|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
eto doshlo vreme i mali sale neshto da izda.. tj, da kazze da je napokon zadovoljan materijalom..
pitanje prosto: kako doci do nekog veceg izdavacha (preko grane) i izdati preko njega muziku (www.myspace.com/thespeakerz) u nekom electro/breakbeat/dnb/jazz/oriental/hip hop fazonu? poslushajte tu jednu pesmu sa linka.. pa mi bacite komentar ovde (naravno, ako vas ne mrzi ![]() Potrebno je da bude neki izdavach preko grane poshto su nam sve pesme instrumetali.. Pa samim tim i nisu neshto komercijalne i ne bi nikako proshle u srbiji.. pokushavali smo da stupimo u kontakt sa multimediom ali nisu se odazvali.. nisu zainteresovani za dva 20ogodishnja klinca, verovatno.. usput sam chuo da su i zajebali izvesne ljude za izvesne pare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
ni hitovi se ne prodaju mnogo a kamo li ovakva instrumentalna muzika... ti i ne shvatas koliko toga ima...relativno je jednostavno da se sastavi nesto tako, zvuci ok, ali ga ima na tone!!!! bice tesko,, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
meni dva puta Download Manager zeznuo download... eh... i ja bi izdavacha ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Zvuči mi nekako sve sklepano,ne sviđaju mi se gitare,pogotovo distortion,to je pretpostavljam neki lo? vsti
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
ima zoolander pravo, malo je srot dist gitara, daj malo doradi zvuk. prije bi mi ovo islo na neku chill out kompilaciju nego ono sto si nabrojao. svidja mi se. nije bas moj stil, ali svakako prolazi. nadam se da ces je progurati negdje.
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
@da bear: znam, al niko nije dobar kao mi..
![]() @zoolander: nije plug nego moje fender stratocaster standard kroz neku metalzone distorziju, ali nazzalost direktno u emua.. nije toliko loshe koliko zvuchi na spejsu.. ipak je to 96 kbps-a.. mada i ono nije finalni mix.. jbg, iskreno, nisam hteo ni u jednu od pesama da ubacujem glas jer bi onda morao da bude na engleskom.. a oseti se kada neko pricha srpsko engleski.. shta vi predlazzete? koju izdavachku? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Predlazem Virgin Sony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Psiho
|
![]()
Ja ne znam kako se dolazi do izdavacha jer to nisam nkad radio ali znam par drugih stvari koje bi vam mogle biti od koristi.
Odaberite SAMO JEDNOG izdavacha koi ima "afinitet" prema takvoj vrsti glazbe. Poshalji mail i zamoli ih uslugu. Reci da ti se svidja vechina glazbe koju izdaju i da i sam radish slichnu glazbu. Zamoli ih da poslushaju stvari i da ti daju nekakvu kritiku. Reci da bi ti puno znachilo njihovo mishljenje obzirom da se oni bave slichnom vrstom glazbe. NE SPOMINJI izdavanje materijala ni nishta slichno. Na taj nachin che te teshko odbiti jer zapavo ne trazhish nishta osim mishljenja i konstruktivne kritike. Ako im se glazba svidi oni che se sami sjetit da ti ponude izdanje. Ako sugeriraju da im se neshto ne svidja ili da bi neshto trebalo popraviti... odesh, popravish i ponovo ih kontaktirash. Kad vide da si uvazhio njihovo mishljenje i potrudio se oko toga... tad vech postoi ozbiljna shansa da s njima neshto i odradish. Ako im se glazba svidi ali oni nemaju trenutno interesa za takvu glazbu ZAHVALI im i pitaj znaju li kome bi se eventualno mogao obratiti. Kao kad dodjesh u duchan i nemaju to shto trazhish... trgovac obichno zna gdje mozhesh to kupit. Isto je sa svakom profesijom. Ako te na prvu loptu odjebu jer im se uopche ne svidja muzika potrazhi drugog izdavacha ali u medjuvremenu razmisli o tome jesu li mozhda u pravu i mozhda muzika stvarno nie bog zna shta. Kao shto mi ovdje komuniciramo medjusobno to isto rade i izdavachi. Obzirom da tvoja muzika bez izdavacha ostaje doma na polici morash se prema izdavachu i odnositi adekvatno. Oni su jednako bitni kao i zvoja glazba jer jedno bez drugog nikamo ne ide. Dok se postavljash kao "tko che izdat nashu prejebenu muziku?" odgovor che uvijek bit NITKO! Oni trazhe priliku za zaradu a ne talente. Da bi s izdavachima neshto radio morash s njima imat nekakav odnos i medjusobno poshtovanje. To se ne kupuje - to se gradi. Isto je sa bilo koim drugim poslom. Nitko nie duzhan radit s tobom. Najlakshe je napravit muziku... tu nema ni pravila ni limita. U poslovne odnose chesto treba ulozhiti vishe truda nego u samui glazbu. Sretno! ps: nadam se da che vam ovo biti od koristi, a za sad je i besplatno (dok ne otvarim "consulting" tvrtku i krenem naplachivat) ![]()
"It occurred to me by intuition, and music was the driving force behind that intuition. My discovery was the result of musical perception". Albert Einstein speaking about his discovery. Last edited by SHIVA; 22-05-2007 at 02:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
ovo prvo smo vec probali.. i ljudi jednostavno ne odgovaraju.. pa poshaljemo mail na ceo tim.. pa nas opet iskuliraju.. a ovo kvotovano.. zashto mislish da bi ja tako prishao izdavachu? pa nisam pajser boga mu.. ![]() edit: ja, iskreno ne znam ni koji bi to izdavach mogao biti.. ko se bavi ovakvom vrstom muzike? dosta se pesama sa ovog materijala mozze svrstati i u filmsku muziku.. s tim shto nema filma, jelte.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kada ce Grandu doci kraj?!?!?!?!?! | Geronimo | Razno | 82 | 24-08-2009 06:35 PM |
Mozda nekog zanima | grada27 | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 03-06-2008 09:12 PM |