Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-05-2007, 05:45 PM   #21
paki
Banned

Default Re: Vokal - Reverb, Delay

.....

Last edited by paki; 18-09-2007 at 12:05 PM.
paki is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 02:37 AM   #22
Paja Patak
Junior Member

Quote:
Originally Posted by sgracanin View Post
Kasno sam primetio ovaj thread.

Novi Altiverb je odličan, tu svakako treba dobro probrati impulse, nisu svi ba? za kori?ćenje, pogotovu za modernu muziku. Tu su se simulacije "velikih" hardware units jo? i pokazale kao odlične, kao impulsi od 480L, 960L, Quantum-a i tako dalje.

Ne znam da li si probao Lexicon-ov Pantheon? Vrlo je interesantan, podseća na "male" leksikone, kao ?to je bio Alex...

Princeton Digital je izdao 2016 Plate Reverb, vredno je čuti ga...

Jedini koji se da porediti sa IR od Waves jeste Audio Ease Altiverb.

Za delay unit često koristim onaj od Blue Tubes. Jednostavan je i zvuči super.

Ipak, realno je reći da NI?TA nije bolje od hardware Lexicon reverba (PCM 70, 80, 90 ili velike kutije 224XL, 300L, 480L, ili bilo koji 960) za modernu muziku, kao ?to nema bolji delay od TC Electronic 2290 (iako je Lexiconov PCM 42 bio vra?ki dobar).
Hvala puno na ovom odgovoru.
Altiverb trenutno isprobavam...za sad nesto narocito nisam zadovoljan ali mozda ako ga uspem podesiti i promenim misljenje, ko zna??? Pokupio sam sve impulse za njega pa polako, jedan po jedan...mic po mic...
Ove ostale nisam probao (nisam ni cuo za njih) ali cu se potruditi da ih nabavim.
Hvala jos jednom na odgovoru.
Pozdrav
Paja Patak is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 02:41 AM   #23
Paja Patak
Junior Member

Quote:
Originally Posted by paki View Post
Da me ne shvatis pogresno ali...ako vec imas pare za DSP ne trosi vise svoje dragoceno vreme.Vec su mnogi probavali ovo sto ti sada radis i kupili barem DSP (a po neko i hardware) i resili probleme- barem na neko vreme .Neces pogresiti ni sa Uad-om ni sa PoCo-m.Pozdrav
Da i ti mene ne shvatis pogresno... ali nekako mi je draze da ustedjevinu ostavim sa strane...za ne daj Boze....a da jos malo istrazujem sa softverskim varijantama.
Nadam se da cu moci dobiti ono sto trazim od njih, ipak, nisu moji trenutni zahtevi preveliki...
Hvala na odgovoru i pozdrav!!!
Old 24-05-2007, 03:39 AM   #24
paki
Banned

......

Last edited by paki; 18-09-2007 at 12:05 PM.
paki is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 05:51 AM   #25
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
......vezes comp na mini liniju,instaliras gomilu softvera,mis u ruke i pici.Ne razlikuju se ti reverbi drasticno.
heheeeheheh...ali samo ako je mini linija pretrpana vizualizacijama i raznim analajzerima...odmah imas i light show u sobi..

Last edited by DADDY Z; 24-05-2007 at 05:58 AM.
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 06:34 AM   #26
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

@ Paja Patak
Od CSR-a mi je dobar plate sa presetom "Wide vocal" (mislim da se tako zove, nalazi se pri dnu popisa presetova), to ti je kombinacija plate-a i nekakvog echa, zvuci toplo i dosta je slican Lexiconu s time da ne pretjerujes jer dosta rashiri sliku. Koristio sam ga na akustarama i vokalima. Cuo sam i za Altiverb da je dobar, no nisam ga imao prilike isprobat.
Ipak, za nesto para me je najvise na prvu loptu odusevio UAD-ov Plate 140! Ne cujes ga, a ima ga!

Last edited by FrankoPanko; 24-05-2007 at 06:36 AM.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 05:45 PM   #27
Paja Patak
Junior Member

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post
@ Paja Patak
Od CSR-a mi je dobar plate sa presetom "Wide vocal" (mislim da se tako zove, nalazi se pri dnu popisa presetova), to ti je kombinacija plate-a i nekakvog echa, zvuci toplo i dosta je slican Lexiconu s time da ne pretjerujes jer dosta rashiri sliku. Koristio sam ga na akustarama i vokalima. Cuo sam i za Altiverb da je dobar, no nisam ga imao prilike isprobat.
Ipak, za nesto para me je najvise na prvu loptu odusevio UAD-ov Plate 140! Ne cujes ga, a ima ga!
Nisam probao sve presete kod CSR-a, probao sam da napravim tako da meni odgovara, pa se nesto preterano nisam ni zanimao sa presetima, mada sam ih bar pola prelistao, ali kod svakog treba dosta da se radi pa zato nisam ni pregledao sve. Probacu danas taj preset pa cu videti kako se da obraditi i doraditi....

Ej, ovaj Altiverb nimalo nije naivan..........dooosssttta DOBAR reverb.........jako zanimljiv mada jos moram da radim sa njim......nije mi to jos To mada se krece ka boljem (mislim moj rad sa njim).

Hvala na odgovoru.
Old 24-05-2007, 05:53 PM   #28
Paja Patak
Junior Member

Quote:
......vezes comp na mini liniju,instaliras gomilu softvera,mis u ruke i pici.Ne razlikuju se ti reverbi drasticno.
he he he he he he he
Old 31-05-2007, 01:50 AM   #29
tom
Senior Member

tom's Avatar

Hvala na ideji za CSR.

Odlican je!
Old 31-05-2007, 05:47 PM   #30
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Timeworks Reverb 4080..niko da ga spomene:o ?

Ja ga godinama rabim (vocali) i meni je nezamjenjiv u rangu softa.
Dao sam si jednom posla pa ga testirao sa hrpom plugina stime da sam
odredio smjernice : 1. uvjerljivost (blizina hardwareu) 2. ?irina (prirodnost)
3. "C" i "S" ?to bli?i golijatima iz hardw. i uadu itd..
Rezultati su bili skoro svi u njegovu korist ?to me i začudilo pa sam pro?njofao po forumima (audio) sa pitanjem: best software (plugin) reverb i..on je spomijnan skoro svagdje kao malo chudo u svom rangu.

vase misljenje o njemu??

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules