Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-05-2007, 04:50 PM   #31
Max
Pro Member

Default Re: Mackie HR 824

Quote:
Originally Posted by d3houseworks View Post
Auuuuu! Puno ti hvala na ovome, e to ?to opisuje?, to je najopasnije ?to se nekome tko miksa bilo kakve materijale mo?e desiti. Mislim da sam ipak prema Dynaudio BM15.... Čuo sam već sa raznih strana i dobre ali i lo?e dojmove oko 824......Ovih lo?ih ima i previ?e za investiciju od 1500?.....

Dyn BM15 pasivi 850 - 900 e

Mackie 1300 - 1500 e ....

Tako da se i ne radi bas o istim cenama ......

A i pazi se koga i kako slusas ..... cesto ljudi nalupetaju svasta .... i onda daju savete .....probaj svojim usima , pa uzmi ono sto ti se najvise svidja ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2007, 05:55 PM   #32
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
.... budalastina ....... ( izvini na izrazu ) ....... to je monitor od 7 pari koje sam uporedjivao koji najmanje oprasta , zato sam ga i uzeo ...... veruj da Dyn si daleko vise oprastaju , ako o tome pricamo .... zato i lepse zvuce .... sto je lepo za slusanje muzike ...... ali manje za rad IMO .....

Pleeze ...... kad dajes ovakve konstatacije , potrudi se da budu realne .....

Pozdrav
Necu se sloziti sa tobom, posebno ne sa tonom kojim se obracas i impliciranjima da je neko koga ni ne poznajes lupeta i da ne zna sta je cuo.
Ne znam sta ti daje za pravo da mislis da je jedino tvoj komentar potpuno validan???
Uz svo postovanje prema tvom radu ovog puta si pogresio.

Sve sto je napisao stoji do poslednje reci, zapravo cak je i gore od toga jer je HR "oprostio" citavih 21db boosta na EQ na test numeri ( uzeli smo Santaninu stvar i malko se igrali peaking i shelving karakteristikama i " vadili " instrumente iz mixa pa onda A/B sa drugim parom monitora koji je kasnije zamenio Mackie - Znaci najbanalniji moguci test), da ne pricam o odzivu tranzijenata koji kod HR-a izgledaju kao da ima odziv od par milisekundi kasnjenja .
Jako lepo zvuce sve je veliko, shiroko, duboko ( preko svake mere) ali to realno nema veze sa studijskim monitoringom, posebno ne za 1000 +eura .

Licno, Mackie HR 824 NIJE VREDAN TIH PARA ZA OZBILJNOG SNIMATELJA-PRODUCENTA ili ko to namerava da postane.

Definitivno se slazem sa tobom da neko presudi sam sta mu pase.
Zapravo je pocelo da mi ide na zivce to isto pitanje - odes poslusas i ako to tebi radi kupuj, a ako nekom stalno treba tudje misljenje kako nesto zvuci onda bolje da se ne bavi ovim poslom.

Vase usi su jedino krajnje merilo, sve ostalo je manje vazno.
Old 21-05-2007, 06:59 PM   #33
d3houseworks
Member

Hvala vam svima-osim ovog, bio sam na jo? 2 internacionalna (uglavnom ameri -PSW i GearSlutz) i svi daju prednost Dynaudiu ispred 824. A kako pojačalo već imam, uzet ću pasivne BM15. Spominjali su i nove Evente, ali Dyn,. ima dobru cijenu. U svakom slučaju - BM15.
d3houseworks is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2007, 07:05 PM   #34
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Necu se sloziti sa tobom, posebno ne sa tonom kojim se obracas i impliciranjima da je neko koga ni ne poznajes lupeta i da ne zna sta je cuo.
Ne znam sta ti daje za pravo da mislis da je jedino tvoj komentar potpuno validan???
Uz svo postovanje prema tvom radu ovog puta si pogresio.
Ton je sasvim solidan u odnosu na glupost koja je iznesena .... ne treba zbunjivati ljude koji nisu imali vise iskustva sa monitorima ....

Quote:
Sve sto je napisao stoji do poslednje reci, zapravo cak je i gore od toga jer je HR "oprostio" citavih 21db boosta na EQ na test numeri
Da li shvatas koliko je ovo tek bezveze izjava ..... ne znam da li monitor od 30 e moze da oprosti 21db boosta .....

Quote:
Licno, Mackie HR 824 NIJE VREDAN TIH PARA ZA OZBILJNOG SNIMATELJA-PRODUCENTA ili ko to namerava da postane.
Nekako ih videh i u studiju gde je snimala Kristina Agilera , boga mi i kod P Gabriela , i radnom studiju Madone ( ne mix studiju ) i ko zna jos gde ..... zaista dunster do dunstera ..... ( mada uvek mrzim kada moram da dokazujem nesto necim sto je neko kupio )

E aj' da ne trosimo vise tastaturu na ovakve gluposti ..... izvini ako sam ti nekog tvog uvredio , ali ovo gore su prilicne besmislice ......

Quote:
Definitivno se slazem sa tobom da neko presudi sam sta mu pase.
Zapravo je pocelo da mi ide na zivce to isto pitanje - odes poslusas i ako to tebi radi kupuj, a ako nekom stalno treba tudje misljenje kako nesto zvuci onda bolje da se ne bavi ovim poslom.

Vase usi su jedino krajnje merilo, sve ostalo je manje vazno.
Potpuno se slazem ..... zato sam to i napisao ......

Pozdrav

Last edited by Max; 21-05-2007 at 07:07 PM.
Old 21-05-2007, 07:11 PM   #35
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

sta reci ...
Old 21-05-2007, 07:19 PM   #36
Max
Pro Member

Quote:
sta reci ...
Bespotrebno cinicno ......... ali ok .......ako ti tako odgovara ....

Pozdrav
Old 21-05-2007, 07:22 PM   #37
alpha
Junior Member

Quote:
sta reci ...
Tacno tako.
alpha is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2007, 08:02 PM   #38
kejkz
banned

Skoro sam slusao te monitore i nisam uocio niti jedan od problema o kojima se ovde govori... Moguce je da su noviji manje kvalitetni, ali ovi koje sam ja slusao su bili odlicni. Verovatno je da se za manje para moze dobiti vise, danas je to vise nego evidentno, ali sumnjam da bi iko pogresio kada bi kupio ove monitore. Posto za sada jos nisam imao prilike i raditi na njima, vremenom bi se svakako pojavili odredjeni problemi ili "karakteristike" (kao i na svim drugim sistemima) ali sumnjam da bi bili ovako drasticni kao sto se ovde govori...

Dyna audio su dobri za showroom, ali mislim da ne bih umeo raditi na njima... bar ne na ovima o kojima se prica...
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2007, 08:47 PM   #39
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Samo ne zelim vise da komentarisem temu kada pocne da se prica ostrasceno i bez povoda za takav ton.
Zato sam se odlucio na cinizam.

Svako voli nesto drugacije i neka sebi odabere po volji i budzetu, imamo pravo na svoje misljenje ali i ne da nipodastavamo tudje.

Sve najbolje

P.S.
pogledaj prvih par postova http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10313

pricaju bas ono sto Alpha pokusava da kaze posle 5 godina rada iskljucivo na HR 824, sto i licno tvrdim.

Ako tebi rade posao onda odlicno, nama ne rade i svi smo zadovoljni. : )

Last edited by Moritz; 21-05-2007 at 08:53 PM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 09:43 AM   #40
Max
Pro Member

Quote:
Samo ne zelim vise da komentarisem temu kada pocne da se prica ostrasceno i bez povoda za takav ton.
Zato sam se odlucio na cinizam.

Svako voli nesto drugacije i neka sebi odabere po volji i budzetu, imamo pravo na svoje misljenje ali i ne da nipodastavamo tudje.

Sve najbolje
He he he ..... drugari ...... meni samo nije jasno zasto se ti javljas ako te niko nije pomenuo ..... uvek su mi bili interesantni ljudi koji se tako nadju da podrze nekog drugog a kad sami nisu prozvani .

Ako se volite .... ok vasa stvar ..... ali onda ono sto kazu englezi .... get a room ....

A ako imate problema sa +- 21 db ..... onda ne znam ..... ili dobar doktor ili nesto drugo , ni jedni zvucnici ( bili Mackie ili drugi ) nece vam pomoci .

Quote:
pricaju bas ono sto Alpha pokusava da kaze posle 5 godina rada iskljucivo na HR 824, sto i licno tvrdim.

Jedna stvar mi nije jasna ..... tj dve ...... zasto ste ih kupili ..... i kako to da vam je trebalo 5 godina da utvrdite da ne valjaju ? Meni kad nesto ne valja ..... leti u roku od kratko . Pa barem monitori nisu toliko skupa stvar da ne mogu da se menjaju .....

E , da ..... nisam se odlucio na cinizam ..... samo na iskuustvo .... verujem da ce nekome koristiti .....

Pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules