|
Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Administrator
|
![]() Obavjestavamo vas da je postavljena nova prezentacija ruDAW-a (Koncept i filozofija). Nekoliko novina, malo upoznavanja sa prednostima kupovine ruDAW nad prosjecnim i obicnim racunarom kod nas, su razlozi zasto treba da procitate kompletan tekst.
Pokazana je djelom i tehnika sa kojom raspolazemo i otkrivene su neke tajne (sto znaci da vec sada radimo na jos "tajnijim tehnologijama" za ruDAW rev3 ![]() ![]() Uskoro cemo postaviti i konkretnu ponudu za ruDAW PRO, a do tada, bacamo vam feedback i test performansi (za one koji nemaju predstavu koliko je ruDAW zaista mocan): AKvst test (radi poređenja, skinite istoimeni project fajl klikom na prethodno navedeno ime i pokrenite test na svojoj mašini u Nuendu ili Cubase 3 (povećajte latencu da bi rasteretili računar)...posmatrajte VST performance bar (F12), dok za to vrijeme muzika treba tečno da svira). ![]() Sandra (mozete je skinuti na FOSIju pa uporediti) : ![]() ![]() ![]() ![]() Da na kraju napomenem da radimo na tome da u ponudu uvrstimo, kao dopunski paket, potpuno iskonfigurisan OS-X uz nas ruDAW PRO (ovo ce sigurno mnoge obradovati koji su u poslu, a navikli su na stabilnost Mekintosha ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
e diviner-u , kako sljakaju Native Instruments vstI-ovi fm8 , massive i slicni koju su manje vise namenjeni za novije masine ??? posto kazes da su stari sintovi lepo sljakali ... :]
Pozdrav :] |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Probacemo ovih dana (cim ruDAW PRO dodje sa testiranja) sve te novotarije, pa cemo ovdje, direktno na forumu prijaviti rezultate...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]() Postavljena prezentacija ruDAW PRO audio racunara, dopunjen koncept informacijama vezanim za reference (zadovoljni kupci ruDAW-a), kao i kupovinu (nacin placanja) itd itd...
Najavljujemo (trenutno na testiranju) ruDAW ONE baziran na Athlon x2 (dualcore) procesorima sa projektovanom cijenom od svega 530 eura, koji ce biti pusten u prodaju cim detaljno ispitamo probleme vezane za neki od prijavljenih bugova u danasnjih popularnim VST instrumentima (na forumu je vec prijavljen Majestic). Za to vrijeme, ruDAW ONE ce biti isporucivan sa punokrvnim Athlon64 3000+ procesorima, cija cijena je u poslednje vrijeme znatno redukovana (za istu cifru koja iznosi oko 500 eura). Takodje, na kraju, podsjecamo da za probu i licni review promo primjerka ruDAW PRO masine, mozete da mi se javite licno na PM (ko je u blizini BG-a i NS-a) kako bismo organizovali posjetu i kako biste se sami uvjerili da je sve sto je napisano ovdje i u samoj prezentaciji apsolutno tacno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
@diviner
Jel bi se ruDAW one pokazao solidno i sa programima za obradu videa tipa Adobe Premiere i sl. s obzirom da ima slabu graficku? Ja sam pregledao konfiguraciju, i kolko sam razumeo zvucna kartica ne ide uz masinu, znaci na cenu bi trebalo dodati jos oko 100e za karticu + monitor. Jel sam u pravu?
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]() U pravu si sto se tice kartice i monitora...U pitanju je samo masina, iako sa Artistom imamo dogovor oko isporuke audio interfejsa u sklopu ruDAW-a (ali nazalost, do sada to apsolutno niko nije radio, jer ili imaju vec neki spreman, ili ga kupe kasnije). Obrada videa i audia su veoma slicne oblasti, kada je u pitanju obrada istih na racunarima. Jedino je za video obradu must have neki od ultra brzih RAID rjesenja, tako da ako je budzet ogranicen, uvijek treba sve ostalo podrijediti RAIDu... Sve dok se ne radi u 3D based programima (AutoCad, ArchiCad, 3DStudioMax) mislim da ce i ova graficka biti i vise nego dovoljna. Premier se uglavnom oslanja samo na 2D mogucnosti video karti (interpolacija slike, overlay itd), ali cak i da ti zatreba neka HDCP ready graficka (za rad u HD rezolucijama), svejedno ti treba zvjerina od racunara, tako da tu onda HDCP ready karta predstavlja samo mali dio budzeta koji je potrebno izdvojiti za cijelu masinu. U svakom slucaju, moze da se stavi neka malo ozbiljnija graficka (jer u ruDAW ONE, treba samo da se ubaci/doda u postojeci PCI-E slot). Mi ovdje vjerovatno pricamo o nekom amaterskom radu (mada kod nas ima dosta profesionalaca koji su ograniceni budzetom, pa htjeli ne htjeli moraju da "razvlace" poslove na "sporim" masinama), a u tom slucaju ruDAW pa i ONE verzija je sigurno dovoljna. I to uglavnom iz jednog jedinog razloga: svaka ruDAW konfiguracija je sirovo mnogo, mnogo brza (o kvalitetu izrade da i ne pricamo) od bilo koje slicne koju mozete kupiti u drugoj prodavnici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
OK, ja sam zapravo i mislio na 2D i cackanja uopste oko video obrade vezano za rezoluciju do 720/768*xxx, znaci HD ionako ne planiram...
![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ruDAW - novosti | diviner | Obavestenja | 0 | 23-05-2009 10:18 PM |
ruDAW novosti | diviner | Obavestenja | 1 | 20-07-2008 03:44 PM |
Promocija | Jadran | Promocija radova | 12 | 21-10-2003 04:02 PM |