Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-04-2007, 02:27 PM   #22
DarkosBK
Junior Member

Default Re: Nivoi slusanja u reziji i muzicka produkcija/postprodukcija...

Ma sve jo to druze do *aya, ja sam samo hteo da sa tehnicke strane problizim tu problematiku, sve ispade toliko apstraktno.Mi smo tu zbog muzike i dobrog zvuka, a tehnika zbog nas, mada ipak mislim da se rad zapocinje sa nekim elementarnim poznavanjem audio tehnike kako bi se produkcija podigla na sto visi nivo.Necu valjda kao jedan simpatican decko iz grada da pocnem aranzman tako sto cu prvo na Master staviti C4 i L2 (da se coveku povraca).
Inace, svaki kompresor, kostao on 2 ili 20.000 e, ima tu manu da podize THD (kao i svaki drugi hardware), s`tim sto je kod kompresora malo izrazenije, naravno da taj THD kod skupljih uredjaja znatno nizi, makar bili oni i lampni, a sto se tice broja kanala, svakako da je veci na 20 nego na jednom kanalu.
Sto se tice K System-a, oni se na filmu koriste vec par godina (zar si ocekivao da ce momci sa Grand-a da to primene
), tako da i u bioskopima u kojima se prikazuju ti filmovi (ima i jedan bioskop u Beogradu), duzan si da ispostujes norme SPL-a, kao i postavke zvucnika, kao i frekfentnog odziva tih zvucnika, tako da, stvar je veoma uigrana, samo u zemlji Dembeliji (Srbiji) niko ne prati norme i standarde dok ne dodje do toga da treba da kupi novi hardver, pa mu se on odjednom ne uklapa, opticki SPDIF postao ADAT, ADAT postao MADI, kad pre?
Nije da nekoga prozivam, ali, ima ljudi koji slusaju audio monitore od 12 inca na razdaljini od 1m, naslonjene uz zid, pa uzimaju pare, to uopse nije reprezentativni primerak, nema Vlado slucajno dobar zvuk
DarkosBK is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules