|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
no comment
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
....a jeli istina da je grupa Kerber imala problema sa pjesmom Seobe u bivsoj nam drzavi SFRJ?
![]() |
#3 | |
Mason
|
![]() Quote:
Istina je da je izbegavano emitovanje pesme "Manisfet", pa je retko ko i chuo, a komesanja je bilo zbog pesme "Mama - Tata", gde je u zavijenoj formi iznet pogled textopisca na tadasnja politicka zahuktavanja i izgledan rat na ovim prostorima. Iz prva je pesma prihvacena bukvalno, kao "decija pesmica", pa je isla kao spica tada najpopularnije decije tv emisije, ali, kasnije se nekome upalila lampica "o chemu oni to..." ![]() MAMA - TATA Na vrh brda vrba mrda, riba ribi grize rep vuci siti ovce bleje, al je ovaj zivot lep volim pesmu na bla, bla, bla, koja nikog ne dira najlese je kad smo sami sve ti dam i sve mi das. A kao kocka od secera, slatka lutka jutros otisla. I sve mi ovih dana kao bajka izgleda ko voz bez voznog reda i bez putnika pomera se zemlja gubim tlo pod nogama kupio sam jednu kartu do meseca. Preko reke pa u sumu a u sumi lezi zec ti si mala prepelica eci peci peci pec. Snezana je jedna bila, a patuljka je sest svako svoju gumu zvace mama padam u nesvest. A kao kocka od secera slatka lutka jutros otisla i sve mi ovih dana kao bajka izgleda ko voz bez voznog reda i bez putnika pomera se zemlja gubim tlo pod nogama kupio sam jednu kartu do meseca. Mama Tata vraticu se ja kad sve ovo prodje. SEOBE Ptice lete na jug i vracaju se. Ljudi ognjista gase, zauvek odlaze. Zemljina nedra su velika ko Bog, sa mlekom za sve. Najveci jad je ostaviti dom, od nemila do nedraga pred sudbinom zlom. Ne ostaju tragovi pesme , grobovi ne pevaju!
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 09-05-2007 at 02:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
E.J. Kurtovic - Ko te kara nek ti pise pjesme
U krajnjem kutu svoje dnevne sobe, gdje ne moze doprijeti nepozvani pogled, na dnu svojih prepunih vitrina, krijes slatku fasciklu s natpisom "intima", medju' slikama tebi dragih lica, gdje cuvas svoje spomene i pisma, sve u formi poezije, stiha, nalazi se i moja ljubav tiha. To su pjesme nikad objavljene, napisane zbog voljene zene, al datumi na njima su stari, vec odavno nema novih stvari, jer umjesto poetskih visina, iz mene izlazi samo tuga i gorcina, i misao sto se reci ne smije, Ko te kara nek ti pise pjesme! Htio bih da budem gospodin, i izbjegnem reakcije bjesne, ali rec' cu k'o pravi primitivac, Ko te kara nek ti pise pjesme! Znam da slusas moje nove ploce, sa njima se branim od samoce, i ubacim nesto da te strecne, Ko te kara nek ti pise pjesme!
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Husein Hasanefendić Hus...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
djordje balasevic - naposletku
(ne znam da li je dobro schukan tekst, ali me ovo obori svaki put sa nogu kao i miholjsko leto i drvena pesma iz nekog razloga.. sami zakljuchite koji mi je najdrazi njegov album ![]() Ti si dobro znala ko sam ja... Otkud sad te suze, moja mila? Rekla si da se za to?ak bršljan ne hvata... Zalud izgužvana svila... To je tako... Ne pravi od tuge nauku... Mami svetlo na slede?em bregu... Okopni?e moj otisak na tvom jastuku... Kao "jezuška" u snegu... Razbi?u gitaru... Crn je mrak ispunjava... Odavno se svoje pesme bojim... Pomera u meni one gene Dunava... Pa ja te?em... I kad stojim... Ali opet... Dal' bi ikad bila moja ti da sam vojnik u armiji ljudi? Rekla si da baš ne umem novce brojati... I da je Ništa sve što nudim... Naposletku, ti si navek znala da sam svirac... Broši? što se teško pribada... Da me može oduvati najblaži Nemirac... Da ?u u po re?i stati... Da se ne?u osvrtati... Nikada... Re?aš po vitrini fini porculanski svet... Al' ja sam figurica bez žiga... Pazi... To je bajka što ti pada na pamet... Fali ti bas ovaj cigan? Ne, duso... Tek u jesen otkriju se boje krošanja... Sve su sli?ne u leto zelene... Naposletku... Ti si dobro znala ko sam ja... ?emu suze lepa ženo? Draga moja, ti si navek znala da sam pajac... Moj je šešir šatra pomi?na... Usne, tice-rugalice... A u oku tajac... Da sam kaput sa dva lica... Da sam Gospo'n Propalica... Obi?na... Naposletku, ti si navek znala da sam svirac... I da je nebo moja livada... Da me može oduvati najblaži Nemirac... Da ?u u po re?i stati... Da se ne?u osvrtati... Nikada... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Zaboravljeni
Mozda smo ja i ti divlji i niciji mozda nas tuga zauvek vezala Kazu mi da smo svi rodjeni jednaki jednaki pred Bogom i pod zvezdama Cujem marsiraju zastave zvone koraci u ovoj noci Nebo nocas ratuje a ti me ne pitaj nikada o samoci Sanjam sanjam da si tu k'o da letim na zlatnom cilimu Sanjam bog nas prokleo sve nam dao a srecu nam je uzeo Zaboravljen sam ja zaboravljena ti negde u tisini nase ulice Ponoc je kucnula ti si se prekrstila obrisala sve jednim potezom gumice Cujem marsiraju zastave zvone koraci u ovoj noci Nebo nocas ratuje a ti me ne pitaj nikada o samoci Sanjam sanjam da si tu k'o da letim na zlatanom cilimu Sanjam bog nas prokleo sve nam dao a srecu nam je uzeo |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Na?i (va?i) textovi | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 123 | 22-11-2013 04:03 PM |