Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-05-2007, 11:47 AM   #1
Dule A
Member

Default Re: Mozda malo neobicna tema???

A sto se tice samog uredjaja? Da li klasicne klime do 500e resavaju i solidnu razmenu vazduha, tj. ventilaciju? ... Mislim... imam prozor ali kad bude 40+ radje bih ga ostavio zatvorenog......
Dule A is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2007, 11:52 AM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Mozda malo neobicna tema???

Quote:
Originally Posted by Dule A View Post
A sto se tice samog uredjaja? Da li klasicne klime do 500e resavaju i solidnu razmenu vazduha, tj. ventilaciju? ...
Ne znam za taj tvoj konkretan slucaj, probaj... inace vise volim klasicnu ventilaciju + najjeftiniji split sistem... mislim da izadje jeftinije... mada zavisi...
cene se stalno menjaju...

Klima uredjaj zna cesto da izazove naponske smetnje prilikom ukljucenja/iskljucenja (povuce nekoliko kW)... a svez vazduh vrlo cesto zna da bude dovoljan... i manje smetnji izaziva... pa moze odvojeno da se ukljuci i iskljuci po potrebi...

Nekako mi izgleda kao bolji izbor u smislu kombinovanja...
Quote:
Originally Posted by Dule A View Post
Mislim... imam prozor ali kad bude 40+ radje bih ga ostavio zatvorenog......
Sta god... svez vazduh je svez vazduh... topao ili hladan...
E sad... ako nekome bas odgovara tako... licno nemam nista protiv

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2007, 02:48 PM   #3
Paja Patak
Junior Member

Default Re: Ventilacija - klimatizacija ???

Nemam stalno snimanja u studiju (u gluvoj) pa bi mi jos jedna klima u kuci bila stvarno visak, ako me razumete? Treba mi neki manji rashladni uredjaj da u pauzama mogu malo da proluftiram prostoriju. Nemam prozore na gluvoj, samo vrata.
Prosle godine sam naleteo u nekoj prodavnici u BG-u na neki mini rashladjivac koji radi na princip: zaledis freon (ili nesto poput toga) i on hladi...ali ne znam sad gde da nadjem to, a i nije bio ni skup, svega 30 evra.
Paja Patak is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2007, 03:28 PM   #4
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Ventilacija - klimatizacija ???

Mozes da kupis onaj prenosni frizider, pa ga samo otvori dok ti traje snimanje. On ne pravi ni buku, a mozes i pivo da ladis u njemu...
Pa vec su ti svi sve rekli, a ti i dalje zapeo. Postoji jeftina varijanta, to je klima split sistem i on te izadje tu negde do 500 evra i postoji skuplja varijanta klimatizacije koja te izadje onoliko koliko te ko zezne za cenu i projektovanje.
Naravno... Postoji i prenosni friz, a postoji i lavor, ako je i to skupo

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules