|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Realno komponovanje i sama muzika je stvar trenutka i ako se to iskoristi uglavnom je tako najbolje. Ako se previse bavimo njom nestane iz nje (ili ostane u tragovima) emocija koja je naterala da nastane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Perfektno - Ne Postoji !
Trudimo se da se priblizimo tome ali kao sto se vec gore pomenulo - treba imati meru jer se moze izgubiti ona pocetna , zamisljena ideja a samim tim i energija. Desilo mi se x puta. Zato ni ne zapocinjem snimaje pesme sve dok nemam ceo dan slobodno i onda je snimim u jednom danu. Poslusam sledeci dan i onaj tamo smixam. "master" sledece nedelje jedan dan i to je to. Ostavim one greske koje mi se dopadaju i za koje mislim da imaju draz. Ne tezim perfekciji, jer je nemogu dostici. Naravno , ovo je samo misljenje nekog ko nema uradjenu ni jednu poznatu pesmu , i snima samo iz hobija , tako da ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
hajde malo da budem shiva:
perfekcionizam: da li ima veze sa razlikom izmedju amaterizma i profesionalizma? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Psiho
|
![]()
Ne chini izvedba perfekcionistu, niti je perfekcija konachni cilj perfekcioniste. Perfekcionizam je KRITERIJ. Perfekcionisti nastaju kad je motiv da napravimo neshto najbolje shto mozhemo. Kreativnost je upravo potreba da svaki put neshto napravish bolje nego shto je to do sada bio sluchaj. Ne vidim niti jedan drugi kriterij za kreativnost osim perfekcionizma.
No da perfekcionizam nie pretjerano isplativ kao poslovni kriterij - naravno da nie. No poslovanje je samo odnos ulozhenog i konachnog profita. Svi drugi kriteriji su sekundarni. Razmishljanje o kreativnosti u poslovnom kontekstu je chisti paradoks. I da... CD se izda kad imash neshto za "rech" i kad to realizirash dovoljno dobro da se zhelish time "obratiti" ljudima. No kad to "obrachanje" dobije financijski aspekt isplativosti - prvobitni kriterij se automatski izgubi i postane bitno koliko vremena utroshimo na neshto shto che donjeti neshto novaca. Pa chak i to je dosta glup nachin za povechavanje produktivnosti jer bi bilo idealno da radimo opushteno i tako dobro zaradjujemo, a ne da radjenjem na brzaka povechavamo prosjechnu "satnicu" uzimajuchi jednako malo novca u krachem periodu.
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Bas mi se sviđa kako je ovo Shiva rekao. Tako stvari i ja vidim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|