Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-05-2007, 03:31 PM   #61
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Kako doci do nekog normalnog izdavacha?

Vrlo glup primjer za "zalutale u biz-u" je Beyonce...za razliku od mnogih, ta beyonce stvarno VRHUNSKI pjeva, mislim, ima VRHUNSKE glasovne mogućnosti, i takodje NIKAD ne radi bezlična smeća kao MADONA, naprimjer... već sam o tome pisao...nikako mi nije jasno otkud ta žena tu gdje je...tako da je mnogo više "uljeza" koji bi se mogli sad nabrojati, al to nije tema...

Ja ne znam otkud ovom Da Bear-u ovoliko poriv da "spušta" ljude koji ovdje upoloaduju radove, a sve sa nekom "dobrom" namjerom... kako god- to ispada kao spuštanje. Ljudi ovdje stvaljaju jer im TREBA sugestija, a ne zato što su već sve završili pa puštaju skroz gotov proizvod!!! Cijenim ja to da Vrač ponekad kaže ništa drugo osim surovu realnost, al daj brate ipak...mislim da je svakom jasno šta hoću da kažem...možda je sve to što Vrač govori istina...ali NAČIN na koji on to saopštava je....

Ovo što je HeatMan uradio je sasvim OK, vidi se da je uložen trud i da ima tu nešto....Medjutim, nejasan mi je malo motiv zbog čega uopšte traži izdavačku kuću? Iako je muzika sasvim uredu, valjda znaš da se nećeš leba od nje najesti pa makar ti neznam ko to izdao, jer ipak ovo nije neka vrsta muzike na koju se uzimaju pare...a ako hoćeš, kao što kažeš, " da se tvoja muzika čuje"- onda ti ni ne treba izdavačka kuća! Imaš masu internet komuna gdje ljudi razmjenjuju svoju muziku, tj. imaš priliku da te čuju ljudi i bez izdavačke kuće! Takodje, možeš da narežeš diskove i da dijeliš onima KOJIMA ŽELIŠ...tako da to "da te ljudi čuju" možeš i bez izdavačke kuće...

medjutim, ako ipak negdje imaš lovu na umu- onda promjeni žanr muzike koju radiš...ima ih ovdje koji bi ti i o tome mogli dati koji savjet...

Last edited by balthazaar; 28-05-2007 at 03:33 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2007, 04:16 PM   #62
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Vrlo glup primjer za "zalutale u biz-u" je Beyonce...za razliku od mnogih, ta beyonce stvarno VRHUNSKI pjeva, mislim, ima VRHUNSKE glasovne mogućnosti, i takodje NIKAD ne radi bezlična smeća kao MADONA, naprimjer... već sam o tome pisao...nikako mi nije jasno otkud ta žena tu gdje je...
Bas naprotiv. Beyonce radi bezlicno smece i to sto ima vrhunske glasovne mogucnosti ne znaci ama bas nista, dok je Madona fenomenalna harizmaticna pevacica sa zavidnom diskografijom iza sebe. Besmisleno ih je uporedjivati...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2007, 04:43 PM   #63
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Bas naprotiv. Beyonce radi bezlicno smece i to sto ima vrhunske glasovne mogucnosti ne znaci ama bas nista, dok je Madona fenomenalna harizmaticna pevacica sa zavidnom diskografijom iza sebe. Besmisleno ih je uporedjivati...
ma istki qurac isto sranje, samo drugo pakovanje mada, ova prva stvarno jes mladja i ljepša, a i ako ćemo pošteno- stvarno bolje pjeva...e baš tu harizmu (o kojoj ti pričaš) ja nikako da vidim u toj Madoni...mada milioni su je vidjeli, tako da su oni sugurno u pravu...mada i milioni su sledili Htilera ili Staljina...nisam pametan

Last edited by balthazaar; 28-05-2007 at 04:58 PM.
Old 28-05-2007, 05:57 PM   #64
sgracanin
Banned

Da li je iko od vas ikad čuo Beyonce kako peva bez naknadne obrade profesionalaca koji od Paris Hilton napraviše pevačicu?

Preporučujem vam da pogledate dokumentarac "Before the Music Dies", imaju i web stranicu sa par stvarno opakih klipova, i demaskiravaju dosta o muzičkom biznisu u Americi.

Iz Wikipedije:

"Mathew Knowles, Knowles' father and Rowland's legal guardian, decided to help the girls reach their dreams of becoming singers. He quit his six-figure salary job as a multi-million dollar equipment salesman at Xerox to manage the group."

Da tvoj ćaća zarađuje šestocifrene sume, i da ih uloži u tvoju karijeru, šta misliš da li bi i ti uspeo, koliko god da si netalentovan (ili talentovan).

Malo ko od vas se seća, ili zna, ali prva formacija "Destiny's Child" je imala dve prave pevačice u bendu, koje nisu bile ćerka (Beyonce) ili usvojenče (Kelly Rowland), pomenutog gospodina, i koje su pevale i bile odgovorne za SVE njihove hitove sa kojima se "Destiny's Child" proslavila (No, no, no). Ostali hitovi, "Bills, Bills, Bills" and "Say My Name". "Bug a Boo" and "Jumpin' Jumpin'" su bili kupljeni od Wyclef Jean-a, koji je producirao drugi album posle napuštanja pevačica LeToya Luckett and LaTavia Roberson, koje su u stvari bile zaslužne za uspeh Destiny's Child. Ove dve, Beyonce i Kelly, su u stvari bile Milli Vanilli, dok su LeToya i LaTavia pevale.

Ko ima sluha, može da uporedi prvi album sa ostalima i da vidi dramatičnu razliku u melodijama, pevanju, glasovnim mogućnostima, i kvalitetu. Dok je prvi album bio još sa melodijama, drugi, počevši sa Bills, bills, pa preko Say my name, imaju ritmiku na granici ispadanja iz istog (a verujem da se producent baš trudio da to zakrpi) i gotovo da nemaju nikakvu melodiju, bar ništa što se da zapamtiti ili osetiti kao lepo (jedino čega možeš da se setiš, priznaj, su say my name, say my name dva tona... i to samo zato što se to ponavlja 3000 puta za vreme pesme, kladim se da nemaš više pojma kako ide Bills, bills).

Bilo kako bilo, da ne postoji time-stretch, auto-tune i gomila sličnih igračkica, prvo Beyonce ne bi imala karijeru, osim da bude lepa lutkica u pozadini pomenute dve pevaljke, a drugo, bez stvarno OZBILJNE hirurške podrške, ne bi bila ni riba.

Ako je neko gledao "American Idol" gde se pojavila 17-godišnja Jordin Sparks, e, tu ste mogli da vidite PRAVI talenat kako peva...
sgracanin is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2007, 06:09 PM   #65
sgracanin
Banned

Zaboravio sam da spomenem da je ćaća Mathew Knowles od svojeg osmocifrenog "severance pay" od Xerox kompanije osnovao Label pod kojim je izdao svoje ćerkice, Music World Entertainment, i da je distribuciju preko Sony/BMG u početku plaćao keš lovom, pošto niko nije hteo da uloži svoje pare osim njega...

Naravno da im se sada svima smeje u brk...
Old 28-05-2007, 06:17 PM   #66
cAAc
Banned

I ja imam dva pokvarena robota koja rade muziku umesto mene i ne pomaze mi posle nista da ispravim njihove greske ,a najvise me muci to sto mi je wc sholja uvek puna motornog ulja (jedva sam ih naucio da ne rade to u kadi)
Svaka chast tim ljudima koji su uspeli da LeToya zvuci kao Beyonce .
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2007, 06:24 PM   #67
sgracanin
Banned

Pre ce biti da LeToya jos uvek fino zaradjuje, a Beyonce super otvara usta...
Old 28-05-2007, 06:36 PM   #68
cAAc
Banned

Meni se chini da ona ima uspesnu karijeru kao solo pevachica i chini mi se da ne mora da peva umesto Beyonce da bi zaradila za bazen

http://music.download.com/letoya/360...100910737.html

Last edited by cAAc; 28-05-2007 at 06:45 PM.
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2007, 07:12 PM   #69
sgracanin
Banned

Pogledaj desno na istoj stranici gde piše

"As an original member of Destiny's Child, LeToya co-wrote the group's signature songs 'Bills Bills Bills' and 'Say My Name.'"

Hmmmm, to je bilo kada više nije bila u grupi...
Old 28-05-2007, 07:36 PM   #70
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by sgracanin View Post
Da li je iko od vas ikad čuo Beyonce kako peva bez naknadne obrade profesionalaca koji od Paris Hilton napraviše pevačicu?

Preporučujem vam da pogledate dokumentarac "Before the Music Dies", imaju i web stranicu sa par stvarno opakih klipova, i demaskiravaju dosta o muzičkom biznisu u Americi.

Iz Wikipedije:

"Mathew Knowles, Knowles' father and Rowland's legal guardian, decided to help the girls reach their dreams of becoming singers. He quit his six-figure salary job as a multi-million dollar equipment salesman at Xerox to manage the group."

Da tvoj ćaća zarađuje šestocifrene sume, i da ih uloži u tvoju karijeru, šta misliš da li bi i ti uspeo, koliko god da si netalentovan (ili talentovan).

Malo ko od vas se seća, ili zna, ali prva formacija "Destiny's Child" je imala dve prave pevačice u bendu, koje nisu bile ćerka (Beyonce) ili usvojenče (Kelly Rowland), pomenutog gospodina, i koje su pevale i bile odgovorne za SVE njihove hitove sa kojima se "Destiny's Child" proslavila (No, no, no). Ostali hitovi, "Bills, Bills, Bills" and "Say My Name". "Bug a Boo" and "Jumpin' Jumpin'" su bili kupljeni od Wyclef Jean-a, koji je producirao drugi album posle napuštanja pevačica LeToya Luckett and LaTavia Roberson, koje su u stvari bile zaslužne za uspeh Destiny's Child. Ove dve, Beyonce i Kelly, su u stvari bile Milli Vanilli, dok su LeToya i LaTavia pevale.

Ko ima sluha, može da uporedi prvi album sa ostalima i da vidi dramatičnu razliku u melodijama, pevanju, glasovnim mogućnostima, i kvalitetu. Dok je prvi album bio još sa melodijama, drugi, počevši sa Bills, bills, pa preko Say my name, imaju ritmiku na granici ispadanja iz istog (a verujem da se producent baš trudio da to zakrpi) i gotovo da nemaju nikakvu melodiju, bar ništa što se da zapamtiti ili osetiti kao lepo (jedino čega možeš da se setiš, priznaj, su say my name, say my name dva tona... i to samo zato što se to ponavlja 3000 puta za vreme pesme, kladim se da nemaš više pojma kako ide Bills, bills).

Bilo kako bilo, da ne postoji time-stretch, auto-tune i gomila sličnih igračkica, prvo Beyonce ne bi imala karijeru, osim da bude lepa lutkica u pozadini pomenute dve pevaljke, a drugo, bez stvarno OZBILJNE hirurške podrške, ne bi bila ni riba.

Ako je neko gledao "American Idol" gde se pojavila 17-godišnja Jordin Sparks, e, tu ste mogli da vidite PRAVI talenat kako peva...

ako je stvarno sve tako, a vjerovatno jeste - onda sam ja živio u zabludi da je Bjosni vrhunska pjevačica, mada stvarno ,ruku na srce, nisam puno analizirao njene pjesme osim onih koje cujem radio ili TV-u i stekao sam utisak da dobro pjeva....ako je sve to stvarno tako ona to baca potpuno drugo svjetlo na sve...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 11 (0 members and 11 guests)

Posting Rules