Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-05-2007, 10:09 AM   #41
liman021
Senior Member

Default Re: Mackie HR 824

hey super zabava je cela ova pricica(za pivo i kokice razonodu).moras poslusati sam zvucnike inace nista od zadovoljnog kupca.kao i svi i ja imam svoje misljenje ali ti to ne bi bas pomoglo.bas kao ni misljenja ostalih.reci cu ti samo jednu stvar,i mislim da je to najbitnije.rascisti sam sa sobom prilikom slusanja monitora da li ti vise odgovara hifi prizvuk ili ostar ,rezak, suv i krt zvuk.iz ovih postova moze se zakljuciti samo jedno a to je da monitorski zvucnik sa hifi prizvukom ima daleko bolju prodju (prijatniji je za dugotrajno slusanje)nego nego ostar monitorski zvuk.e sad...
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 10:16 AM   #42
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post

Ako se volite .... ok vasa stvar ..... ali onda ono sto kazu englezi .... get a room ....

Pozdrav

Poslao sam ti dve poruke na PM na koje odbijas da odgovoris, ovog puta cu te javno treci put zamoliti da obratis paznju na reci i intonaciju.
Old 22-05-2007, 10:45 AM   #43
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
ovog puta cu te javno treci put zamoliti da obratis paznju na reci i intonaciju.
Kad ja kazem da falshira, on se drnda
Old 22-05-2007, 10:49 AM   #44
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Kad ja kazem da falshira, on se drnda

loood .....kazem ja .....

Tri dana te bre cekam da se ukljucis u diskusiju ..... a tebe te nigde !!!

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 10:59 AM   #45
idekius
Mason

idekius's Avatar

Pa sta da kazem?

Shalim se... rekao bih da kod kutija igra i ukus i navika, a i poznavanje kutije. Neki ne mogu da smisle Tannoy, ja radim na Precision 8 (pored NS10), jer meni zvuk Tannoya odgovara, dobro ga poznajem, pre ovog sam opet imao Tannoy, ali to sto je meni o.k. ne znaci da je drugom o.k...

Dynaudio BM15 cenim i postujem, ali ja na njemu ne bih umeo da smixam pesmu... barem dok ga ne upoznam... sta na njemu i kako izadje i kako u stvari nesto na njemu treba da se chuje.... koliko na njemu treba pustiti bass i sl... a da ne pricamo od tome da i kutiju koju poznajes i svidja ti se, kad preneses u drugi prostor dodje do zabune.

Nikada na forumu nisam nekome rekao kupi ovaj, ili onaj zvucnik upravo zato... ne znam sta i kome odgovara. Jedino sto svojim prijateljima kazem da ne kupuju "kutije za prvu pomoc" od 200 eu... tako da mi se cini da ovde bas nema mesta za raspravu.
Old 22-05-2007, 11:08 AM   #46
d3houseworks
Member

Quote:
Originally Posted by liman021 View Post
hey super zabava je cela ova pricica(za pivo i kokice razonodu).moras poslusati sam zvucnike inace nista od zadovoljnog kupca.kao i svi i ja imam svoje misljenje ali ti to ne bi bas pomoglo.bas kao ni misljenja ostalih.reci cu ti samo jednu stvar,i mislim da je to najbitnije.rascisti sam sa sobom prilikom slusanja monitora da li ti vise odgovara hifi prizvuk ili ostar ,rezak, suv i krt zvuk.iz ovih postova moze se zakljuciti samo jedno a to je da monitorski zvucnik sa hifi prizvukom ima daleko bolju prodju (prijatniji je za dugotrajno slusanje)nego nego ostar monitorski zvuk.e sad...
Vjernost, linearnost...ako da ka?em....Alesisi m2 su dobro slu?ili sve ove godine ali samo do cca 500 hz. Ispod - terra incognita. Kod muzike koju ja radim (www.myspace.com/d3houseworks) bitan je taj donji dio gdje se de?ava puno toga - kick drum, bass, donji dio električnog klavira - ako ne zna? ?to se de?ava 40-500, sve se slijepi-bas , rhodes, kick.....Na kraju moram radit zihera?ki starinski Chic sound-hi pass od 100hz do 0 za bas i neki starinski kick (opet zihera?ki - daska na 2-3 khz i boom dio oko 100hz)

Hvala na sugestiji da se "probaju zvučnici". Mo?da je to moguće sa nečime čega ima u dućanu, ali kad je riječ o skupljim stvarima, rijetko kada ćete naći ba? da će vam netko htjeti dati zvučnike na dva dana, a kamo li da to bude nekako paralelno (mislim, 2 para)

?to se tiče 824 vs BM15, kao ?to rekoh, na PSW i Gearslutz nekako bolje prolaze Dynaudio i Event od Mackiea. A opet - za Mackie sam čuo brdo pohvala.......Dobio sam finu cijenu za BM15, pa mislim da će ići Dyn. Ali prije toga idem u jedan showroom slu?at 824.....

Ne znam tko je rekao ne?to u stilu "j*****e? onog tko pita za zvučnike umjesto da ih slu?a... Krivi pristup - za?to ne bi pitao nekog tko je bio u prilici čut ne?to... Pa ni?ta me ne ko?ta malo skupiti informacije od nekog tko se bavi istim poslom ko i ja....
d3houseworks is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 11:10 AM   #47
alpha
Junior Member

Max, zasada cu zanemariti bespotrebno vredjanje sa tvoje strane i probacu da budem konstruktivan.
Mene sad zanima kako su ti monitori pozicionirani, koliki je prostor u kojima ih drzis i bilo bi super, ako moze, neka slika.
alpha is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 11:26 AM   #48
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Na PM odgovoreno i sve cool .

Idekiuse sram te bilo, da si se odmah pojavio svega ovoga ne bi bilo .

Sve u svemu svi pricamo isto, poslusaj pa sam presudi jer svi cujemo i volimo da drugacije zvuci.

Verovatno sam ja taj koji to rekao , ali ne tim recnikom i sa tom mislju. , naravno da ces prvo pitati ako nemas gde da cujes, ali kada dobijes dovoljan broj informacija ( a verujem da jesi) vreme je da sam poslusas i presudis. Kupovina monitora nije nesto sto ces da radis svake godine, posebno sto ti od njih zavisi sve ostalo...kakav god preamp, mikrofon...imao nece ti vredeti ako ti kutije ne valjaju...naravno da ovo sigurno vec znas al cisto da ponovim ( sta mogu kad sam se raspisao )

Last edited by Moritz; 22-05-2007 at 11:30 AM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 11:28 AM   #49
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Na PM odgovoreno i sve cool .

Idekiuse sram te bilo, da si se odmah pojavio svega ovoga ne bi bilo .

Sve u svemu svi pricamo isto, poslusaj pa sam presudi jer svi cujemo i volimo da drugacije zvuci.
Na ovom forumu vise necu da pitam ni koje patike da kupim, a kamo li kutije
Old 22-05-2007, 11:29 AM   #50
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by alpha View Post
Max, zasada cu zanemariti bespotrebno vredjanje sa tvoje strane i probacu da budem konstruktivan.
Mene sad zanima kako su ti monitori pozicionirani, koliki je prostor u kojima ih drzis i bilo bi super, ako moze, neka slika.
Bio je Moritz pre par nedelja kod mene ...... nikakvi sredjivani uslovi .

Do duse ..... slusao sam ih u dosta prostaora , kao i dosta drugih monitora kod sebe i u drugim prostorima .

Posetio sam tvoj sajt ( cestitke dizajneru ) I kod tebe su mnogo bolji akusticki uslovi ....... mada ( moje misljenje ) koliko sam mogao da vidim na fotkama .... mislim da su mozda previse udaljeni ....... ipak su to nearfildi ..... i nije mi jasno ( zbog onog radijatora pozadi ) sta se zapravo gubi , a sta dobija ugradjivanjem ???

Da li si probao da ih priblizis stoli na jedno 1.5 m od producenta ... i da ih stavis na neke stalke ????

Stvarno mi je suvise cudno ono sto pricas kao iskustvo , jer ja cuje 0.5 db promenu na eq prilicno jasno ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules