|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
jel neko probao cubase 4?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Ima jos jedna sjajna fora koju nisam pronasao u cubaseu; Edit mode.
Pomicanje i promjena dimenzija/time strech audio filea prate video. I jos jedna sjajna fora je da play pocinje uvijek od pocetka selektiranog audio filea. Strelicama mjenjajuci fileove, ubrzava se trazenje odr audio komada u projektu |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
MAO
|
![]()
hmm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Izvinite sto se mesam ali... sto se tice editovanja i ostalih stvari koje se ticu editovanja i manipulacije u projektima QBS i NND su APSOLUTNO su isti. I u QBS i u NND imate i time streching i loop i sve ostalo potezom misa, tj kursora. Sve, ali sve je isto. Koristio sam i jedan i drugi i mogu da vam kazem da su i precice na tastaruri iste. Razlike su stvarno ispod haube, sto smo vec pomenuli. Znaci export-import, komunikacija sa USB devices, video podrska (i QBS je ima ali je slabija u odnosu na NND) i druge stvari koje ce se otkriti tek kad vam zatrebaju ili kad resite da ih uporedjujete 1na1. Uostalom pregledajte PDF-ove koji dolaze uz instalacije pa cete videti u cemu se razlikuju. Ideikus rece da su to zapravo isti programi sa oduzetim i dodatnim opcijama. Tako da sto se tice osnovnog enginea softvera isti su, sve ostalo su razlike zbog kojih Cubase kosta oko 450-500 jevreja a Nuendo 1200-1500 Evricha.
A Cubase 4 je malkice unapredjena, plag inova vise i bolji su, ukinuta podrska za DX i DXi... Ja nisam licno probao ali po forumima nisu bas odusevljeni.
![]() |
#15 | |
Mason
|
![]() Quote:
Zanimljiv je i Steinberg-ov novi sampler... ali, jos uvek ne znam kako to radi, ali, zanimljiv je zato sto je radjen na Motiff-ovom algoritmu... To odustajanje od DX je za mene realni minus. Nema mnogo, ali ima nekoliko meni dragih plug-ova koji su iskljucivo DX... Ne svidja mi se bas chinjenica da u SX4 nije moguce koristiti npr. TimeWorks Mastering Compressor, ili recimo Algorithmix Red i Orange...
![]() |
![]() |
#16 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
http://www.steinberg.net/fileadmin/r..._Sep06.pdf.pdf
evo pa da naucite nesto pre nego sto ova rasprava postane previse apstraktna.. Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
MAO
|
![]() Quote:
au covece pa mene upravo to i brine.. zamisli da ti se stvari pale i gase tokom exporta.. ko mi garantuje stabilnost i nepostojanje puceva/glitcheva i slicnih akcija.. narocito ako sam unistio masinu opterecenjem.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase 4 ili Nuendo 4 | S-S-R | Audio Software | 65 | 30-01-2008 04:02 PM |
Cubase SX/Nuendo 2.2 | puRe | Audio Software | 24 | 04-06-2004 11:25 AM |