tom disku, ti kao autor dobijaš za samo štampanje CD-ova 60.000 evra. Ako si komponovao ceo album, 15 pesama, ti dobijaš 900.000 evra, i to samo zato što je CD štampan. Bez prodaje, bez normalnih "royalties", bez koncerata, bez svega, SAMO za štampanje kao kompozitor. Sad ti vidi koje cifre su u pitanju za ozbiljne artiste... Mora da postoji OZBILJAN razlog da ti neko da takvo parče kolača da staviš u tvoj džep, umesto da to ide u njegov. Na kakve mahinacije su ljudi spremni voljni da ih učine i počine, samo da bi što više parčića zadržali u svom džepu, to ne možeš ni da zamisliš. Ako neko uloži sedmo- ili osmocifrenu sumu u Label samo da bi progurao svoju ćerku i usvojenče, veruj mi da će taj da dobro prebroji svaki DINAR pre nego što dozvoli da mu izađe iz ruke. Umesto da ti da procenat od zarade, on će radije da te otkupi za (relativno) male pare, da bi on (ćerka) dobijao procente na duže vreme i efektivno bar triplirao uloženi novac samo za jednu transakciju. LeToya nema "taticu". Da ti neko, kada nemaš ništa, ponudi stan, kuću, auto, lovu, a ti da budeš glas za njegov milli vanilli, ili kompozitor u ime njegove ćerke, ili aranžer, ili... zar ne bi pristao? Pogotovu što ti niko ne brani da sa dobijenom lovom furaš sopstvenu karijeru... Pogledajte neki intervju sa Beyonce, bilo koji, nije važno. Njen dijapazon reči ne prevazilazi Paris Hilton. Sa inteligencijom su tu negde. I ta plitka lepotica sada najednom i komponuje, i aranžira, i producira i.... izračunajte sami... |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Banned
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=ugFv_...elated&search=
http://www.youtube.com/watch?v=APdPQ...elated&search= itd Ako sam glup i gluv nisam lud Znaci ovo sve peva napacena LeToya Ili te pogodilo ono 'I don't think u can handle this' pa drvlje i kamenje po njoj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
VIP Member
|
![]()
Evo ga jos jedan koji SVE zna !! (gracanin)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() E bas si me nasmejao svojim objasnjenjima o procentima, mehanickim, i celim pogledom i tvojim shvatanjem o biznisu! Evo jos malo.. ![]() ![]() ![]() ![]() Samo potvrdjujes teoriju da smo najpametnij, najmudriji filozofski narod na planeti ( a mozda i u svemiru) i da nas niko ne moze zajebati prodati nam muda za bubrege! Kod nas (zbog toga) niko i ne kupje muziku - nego je skidaju sa interneta za dzabe! " sta? Jos i da joj platim za CD..hocu bole me *****! gde je taj Bittorent? oni ce mene da prevare...ko da ja ne znam sta je muzika !" ![]() ![]() ![]() boze svasta.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Banned
|
![]()
jes...pa sad samo "kod nas" "oni" skidaju, a ovi "jadnici" nisu ni culi za Bittorent...i to je bash tachno...buhahahahahahaha!
![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by balthazaar; 28-05-2007 at 10:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Banned
|
![]()
Ja planiram da u svoja dva robota ubacim opasnu gigabitnu konekciju ,nekako mi je to lakse nego da svoju bednu platu od par soma jura bacim na diskove ali mi se opet javlja taj problem motornog ulja jer kad se previse opiju veza postaje nestabilna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Pro Member
|
![]()
RECIKLIRAJ TO ULJE !
@da bear kad si pre zavrsio kajli ? jel to izasao novi techno ejay ? :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Banned
|
![]()
Prvenstveno mi je bilo važno da dečku koji je pitao kažem kako jeste. Vaše sujete me ne interesuju. Ako sve znate, zašto onda čoveku kada pita ne kažete nešto, nego mu samo pljujete muziku?
DaBear, ako si stvarno u Engleskoj, onda si čuo za mechanical royalties. Ali ja sam već upoznao u Srbiji gomilu Barona koji svi jašu đulad, tako da sam obazriv. HeatMan, pitao si, Sandy ti je većinu objasnila. Vickasto mi je da se neko toliko zalaže za Beyonce, a u uspeh računa što je poslao pesmu Kylie koja je o pevanju čitala u leksikonu. Umesto da se puvate, pomozite čoveku. Da si stvarno u Londonu, mogao bi bar da mu daš par adresa od dobrih i reputabilnih Menadžera i Agenata. http://www.celebritysearcher.com/ je možda naočigled tupava adresa, ali ima adrese i telefone od svakog menadžera i agenta u londonu. Nađi nekog umetnika koji pravi muziku sličnu tvojoj, napravi najbolji Cd što možeš, i pokušaj da se ufuraš. A ostali davaoci saveta, kada budem mogao da uđem u bilo koji Virgin Megastore na svetu i da kupim CD na kome je vaše ime bar kao kafe kuvarice u studiju gde je CD snimljen, onda dođite i nipodaštavajte čoveka koji se bar usudio da pita šta da radi sa svojom muzikom, i ne sedi u kafiću dnevno i nad pivom ortacima objašnjava kakva je faca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Pro Member
|
![]()
druze , vrati se par stranica unazad i vidi koji sam mu savet dao ... mozda najrealniji , nego da se zamajava sa izdavackim kucama .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Banned
|
![]()
Sa mojim odgovorom nisam mislio na tebe, nego na sveznalice koje ne daju savete. Ti si se bar potrudio da da? koristan savet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 10 (0 members and 10 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kada ce Grandu doci kraj?!?!?!?!?! | Geronimo | Razno | 82 | 24-08-2009 06:35 PM |
Mozda nekog zanima | grada27 | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 03-06-2008 09:12 PM |