|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav,
Evo i ja sa jo? jednim pitanjem o monitorima...Bavim se produkcijom modernijeg, elektronskog duba, koji je uglavnom digitalija i sama produkcija je često bli?a modernijoj plesnoj muzici nego staroj ?koli reggae/duba... Miksajuči na wharfedale 8.2 hi-fi zvucnicima bih obicno dosao do toga da bi mi bas pojeo sav headroom, pa bi na klupskom razglasu sve ispadalo dosta mutno i zakrčeno. Elem,zakljucio sam da je napokon vrijeme za neke monitorce...Gledajući sve ove postove do?ao sam do zaključka da ni jedan aktivni monitor bez obzira da li je 5,6 ili 8" ne mo?e dati realnu sliku bas spektra, a u ovoj muzici raspon od 40-60hz zna biti dosta bitan. Sad, ako mi neko mo?e dati preporuku za neke aktivne monitore u rangu 500-600 eura bio bih zahvalan.Naknadno bih ga vjerovatno morao upariti s nekim subom, ili grije?im, mo?da zaista i postoji neki aktivni monitor koji mi mo?e dati koliko-toliko realnu sliku basa. Vidim da se dosta hvali yamahe msp5, pa mo?da to, ali koliko vidim nahvaliste i alesis mkII,ove KRKove RP, neko mi je spomenuo i event tr8... Puno ih je i ne znam na ?ta bih pucao... Hvala! I jo? jedna vjerovatno korisna informacija, soba je 2.7x4.5m |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Dodas jos 100 EUR i uzmes Adam A7 i ne razmisljas vise
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
ok, nije lose adam a7, cak je to i moj izbor.... ...ali bas se resava: prvo u sobi pa u glavi pa na monitorima pricam iz iskustva, isto se i meni stalno desavalo. nadji koje te frekvencije zezaju, sweepuj malo tonove kroz sobu, nauci greske pa onda vidi sta ces. imaces ti taj problem i sa i bez Adama... ako si u prilici malo sredi akusticki sobu, baci koji post u sobu za Konstrukcciju studija, neka ti malo ekipa pomogne i da vidis razliku ...pogotovo sto ti je mala soba. Prvo uradi par mixeva, provrti ih svugde gde god mozes, pa ces da vidis gde su greske... moze se mixati i na Genius zvucnicima od 10 eura, ako znas sta gadjas...jes da je malo mutno socivo, al za strelca to nece biti problem ![]() znaci udri po troubleshootingu pre nego sto potrosis pare ![]() pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
SuperModerator
|
![]()
od svega navedenog od monitora jedino A7, sve ostalo je onako.... nije da ne radi, ali je ovo ipak klasna razlika. za te pare nista bolje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
..... imas trenutno na malim oglasima Mackie HR 824 za 750 e ...... poslusaj i kupi
![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
jos jedan glas za ADAM A7, posedujem jedan par i jako sam zadovoljan... a Bitch je lepo objasnio kako se problemi sa basom resavaju
![]() ![]() pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
pa moze i to, s obzirom na cenu i USA crafting |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet monitori.. | Solozabal | Monitoring | 32 | 13-06-2008 10:03 PM |
Opet ja :D | Arthur | Promocija radova | 9 | 13-11-2007 02:28 AM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |